Kia Pro Cee'd 1.4 GSL 109 cp Best Black Pearl
Cum abia asteptam sa ma dau cu ea, in noaptea aceleiasi zile am facut o scurta iesire impreuna cu iubita la Sinaia.
Primele impresii despre masina sunt super! In primul rand lucrul care m-a uimit total a fost consumul...la plecarea din Bucuresti am resetat CB-ul iar la intoarcere imi indica un consum mediu de...5.2l/100 km. Este adevarat conditiile de traficul au fost lejere iar masina fiind in primii 1.000 km nu am depasit 3.000 rpm.
Alte lucruri care impresioneaza sunt tinuta excelenta de drum (mai ales in viraje dar si in linie dreapta), confortul interior, vizibilitatea de invidiat oferita de oglinzile laterale imense si de geamurile laterale fata care spre
deosebire de varianta in 5 usi sunt mai alungite, oferind astfel o priveliste foarte buna. Vizibilitatea prin luneta este specifica hatchback-urilor, adica nu grozava. Un senzor de parcare face banii!
Directia este precisa si raspunde prompt comenzilor.
Nu am fortat franele si nici motorul insa impresia generala lasata este foarte bun.
Sistemul audio mi se pare peste medie.
Referitor la suspensii - sunt extraordinare, imi place la nebunie feelingul pe care il dau! Inteleg insa ca, pentru cineva care vine de exemplu de pe un Clio, diferenta se simte insa pentru mine totul este senzational!
Despre performantele motorului ma voi pronunta dupa ce il pun serios la incercare, adica dupa perioasa initiala "de acomodare"!
Ca o curiozitate legata de consum...aseaza am facut o scurta iesire pana la Corbeanca, trafic lejel, nu tu ambuteiaje pe DN, o placere! Resetat CB-ul la plecare iar la intoarcere indica un consum mediu de 4.7 l/100 km! Incredibil, nu? Mers linistit, 60 - 80 maxim 100 km/h si numai pentru putin timp.
De dimineata am facut un nou experiment. La plecarea de acasa am resetat CB-ul iar la servici, in conditii de trafic lejer de dimineata pe sensul meu de mers (am biroul pe contra-trafic) imi indica un consum mediu de 7.7 l/100 km. Ramane de trecut testul traficului infernal specific Bucurestiului...!!!
Si la final cateva poze: aici.
Cam atat deocamdata, voi updata pe masura ce trec km.
Cele bune tuturor!