Ce se mai plateste la ridicarea masinutei de la dealer

Forum cu de toate despre Kia cee'd
bogdan_c22b
Auto:

Post by bogdan_c22b »

mr_wizard wrote:@bogdan_c22b
Masina am luat-o de la Valcea pentru ca cei de la Pitesti mi-au zis ca nu pot sa pun optionale pe BASE, cica e totuna cu BEST si d-aia nu se poate. Dar la Valcea s-a putut :lol:
Salut

Deja am boala pe astia de la pitesti. i-am sunat sa vad dc au facut comanda eu achitand de vineri avansul de 15%.
Mi-au zis:
- pai saptamana asta.
- pai si cand anume
- pai maine
- de ce nu azi
- asteptam raspunsul bcr leasing sa vedem dc se aproba
- pai nu ati spus mai devreme ca s-a aprobat cererea
- ba da
- si cand faceti comanda
- pai maine
- de ce nu azi
- haideti ca o facem azi

super informatie obtinuta de la bcr leasing - in momentul in care te cheama s afaci contractul de leasing e clar ca masina e venita. doar in clipa respectiva se incheie contractul de leasing. asa ca dc va cheama lesingul sa incheiati contractul mergeti in sec doi la dealer si presati sa va dea masinuta. pt ca este venita

kaserpele
Auto:

Post by kaserpele »

Salutare tuturor! scuze ca revin asa de tarziu!
am achitat integral samanta Sw,in data de 30 04 2008 ,valoarea masinii configurate de mine era de 15866 dar.... +1% =16024
1% reprezinta tributul care il dai pentru BNR ,cica ar fi o marja de siguranta aplicata de bnr....drq mai stie, traim in Romania si asta ne mananca toti banii!!! :evil:

ceed SW 1.6 dsl 115 cp machine silver +ceva optionale(jante aliaj tip c,proiectoare ceata,cheie pliabila...schimbator si volan piele )comanda 22.04. livrare iunie,2008 :P ceasul ticaie,timpul trece :arrow:

gdautofan
Auto:

Post by gdautofan »

salutari!Sunt nou venit in clubul vostru. Astept un 1,4 B Best. Am dat avansul pe 14 aprilie si...ASTEPT! Va citesc in continuare!Bafta!

mr_wizard
vrajitorul
Auto: pro_cee'd 1.6 T-Jet

Post by mr_wizard »

gdautofan wrote:salutari!Sunt nou venit in clubul vostru. Astept un 1,4 B Best. Am dat avansul pe 14 aprilie si...ASTEPT! Va citesc in continuare!Bafta!
Welcome in the club!
Completeaza locatia la profil, te rugam frumos, ca sa stim de unde esti
pro_cee`d 3D - 1.6 GSL MT LX Base Cassa White+ diverse optionale - achizitionata 07.10.2015 AG-24-NFS
POZE
JB

ODO 130k +

smotocel
Magic Blue
Auto:

Post by smotocel »

azi am dat avansul, (luni o achit integral) dar inainte de a face acest lucru, m-am asigurat inca o data sa nu mai trebuiasca de platit ceva sume "extra"... gen pregatirea masinii, sau alte celea.

nurere provizorii: 100 ron
securizare folie RAR: 15 ron
impozit primarie: nu stiu inca
taxa de prima inmatriculare: 539 ron
CASCO: inca mai caut
RCA: nu stiu inca (cred ca o sa le fac pe amandoua la aceeasi firma)

Lol Lolovici
Auto:

Post by Lol Lolovici »

Salut,

Voi achizitiona si eu un pro_cee'd 1.6 diesel si am cateva intrebari.

Am fost la MIT Motors din Baneasa si mi-au facut factura proforma in euro. E ok chestia asta? Au zis sa platesc in lei la cursul de vanzare al bancii Unicredit din ziua in care transfer banii. Din cate am vazut e destul de mare cursul lor si ar iesi cam curs BNR + 1.3%. Asa e normal? Ca pe la alti dealeri am auzi alte chestii de genul: cursul BNR +1% din ziua in care s-a facut factura proforma.

