Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?
Re: Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?
eu am alimentat de la omv si rompetrol ( de 95 ); mai buna mi s-a parut de la rompetrol, parca motorul e un pic mai silentios
21-PUI
Eu am pus numai 98 de la Lukoil pana acum si am 1365 km facuti si rezervorul plin, voi incerca cu 98 de la Rompetrol data viitoare ca sa fac o comparatie ... dar un lucru e sigur, daca vrei sa bagi benzina cat mai aproape de 95, in Romania, trebuie sa bagi 98. 

Posibil, noroc ca sistemele moderne de injectie pot compensa si folosirea unei benzine cu CO mai mici (91-93). Mai important este ca benzina sa aiba cat mai putine impuritati (apa in special), decat CO ridicata.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
Benzina NU are apa.Akbhar wrote:Posibil, noroc ca sistemele moderne de injectie pot compensa si folosirea unei benzine cu CO mai mici (91-93). Mai important este ca benzina sa aiba cat mai putine impuritati (apa in special), decat CO ridicata.
Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
Benzina mai scumpa are in ea aditivi de curatare, etc si eu zic ca merita.
Mie mi se pare ca si masina se simte mai bine cu ea: motorul se aude mai frumos, raspunsul la pedala e mai 'smooth' si stau cu confortul psihic ca motorul e mai protejat cu o benzina mai buna decat cu una mai slaba.
Diferenta intre cea mai scumpa benzina si cea normala e vreo 0.7 lei pe litru.
Nu mi se pare un capat de tara.
Dar si cea de 95 simpla e ok, nu moare motorul daca ii pui
Mie mi se pare ca si masina se simte mai bine cu ea: motorul se aude mai frumos, raspunsul la pedala e mai 'smooth' si stau cu confortul psihic ca motorul e mai protejat cu o benzina mai buna decat cu una mai slaba.
Diferenta intre cea mai scumpa benzina si cea normala e vreo 0.7 lei pe litru.
Nu mi se pare un capat de tara.
Dar si cea de 95 simpla e ok, nu moare motorul daca ii pui

Kia Cee'd 1.4 best
eu acum 2 luni am facut un test cu petrom de 99 dupa ce am folosit doar efix de cand mi-am luat masina:nu mi-a placut deloc
-mult mai zgomotos motorul,la relanti era cu aprox.100rpm mai sus asa ca am renuntat repede si am revenit la efix

2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109
cred ca Efix-ul e cea mai buna, parerea mea.
-
- Auto:
cu Efix tremura motorul si are apucaturi de diesel
....curata injectoarele..
))...parca ar fi vreun Axion sau Domestos ceva...benzina buna e aia fara apa si impuritati (sau motorina
- se practica in Ro)...eu am scos Lukoil din lista pt ca am fost martor (pe ascuns) la ``aruncarea cu galeata``
..si sunt sigur ca se practica si in alte benzinarii...imi pare rau de masina - cand bag o benzina prosta se simte...dar trebuie sa merg cu ea pana se consuma 

-
- Auto:
De ce s-ar baga motorina in benzina, ca sunt la acelasi pret? Inteleg sa o "lungesti" cu ceva mai ieftin, dar asa... 

Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
-
- Auto:
Masinile de la serviciu se alimenteaza numai cu benzina Euroluk de la lukoil si nu am auzit pe nimeni sa se planga de ea. Am alimentat pe toata raza Bucurestiului, Ilfov si centura. Nu am o benzinarie anume unde alimentez.Alexboss87 wrote:cu Efix tremura motorul si are apucaturi de diesel....curata injectoarele..
))...parca ar fi vreun Axion sau Domestos ceva...benzina buna e aia fara apa si impuritati (sau motorina
- se practica in Ro)...eu am scos Lukoil din lista pt ca am fost martor (pe ascuns) la ``aruncarea cu galeata``
..si sunt sigur ca se practica si in alte benzinarii...imi pare rau de masina - cand bag o benzina prosta se simte...dar trebuie sa merg cu ea pana se consuma
Kia Ceed varianta BEST, 1.4 109cp, Black Pearl -
am un 1.4 de aprox un an si 32000km. pana in vara lui 2008 am bagat carrera 100 de la omv. masina mergea foarte bine. dupa ce am aflat ca e aceeasi benzina de la petrom, numai ca e adaugat un aditiv in cantitati minuscule, m-am orientat catre petrom 99+. consumul a ramas la fel: vara 5.8-6 in afara, 6.4-6.6 mediu, 7.2-7.4 in oras-depinde de cum merg. am incercat si de 95 de la petrom si se simte la consum,fiind mai mare cu 0.1-0.3%,precum si la viteze de peste 100km/h,unde masina trage mai greu si este mai turata in raport cu viteza. in continuare folosesc benzina de la petrom. in functie de drumul pe care il fac, in afara sau in oras, folosesc 99 respectiv 95.
am incercat benzina de la rompetrol, efix,si mi se pare ca masina tremura; de la lukoil se simte la fel ca la petrom , dar este mai scumpa si nu se merita.
in noiembrie am folosit un aditiv din comert care inlatura apa din rezervor,curata injectoarele si mareste cifra octanica. se simtea ca tragea mai bine si am atins 200km/h in bord.
noroc!
am incercat benzina de la rompetrol, efix,si mi se pare ca masina tremura; de la lukoil se simte la fel ca la petrom , dar este mai scumpa si nu se merita.
in noiembrie am folosit un aditiv din comert care inlatura apa din rezervor,curata injectoarele si mareste cifra octanica. se simtea ca tragea mai bine si am atins 200km/h in bord.
noroc!
-
- Auto:
Asta nu are cum sa se intample, pentru ca raportul dintre viteza si turatia motorului este unul fix, indiferent de benzina folosita. Cutia de viteze are o ratie de demultiplicare constanta, in aceeasi treapta de viteza.matcs wrote: la viteze de peste 100km/h,unde masina trage mai greu si este mai turata in raport cu viteza.
Nu este insa exclus ca senzatia acustica sa fie diferita, cele doua benzine diferite sa genereze alt nivel al zgomotului la turatii mari datorita deosebirilor de detenta si de propagare a frontului de ardere, in interiorul cilindrilor.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
dar ecu poate modifica turatia in functie de conditii-dovada:acceasi temperatura (vara),masina la relanti,cu efix-600rpm,cu petrom 99-800rpm.
- scubli
- "ambiguus"
- Auto:
@Misu: Eu de peste un an pun in masina doar Petrom 99+ si nu mi-a stat niciodata relantiul la 800rpm, ci la 600rpm(logic, cand motorul a ajuns la temperatura optima de functionare). O singura data, anul acesta, am pus OMV Carerra 100 si nu am sesizat aproape nicio diferenta.
Nu ti-a stat la 800rpm din cauza ca nu a ajuns motorul la temperatura optima ?
Nu ti-a stat la 800rpm din cauza ca nu a ajuns motorul la temperatura optima ?
tocmai asta era faza:motorul era la 90 grade iar cele 2 cazuri erau identice:2 zile consecutive asta-vara,in acelasi loc de pe traseul meu de dimineata catre serviciu.nu stiu ce sa mai cred