Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
LeCCa
Auto:

Re: consum mediu afisat aiurea?

Post by LeCCa »

eu patesc asta la multe masini, e o chestie de computer, probabil trebuie resetat doar in anumite momente, nush, dar si la mondeo, si la focus, si la mercedes, si la kia (la golf nu face asa), daca resetez consumul, si stau la o coada, stand pe loc imi urca pur si simplu! adica am resetat consumul, am condus un minut, am consum 10l/100 sa zicem, ma asez la coada, nu ma misc, la relanti, si incepe sa urce, 10.3, 10.5, 11, 12 ! probabil ca e vreo procedura de resetare , am omis pana acum sa citesc manualele, pt ca problema dispare odata ce incepi sa mergi si consumul revine. :roll:
KIA ProCeed 1.6 Black PH 22 LEK

Shadow
Auto:

Post by Shadow »

e foarte normal sa creasca cand stai pe loc. Motorul consuma in jur de 0.6-0.8 la relanti.pana la urma consumul este caracteristica litrilor de benzina consumati in x km. Cum distanta parcursa ramane 0(zero) iar rezervorul se goleste,incet dar sigur. E normal sa creasca consumul afisat de CB.
2008 KIA Cee'd 1.4 Best

tibitu
Auto:

Post by tibitu »

consumul mediu afisat are legatura mare si cu vieza medie de deplasare.Eu la media de 15-16 km,am consum aprox 10,am avut 12-13,consum aprox 11,5.
ex : Pro ceed,machine silver,1.4
actual : Magentis 2.0 crdi

doubonet
Auto:

Post by doubonet »

La mine nu afiseaza consumul decat dupa ce depasesc viteza de 30km /h !!!
Asa patiti si voi ? sau este vorba de o ..setare anume ?
KIA C'eed 1,6 DSL / HP / Style / K&N / Black Pearl PH-10-UIH

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Scrie si in manual, consumul instantaneu nu se afiseaza decat la peste 30km/h. [-X
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

stef
Preafericitul
Auto:

Re: consum kia cee'd

Post by stef »

Salut.
Eu cred ca am o problema clara in ceea ce priveste consumul...
Nu stiu de ce dar mie nici in afara nu-mi scade consumul sub 7-7.5 ba chiar si 8%..
Ba din contra, in Bucuresti reusesc sa scot consumuri medii rezonabile (8.5-9); e drept, nu circul prea des in ore de varf sau in zone ultra aglomerate.
Si totusi, nu stiu de ce afara imi consum asa mult... E drept ca nu reusesc sa stau cu talpa intepenita cum fac unii cu cruise control in picior dar nici n-o fortez prea tare... Cat despre viteza, pe la 110 Km/h si cu incercari de a o tine cat mai constant de-abia am reusit un 6.9.
Cum fac cate unii de ajung la consumuri de 5.x-6 in afara, nu stiu...
Mentionez ca am ~7700 de Km iar in perioada de rodaj am avut grija de ea...
Sa fie si benzina? (Petrom 95) Voi ce ziceti? Multumesc.
Kia Cee`d 1.4 Best Griu`ca Pistonu`

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

Eu zic ca esti binecuvantat cu un consum asa de mic! :prayer:

Consumul asta din carte de la Kia Cee'd e o miniciuna crasa, cica 7,6%! Poate trasa de cei 109 de caluti :lol: WOW! "Imi iau motor de 1.4, ii numa bun de oras, consum redus etc." - ce m-am inselat. O sa le trimit un mail de "felicitare" pentru aproximarile facute (pure marketing, ca si calutii). Dupa 2300 de km cu hatchback-ul asta scot un consum in oras de 11,5%! Si vorba aia, e Oradea, nu Bucuresti. :evil: Nici cu Logan-ul de 1.6 8v (90 de cai) nu scot peste 10 in oras, si le conduc la fel! Poate chiar mai multa "forja" la Logan ca imi place cum suna.
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

patton
Auto:

Post by patton »

marti am facut bacau-cluj (piatra neamt-gheorghieni-tg mures), noaptea,2 oameni in masina si ~80kg bagaje - consum 5,7. La intoarcere, trafic de zi - 6,3.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

stef
Preafericitul
Auto:

