Cu o mica rectificare ca in varianta pt Romania cei 104 sunt de fapt 109.scosmin wrote:1.4 CVVT Cuplu maxim: 137Nm @ 5000 rpm Putere maxima: 104cp @ 6200 rpm
1.6 CRDi Cuplu maxim: 235Nm @ 1750 rpm Putere maxima: 90cp @ 4000 rpm
(daca stau sa ma gandesc nu cred ca cei care au incercat sa atinga viteza maxima cu ceed-ul pe benzina i-au dat 6200 rpm, deci nu au folosit toti cei 104cp care nu sunt chiar asa de usor accesibili)
E drept ca in specificatiile pentru alte tari acei cai sunt mai putini, ceva gen 104-105 dar la turatia de 6000rpm.
Restul rationamentului inca nu sunt in masura sa-l comentez.
Parerea mea in razboiul Diesel vs Otto este ca acest conflict este foarte patimas si poate produce multe victime nevinovate. Eu afirm ca fiecare este liber si chiar indicat sa faca alegerea potrivita in dreptul lui. Cred ca se forteaza putin in comparatii tocmai pentru ca sunt foarte greu de comparat. Dintre dieseluri admir motorul de 4.2 litri al celor de la Audi care pare perfect capabil sa rusineze aceeasi cilindree dar pe benzina a aceluiasi producator chiar daca sufera de cativa caluti in minus dar vine cu o droaie de Nm. Dintre benzinare admir acele 1.4 TSI de noua generatie Volkswagen care dezvolta 140 si 170 cp. De asemenea nu pot sa nu mentionez cunoscutele V6 si V8 americane (diverse generatii), niste monstri mecanici cu un sunet greu de rivalizat si performante intrecute doar de consum.
Eu zic sa nu puneti foarte multa pasiune in aceasta disputa pentru ca va pot da exemple de pe alte forumuri care au cazut in aceasta patima a "Otto vs Diesel".