Sfaturi pentru incepatori si nu numai.... (cum sa conduci)
Nici eu nu puteam sa ma exprim mai bine ca akm.
Am mai spus pe topicul asta ca experienta mea in condus nu cuprinde numai autoturisme, deci nu are cum sa tina de neatentie sau obisnuinta. Pur si simplu e o problema de reglaj. Este prost reglajul mecanismului de timonerie (parca asa se numeste).
Normal ca cei care nu au problema asta nu au cum sa inteleaga, asa ca dau vina pe neatentia sau lipsa de experienta a celor care conduc masinile cu pricina.
E ca si cum m-as apuca eu sa scriu pe topicul cu stingerea luminilor la bord de exemplu (eu neavand problema asta), ca de fapt nu exista problema asta ca li se pare lor...
Scuze daca am fost rautacios, dar discutia asta treneaza de o gramada de vreme. Ca "sa mai asteptam sa treaca kilometrii", ca "sa se mai lase cutia", sau "sa te mai obisnuiesti cu masina", ei bine astea nu m-au ajutat cu nimic si nici nu m-am gandit vreodata ca m-ar putea ajuta.
Important e sa gasim o rezolvare a problemei, alta decat "mai asteapta putin", sau "mai invata sa conduci" sau "fi mai atent".
Am mai spus pe topicul asta ca experienta mea in condus nu cuprinde numai autoturisme, deci nu are cum sa tina de neatentie sau obisnuinta. Pur si simplu e o problema de reglaj. Este prost reglajul mecanismului de timonerie (parca asa se numeste).
Normal ca cei care nu au problema asta nu au cum sa inteleaga, asa ca dau vina pe neatentia sau lipsa de experienta a celor care conduc masinile cu pricina.
E ca si cum m-as apuca eu sa scriu pe topicul cu stingerea luminilor la bord de exemplu (eu neavand problema asta), ca de fapt nu exista problema asta ca li se pare lor...
Scuze daca am fost rautacios, dar discutia asta treneaza de o gramada de vreme. Ca "sa mai asteptam sa treaca kilometrii", ca "sa se mai lase cutia", sau "sa te mai obisnuiesti cu masina", ei bine astea nu m-au ajutat cu nimic si nici nu m-am gandit vreodata ca m-ar putea ajuta.
Important e sa gasim o rezolvare a problemei, alta decat "mai asteapta putin", sau "mai invata sa conduci" sau "fi mai atent".
Nissan Leaf 2018
Sportage 2l DSL, 4x4 Style+, Sirius Silver
EX: Cee'd 1,6DSL 115 CP BASE, SO RED
Sportage 2l DSL, 4x4 Style+, Sirius Silver
EX: Cee'd 1,6DSL 115 CP BASE, SO RED
Si eu sunt de aceeasi parere cu @psystem.psystem wrote:Sa va explic ceva: eu nu am probleme nici cu marsarier-ul si nici cu vit I-a, pe cand sotia mea(pe aceasi masina) are cateodata probleme cu ambele.
Concluzia: depinde mai putin de masina si mai mult de obisnuinta.
Bafta si rabdare
Am avut kia RIO inainte si cu Ceedul nu am probleme de genul asta.
Daca veniti la intilniri o sa puteti sa faceti comparatii si teste.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Salut.
Pentru consum exista un topic dedicat, destul de amplu. Consumurile medii variaza in functie de sofer, de orasul in care se circula. Valorile oficiale sunt totusi destul de greu de atins in conditii normale.
Valorile indicate de tine sunt ok.
Multi kilometri inainte!
Pentru consum exista un topic dedicat, destul de amplu. Consumurile medii variaza in functie de sofer, de orasul in care se circula. Valorile oficiale sunt totusi destul de greu de atins in conditii normale.
Valorile indicate de tine sunt ok.
Multi kilometri inainte!
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
Consum de 8-9 se poate scoate si in bucuresti dar depinde la ce ora ???
Eu 2 ani am plecat de acasa pe la 6 dimineata ( spre serviciu
).
Una este sa fii intotdeauna primul la semafor ca de la ora aia... si una este traficul la ore normale
Eu 2 ani am plecat de acasa pe la 6 dimineata ( spre serviciu

Una este sa fii intotdeauna primul la semafor ca de la ora aia... si una este traficul la ore normale
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
observa ca atunci cand o bagi corect in aceasta treapta parca are doua hopuri mici, incearca sa faci aceasta manevra de pe loc nu din mers ...daca trece de primul hop mergi cu maneta putin mai departe, am impresia ca e un fel de siguranta ca din greseala sa nu intre in treapta 1 cand pleci si deaia e gandita asa ...la peugeot 207 marche arriere-ul se regaseste unde ar trebui sa fie treapta 6 la alte masini ...cine a mers cu o masina cu 6 trepte+una stie ce se poate intampla....
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
o alta faza stiu ca se poate si la mine se intampla ...cand schimb progresiv treptele nu apas ambreiajul pana la capat practic doar il "gadil"/ating si schimb treapta si intra ca unsa ...pot sa apara probleme in timp? stiam de la alte masini ca daca le afli punctul optim poti schimba treptele din mers fara amreiaj...este adevarat? cu toate ca nu cunosc inca punctul optim la aceasta masina ...poate il simt in subconstient ...dar nu imi dau seama ...un medium pe aici? 

nu prea te sfatuiesc sa schimbi fara ambreiaj... sincer 
normal... ca sa schimbi fara ambreiaj... turezi motoru... dai drumu la acceleratie.... si usor tragi/impingi de schimbator... dar... mere doar +/- 1 treapta.... adica... din a 4-a nu mere a 2-a....
a... si... pe teren plat mere...
adica... nu panta .... nu nica...

normal... ca sa schimbi fara ambreiaj... turezi motoru... dai drumu la acceleratie.... si usor tragi/impingi de schimbator... dar... mere doar +/- 1 treapta.... adica... din a 4-a nu mere a 2-a....
a... si... pe teren plat mere...

KIA cee'd :: 1.6 crdi BASE :: Piston Grey :: B 62 HER
Mitsubishi Lancer (noul lancer) :: 1.5 inform :: Cool Silver
Mitsubishi Lancer (noul lancer) :: 1.5 inform :: Cool Silver
Eu sper din tot sufletul ca cutia de viteze sa aibe acoperire "buna de tot" de garantie pentru ca ... continui sa am probleme mari de tot cu marsarier-ul.
Am incercat fel de fel de manevre ... una mai "ciudata" decat alta - pentru o masina nou nouta ... singura metoda care mai functioneaza cateodata este cea in care incerc sa bag in marsarier, merge pana la un punct dupa care trebuie sa dau putin drumul la ambreiaj ca sa intre de tot ...
In rest mi-a carait de cateva ori ... urat de tot
Am incercat fel de fel de manevre ... una mai "ciudata" decat alta - pentru o masina nou nouta ... singura metoda care mai functioneaza cateodata este cea in care incerc sa bag in marsarier, merge pana la un punct dupa care trebuie sa dau putin drumul la ambreiaj ca sa intre de tot ...
In rest mi-a carait de cateva ori ... urat de tot