[Sfat achizitie] Cee'd 1,6 automatic cu ESP la 12500E

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
vali40
Auto:

[Sfat achizitie] Cee'd 1,6 automatic cu ESP la 12500E

Post by vali40 »

Va salut pe toti indragostitii de cee'd! M-am luat cu trebi si desi v-am citit pe toti, abia acum a venit vremea sa intru si eu in club.
Si-a luat cineva 1,6 automatic cu ESP, PEWTER BEIGE, AC...+alte optionale (utile, nu de fitze), care impreuna cu CIP duc la un DDP de 16.000 Eu?
Ce parere aveti de o asa configuratie, v-ati lua asa ceva?
Nu punem problema costului total - care e marisor - sigur ca la banii astia sunt oferte mai tentante ale unor marci consacrate.
Printr-un concurs de imprejurari, se pare ca eu as putea sa iau o astfel de masina la un pret total de 12.500 Eu. Voi, in locul meu, ati lua-o?
Multumesc! :?:

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

Normal ca merita 1.6 diesel la 12500 Euro cu toate taxele! Si nu cred ca sunt oferte mai tentante la banii astia.
Eu nu mi-as lua cu cutie automata ca nu-mi place (parere personala).
Pe scurt, ia-o daca-ti place!

gogu
Moderator General
Auto:

Post by gogu »

intrebari:
- ce nivel de echipare? LX, EX, TX?
- mergi mai mult in oras sau in exterior?

Sincer, nu m-as atinge de o masina cu cutie automata in doar 4 trepte, decat daca nu as da eu banii pe masina :D. (parere personala)

Daca esti o fire mai curioasa, arunca o privire pe carbibles sau pe howstuffworks ca sa intelegi cum functioneaza o cutie automata, cum este ambreiajul la o cutie automata.
Last edited by gogu on 12 Jul 2007, 12:18, edited 1 time in total.
LX 1.4 GSL OilBlue/Rainbow Blue cu varii optiuni
>>Poze cu masina mea<<
Image

adrian.tuhut
Auto:

Post by adrian.tuhut »

automata merge numai pe 1.6HP.....
Kia Cee'd 1.6 CRDI Pewter Beige (GL 83 THT)
ODO: 137.111km
poze: https://picasaweb.google.com/1129296780 ... 44/KiaCeed

vali40
Auto:

Post by vali40 »

SeKAh wrote:Normal ca merita 1.6 diesel la 12500 Euro cu toate taxele! Si nu cred ca sunt oferte mai tentante la banii astia.
Eu nu mi-as lua cu cutie automata ca nu-mi place (parere personala).
Pe scurt, ia-o daca-ti place!
Nu diessel. 1,6 benzinar (122 CP), pentru ca e cea mai de jos capacitate care ofera cutie automata. Vreau neaparat cutie automata. mie nu-mi place manuala...

sorinh
Auto:

Post by sorinh »

eu am comandat 1,6 DSL LX + ESP, reglaj lombar, scaune incalzite, proiectoare, cotiera si lampa nu's de care, cu tot cu tva fix 15.000.
nu am pus cutie automata, dar mi se pare ca nu e optiunea asta la diesel 1,6.
este mai comod in oras cu automata, dar la depasiri mi-a tzatzait posterioru'! poate nici soferu nu era obisnuit cu ea, poate nici nu era d'aia sportiva....
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com

Pasha
Auto:

Post by Pasha »

tu chiar mai stai pe ginduri, sau ai deschis topicul doar asha, ca sa te lauzi shi sa murim noi de ciuda ? :lol:
glumesc, chiar merita, eu in locul tau ash fi stresat sa n-o pierd.
Kia Cee'd base LX 1.4 GSL plus citeva optzionale - piston grey

vali40
Auto:

Post by vali40 »

gogu wrote:intrebari:

Sincer, nu m-as atinge de o masina cu cutie automata in doar 4 trepte, decat daca nu as da eu banii pe masina :D. (parere personala)

Daca esti o fire mai curioasa, arunca o privire pe carbibles sau pe howstuffworks ca sa intelegi cum functioneaza o cutie automata, cum este ambreiajul la o cutie automata.
LX si mi-o configurez eu, punandu-i cutie automata, ESP, AC, ogl. convexe electrice incalzite, tetiere active, RDS Radio + 6 CDC+ mp3 (2-DIN), proiectoare, consola + suport spate, volan si schimbator piele, manere cromate, USB, bricheta-scrumiera, spatiu sub podeaua portbagajului si alte fleacuri...