Post by stef »

Mda, uite.. exact ce ziceam...
Zi-mi te rog si cu ce viteza medie ai avut...
Eu am facut ieri Buzau-Bucuresti cu un trafic ok si vorba aia, soseaua foarte buna (2 benzi) si tot sub 7 nu mi-a scazut...
Cum faceti de scoateti consumurile astea? Mergeti numai cu 70-80 sau cum?
Kia Cee`d 1.4 Best Griu`ca Pistonu`

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Abia am facut un drum Bucuresti-Brasov-Bucuresti cu un consum mediu de 5,7. Stef, poate nu conduci masina cum trebuie? Pe acelasi traseu reuseam 6, 6,5 mai la inceput, cand era masina noua si eu nu stiam inca sa o conduc. Vezi ca e un topic aici despre cum sa conduci masina mai bine.

Eu de exemplu obtin consumuri mai mici decat inainte si o viteza medie mai mare. Cum fac asta? Incerc sa nu merg subturata cu ea (adica daca situatia cere sa dau sub 2000, schimb viteza). In localitati mentin viteza regulamentara de deplasare. Accelerez relativ lent cand ies din localitati (nici prea prea nici foarte foarte, dar in max 10 s ajung de la 70 la 110). Nu merg mai repede de 110 decat rareori. Folosesc din plin frana de motor de oricate ori se iveste ocazia.

Cam astea-s treburile care le aplic eu si vad ca am consum mai mic. Evident, asta nu e un condus sportiv, dar daca vrei sa mergi la consum, cam asta e treaba
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

Accelerati progresiv intotdeauna si nu tineti motorul subturat. Plaja de turatii sa fie intre 2500-3500rpm (la benzina). Stiu ca suna plictisitor, dar mergeti cat mai constant cu putinta cand iesiti pe DN. Incercati sa efectuati franarea de serviciu in maxim 20% din virajele pe care le negociati pe drum si folositi cat puteti de mult frana de motor.

PS: stilul de condus economic trebuie invatat practic, la inceput, la scoala de soferi. Pot sa descriu aici mult si bine mersul economic, ca scriu degeaba.

Si eu care sunt vitezoman aplic cele de mai sus, mai putin turatiile :D

marceli
Auto:

Post by marceli »

Am facut sambata un drum dus-intors, Deva-Lupeni total 220km.
CB afost resetat la plecare si mi-a iesit un consum mediu de 6,1l/100km, la o viteza medie de 58km/h.
ODO:1410km.
In oras consumul mediu este 11l/100km.
KIA CEE'D SW BEST 1,4 GSL MT black pearl
comanda: 27.09.2008, achitata integral: 02.10.2008, intrat in posesie: 13.10.2008
HD-03-TAT
http://picasaweb.google.com/marcelikia/ ... JHOW51jjS0#

Image

catalin2804
Auto:

Post by catalin2804 »

Cum am mai scris in alte replay-uri. Masina asta ar putea scoate consumul extern din carte doar sa fi pe autostrada si aceasta sa fie in panta. Oricum cand am cumparat masina asta stiam ca va consuma mai mult. E prea mica cilindereea pt greutatea ei. Cred ca cei cu motoarele de 1.6 au consum mai mic ca cel de 1.4. Cand am luat-o nu era 1.6, dar sunt foarte multumit si de 1.4. Acuma nici nu ma mai uit la consum ca nu are rost.
Cee'd 1.4 So Red Ltd. Edition

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

Corect 1.6 ii de obicei egal cu 1.4 la consum din cate am citit. De unde trag concluzia ca ii submotorizata (chiar daca trage ea al turatii mari), e logic ca 1.4 va trage mai greu de pe loc 1300 de kg fata de 1.6 care va trage aceeasi greutate.
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

Claw
C.R.E.A.M.
Auto:

Post by Claw »

11.5 consum mediu bucuresti 1.6 gsl ,dar nu o menajez pentru consum, mie mi se pare ok :)

Post Reply

Return to “Generalităţi”