Alta chestie ar fi la RCA. Am vazut mai devreme un pret la RCA pe 1 an dat de cineva ca fiind 237 ron (la BCR) sau pe acolo. Mi-e mi-a calculat cineva 300 ron la BCR. Presupun ca diferenta e din cauza motorului care e 1.6 diesel in loc de 1.4 benzina. Corect?

Setul obligatoriu (trusa + stingator+ triunghi) e 35 euro fara tva daca il iau de la dealer. Ma descurc mai bine singur sa le iau? Daca daca aveti vreo sugestie de unde (am vazut parca un carrefour vis-a-vis de dealer).

In momentul in care am trusa si RCA-ul facut (o sa fac si CASCO oricum) si ma duc la dealer (care imi da numerele provizorii din cate inteleg) pot sa ies cu masina pe strada fara alte probleme? Celelalte chestii (impozit, taxe de drum, etc.) se fac dupa?

Poate intreb prostii dar e prima masina pe care o cumpar asa ca habar n-am ce si cum.

Multumesc pentru ajutor.

mr_wizard
vrajitorul

Post by mr_wizard »

Lol Lolovici wrote:Salut,

Voi achizitiona si eu un pro_cee'd 1.6 diesel si am cateva intrebari.

Am fost la MIT Motors din Baneasa si mi-au facut factura proforma in euro. E ok chestia asta? Au zis sa platesc in lei la cursul de vanzare al bancii Unicredit din ziua in care transfer banii. Din cate am vazut e destul de mare cursul lor si ar iesi cam curs BNR + 1.3%. Asa e normal? Ca pe la alti dealeri am auzi alte chestii de genul: cursul BNR +1% din ziua in care s-a facut factura proforma.

Alta chestie ar fi la RCA. Am vazut mai devreme un pret la RCA pe 1 an dat de cineva ca fiind 237 ron (la BCR) sau pe acolo. Mi-e mi-a calculat cineva 300 ron la BCR. Presupun ca diferenta e din cauza motorului care e 1.6 diesel in loc de 1.4 benzina. Corect?

Setul obligatoriu (trusa + stingator+ triunghi) e 35 euro fara tva daca il iau de la dealer. Ma descurc mai bine singur sa le iau? Daca daca aveti vreo sugestie de unde (am vazut parca un carrefour vis-a-vis de dealer).

In momentul in care am trusa si RCA-ul facut (o sa fac si CASCO oricum) si ma duc la dealer (care imi da numerele provizorii din cate inteleg) pot sa ies cu masina pe strada fara alte probleme? Celelalte chestii (impozit, taxe de drum, etc.) se fac dupa?

Poate intreb prostii dar e prima masina pe care o cumpar asa ca habar n-am ce si cum.

Multumesc pentru ajutor.
Legat de pretul masinii in euro plus acel adaos...traim in Romania :?
Apoi, RCA-ul l-am facut pe 6 luni doar, nu e obligatoriu pe 1 an si cam atat costa. Nu cred ca e vreo diferenta ca e diesel sau benzina la pret.
Setul legislativ obligatoriu poti sa-l cumperi si dupa ce iei masina, din Carrefour, de exemplu.
Cand ridici masina trebuie sa ai RCA facut pe minim 6 luni + bani pentru numerele provizorii. Restul pe parcurs (taxe, impozite...) cand o sa-i faci inmatricularea definitiva.
Toate cele bune!
pro_cee`d 3D - 1.6 GSL MT LX Base Cassa White+ diverse optionale - achizitionata 07.10.2015 AG-24-NFS
POZE
JB

ODO 130k +

Dennis
Ghost
Auto:

Post by Dennis »

www.rca-ieftin.ro sau www.nation.ro
gasiti acolo cotatia RCA de la diverse societati de asigurare.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI

smotocel
Magic Blue
Auto:

Post by smotocel »

MrDjBthu wrote:ce???
100 ron pt numerele provizorii ?
asta nu o stiam...asa e la toate masinile sau doar la noi ca suntem mai speciali ?

pai din cite am vazut pe aici pe forum cam 95-100 de ron sunt numerele provizorii. mie atata mi-a spus dealerul.... si ca sa fiu cinstit mai bine le iau de la el decat sa mai umblu si dupa alea....cind te uiti ce masina noua si frumoasa ai.....da' tre sa mergi pe jos dupa numere parca mai conteaza???.... parerea mea.... 8)

Lol Lolovici
Auto:

Post by Lol Lolovici »

Multumesc pentru raspunsuri.

Apropo de pachetul legislativ obligatoriu mie mi-a spus dealerul ca trebuie sa il am ca sa iau masina ca nu au voie sa ma lase sa plec fara. De aia intrebam ca sa dau o fuga pe la carrefour inainte.

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Nu te stresa cu pachetul, ca nu te intreaba de el. Si daca te intreaba zici ca il ai in buzunar si gata. Nu te poate controla. :D Cat timp semnezi ca il ai, nu isi bat capul cu asta.

Mai nasol e daca te opreste politia dupa ce iesi cu masina de la dealer si te intreaba de pachet.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

mr_wizard
vrajitorul

Post by mr_wizard »

Lol Lolovici wrote:Multumesc pentru raspunsuri.

Apropo de pachetul legislativ obligatoriu mie mi-a spus dealerul ca trebuie sa il am ca sa iau masina ca nu au voie sa ma lase sa plec fara. De aia intrebam ca sa dau o fuga pe la carrefour inainte.
Eu nici acum n-am pachetul legislativ...si merg de mai mult de 2 saptamani asa.
POZE
JB

ODO 130k +

shustrik
Auto:

Post by shustrik »

Lol lolovici in mod normal ar trebui sa vada daca ai pachetul legislativ, insa nu se mai obosesc ei cu asta, sunt bucurosi sa te vada dus si sa scape de tine. Cat despre achizitionare, eu l-am luat din carrefour baneasa, am dat in total 65RON, la dealer e 35 euro fara tva deci in jurul a 155-160RON, deci ar cam merita un drum pana la carrefour si de restul banilor iti mai pui niste benzina ;)
KIA CEE'D 1.4 GSL BEST BLACK PEARL
ODO: 134.500KM

liviuandrei
Auto:

Post by liviuandrei »

shustrik wrote:Cat despre achizitionare, eu l-am luat din carrefour baneasa, am dat in total 65RON, la dealer e 35 euro fara tva deci in jurul a 155-160RON, deci ar cam merita un drum pana la carrefour si de restul banilor iti mai pui niste benzina ;)

Si eu vroiam sa la achizitionez din Carrefour, dar din cate stiu eu nu sunt aprobate RAR, trusa medicala si extinctorul trebuie sa aibe o eticheta care sa spuna ca sunt aprobate de RAR.
in pursuit of happyness.... --> cee'd...
found happynes on 26 may 2008.....
CEE'D 1.4 GSL LX BEST Mars Red

mr_wizard
vrajitorul

Post by mr_wizard »

liviuandrei wrote:
shustrik wrote:Cat despre achizitionare, eu l-am luat din carrefour baneasa, am dat in total 65RON, la dealer e 35 euro fara tva deci in jurul a 155-160RON, deci ar cam merita un drum pana la carrefour si de restul banilor iti mai pui niste benzina ;)

Si eu vroiam sa la achizitionez din Carrefour, dar din cate stiu eu nu sunt aprobate RAR, trusa medicala si extinctorul trebuie sa aibe o eticheta care sa spuna ca sunt aprobate de RAR.
Daca sunt fabricate in UE si au simbolul CE, inseamna ca sunt omologate si la noi.
POZE
JB

ODO 130k +

Post Reply

Return to “Generalităţi”