Este normal sa fie asa.....
Am fost in baneasa si am vb cu cineva de la service in legatura cu zgomotul. Se pare ca este ceva normal. Explicatia ar fi ca se aude un zgomot cand etrierul da drumul la roata.
So, topic close:D
So, topic close:D
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
-
- Auto:
Acum am vazut topicul asta. Si la mine se aude ceva la franare - deschisesem un topic separat - viewtopic.php?t=2198
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Cum adica tragi frana de mana te dai jos din masina si ea scartaie. Ca sa inteleg si eu, daca te-ai dat jos din masina inseamna ca masina sta pe loc si daca sta pe loc cum scartaie ?bodo wrote:am si eu o problema asemanatoare doar ca la mine scartaie rau tare roata spate stanga dupa ce trag frana de mana si apoi cobor din masina; la dracu cateodata mi-e si rusina sa mai trag frana de mana atuci cand mai e si lume prin preajma. fosta mea dacie nu scotea nici pas dupa ce trageam frana de mana.
asta la naiba am dat 12000e pe ea si scartaie ca o carutza de 100e
am aceiasi chestie pe Fordanul meu, mai ales cind masina sta in panta, se roteste putin roata la iesirea din masina, cind suspensia ridica masina, fiind mai usoara, si zici ca se rupe masina asa se aude de tare. frina de mina prinde cam sus la mine, precis sa fie uzura placute + reglaj cablu. verifica reglajul frinei de mina, 95% ca de acolo vine zgomotul .
Cee'd SW 1,4 Best Piston Grey 2008 - AR-09-ETP // Matiz E AC 2004 - AR-07-DUO -"matusha"
http://ro.fotoalbum.eu/unciu - sunt citeva poze si de la Bran
viewtopic.php?f=5&t=2750 - jurnal de bord
asta e valabil doar pt. "bodo", cu frina de mina.
Cee'd SW 1,4 Best Piston Grey 2008 - AR-09-ETP // Matiz E AC 2004 - AR-07-DUO -"matusha"
-
- Auto:
Zgomot rulare...placutele de frana
Nu stiu daca asa a facut de la inceput, dar doar de vreo 500 km incoace mi-am dat seama...cand opresc CD playerul si nu am alte zgomote, parca aud rulmentul de la Nova mea cea veche
...exact ca un sunet de rulment uzat este...nu cred ca este de la anvelope...alea se aud altfel...este din ciclul "asa face toate"? 

Pro_Cee'd 1,4 Dakar Yellow
-
- 3/E
- Auto:
Hint: inainte sa te impacientezi cu probleme la rulmenti verifica sa nu ai pietricele prinse in cauciuc si care sa faca zgomot la rulare.
Cand rulam pe A2 cu cineva in masina mi-a zis foarte impacientat ca am rulmentii sparti.
Era doar zgomotul de la covorul asfaltic deosebit de pe mareata autostrada.
Cand rulam pe A2 cu cineva in masina mi-a zis foarte impacientat ca am rulmentii sparti.

Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
rulment
Daca face de cca 500 km ,mai mult ca sigur ca nu mai sint pietricele .
Rulmentii pot face figuri chiar si dupa 10.000 km ,daca ai mai mult ,pot aparea probleme oricind cu putin ghinion.
Daca iti place putin tehnica poti gasi singur problema .(sa nu mai pierzi timp in service )
Suspenzi masina cu cricul pe partea unde crezi ca ar fi problema (de preferat sa ai ambele roti suspendate ptr comparatie) rotesti rotile (ah ce pleonasm) cu mina .
Daca un rulment are probleme iti vei da seama imediat dupa zgomot chiar daca roata se invirte liber si usor .
De fapt asa se verifica si in service.
BAFTA !
Incearca sa ne tii la curent cu urmarea !!!!
Rulmentii pot face figuri chiar si dupa 10.000 km ,daca ai mai mult ,pot aparea probleme oricind cu putin ghinion.
Daca iti place putin tehnica poti gasi singur problema .(sa nu mai pierzi timp in service )
Suspenzi masina cu cricul pe partea unde crezi ca ar fi problema (de preferat sa ai ambele roti suspendate ptr comparatie) rotesti rotile (ah ce pleonasm) cu mina .
Daca un rulment are probleme iti vei da seama imediat dupa zgomot chiar daca roata se invirte liber si usor .
De fapt asa se verifica si in service.
BAFTA !
Incearca sa ne tii la curent cu urmarea !!!!
-
- Auto:
Pietricele nu-s sigur...zgomotul este unul infundat, huruit...maine dim o sui pe cric si dau la mana
....va anunt apoi ce am descoperit...sa fie de la placute?...dar astea ar scartai, nu hurui...
...maine dam la roata
Masina are 2700 km...nu mi se pare ceva f grav, nu e f accentuat zgomotul, dar totusi...

Masina are 2700 km...nu mi se pare ceva f grav, nu e f accentuat zgomotul, dar totusi...
Pro_Cee'd 1,4 Dakar Yellow