Am condus circa 200.000 km (din '90), am avut 6 masini, toate manuale si mi-a ajuns. Nu mai vreau cutie manuala. 90% merg in oras, un oras care incepe sa devina la fel de aglomerat ca Buc.
Mercik de raspuns.

vali40
Auto:

Post by vali40 »

Pasha wrote:tu chiar mai stai pe ginduri, sau ai deschis topicul doar asha, ca sa te lauzi shi sa murim noi de ciuda ? :lol:
glumesc, chiar merita, eu in locul tau ash fi stresat sa n-o pierd.
Nu stau pe ganduri si nici vorba sa deschid topicul doar sa ma laud, nu o fac defel. Sunt putin stresat sa n-o pierd, dar se pare ca sansele sa reusesc sunt mai mari decat sa nu. Cum o fi scris...
mercik de incurajare!

mihaizzz
Auto:

Re: Cee'd 1,6 automatic cu ESP

Post by mihaizzz »

vali40 wrote: Printr-un concurs de imprejurari, se pare ca eu as putea sa iau o astfel de masina la un pret total de 12.500 Eu. Voi, in locul meu, ati lua-o?
Multumesc! :?:
DA, clar, chiar daca nu as putea sa o configurez asa cum as dori, desi tu zici ca o configurezi dupa gustul tau, tot ar avea cele mai importante si necesare optionale, iar faza cu pretul e decisiva. De ce nu am si eu ocazia sa iau o masina cu 75% din pretul ei real ??
KIA Cee'd, 1.4 BASE + optionale, Piston Grey
PH-09-SKU
KM: ~40000

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Ca sa raspund la prima intrebare: Nu. Pentru ca 1,6 benzina inca nu s'a adus adus la noi. Si cutie automata stiu ca nu se putea pune pe 1.4 si 1.6 crdi LP. Deci nu cred ca vei gasi vreun posesor cu asa ceva
Cutia aia automata nusht cat de noua e ca si conceptie si ce performante are, tinand cont ca e in doar 4 trepte.
Insa daca zici ca ai posibilitatea de a cumpara masina la <13k euro cu configuratia data de tine, eu unul as lua'o ;)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

vali40
Auto:

Post by vali40 »

gogu wrote:intrebari:

Gogu, in mare stiam cum functioneaza cutiile automate si m-am uitat si unde ai zis.
Nu ineleg cu ce ar fi mai rea o cutie automata, chiar si in 4 trepte, pe o masina de 122 CP? Daca sofezi mult in oras ca mine, sigur te-ai enervat bagand de zeci de ori intr-a intaia, apoi - cand sa-i dai a doua, sa trebuiasca sa pui frana si sa o iei de la capat, iar si iar, ca un robot, cu ambele picioare si ambele maini ocupate de ambreiaj, frana/acceleratie, respectiv volan si schimbator... Sa tii motorul subturat sau sa-l supraturezi pentru ca viteza a doua e prea ''mare'', iar a intaia e insuficienta...
Daca te referi la ''sensibilitatea'' cutiilor automate si la costul mai mare al eventualelor reparatii, pentru mine e un argument hotarator garantia de 7 ani oferita de cee'd pentru cutie (si motor.) Nici prin cap nu-mi trece sa tin o astfel de masina - daca o voi lua- pana ii ies din garantie motorul si cutia ...

Ai scris: „Sincer, nu m-as atinge de o masina cu cutie automata in doar 4 trepte, decat daca nu as da eu banii pe masina”
Esti dragutz sa-mi spui de ce? Te-a dezamagit intr-atat o cutie automata? Ti-a pus in pericol viata la vreo depasire? E adevarat ca nu ''te ajuta'' la demaraj cand ai mai mare nevoie?
Mercik!

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

@vali40 ... ai mai avut experiente cu cutiile automate?
Eu unul recunosc ca nu am condus decat un C2 VTR care venea cu o cutie semi'automata ... insa, pana la schimbarea soft'ului ... schimbarea vitezelor se facea cu ceva lag, timp in care ramaneai pur si simplu sa mergi din inertie. Si totusi acea cutie era pusa pe o masina care se vroia cu o tenta sport.

De aceea zic ca o cutie in 4 trepte si de conceptie veche are multe sanse sa prezinte lag la schimbare treptelor cand accelerezi brusc. Evident ca in oras, la un mers obisnuit, nu vei simti prea mult diferenta ... iar poate in timp te vei obisnui cu modul ei de functionare si vei reusi sa te sincronizezi si la un mers mai rapid.

Cel mai indicat ar fi fost un drive'test, insa nu cred ca va fi prea curand disponibila pentru asta o masina cu cutie automata.

Insa, daca pretul pe care'l zici il poti obtine, eu unul as lua masina. Mai ales ca zici ca nu ai de gand sa o tii foarte mult ... iar la revanzare sigur vei avea numai avantaje cu toate dotarile pe care le'ai mentionat.

E posibil chiar ca in 2-3 ani tu de fapt sa nu pierzi mai nimic daca ai vinde masina ... depinde de cat de fiabila se va dovedi Cee'd'ul
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

vali40
Auto:

Post by vali40 »

andrei0241 wrote:@vali40 ... ai mai avut experiente cu cutiile automate?
Eu unul recunosc ca nu am condus decat un C2 VTR care venea cu o cutie semi'automata ... insa, pana la schimbarea soft'ului ... schimbarea vitezelor se facea cu ceva lag, timp in care ramaneai pur si simplu sa mergi din inertie. Si totusi acea cutie era pusa pe o masina care se vroia cu o tenta sport.

De aceea zic ca o cutie in 4 trepte si de conceptie veche are multe sanse sa prezinte lag la schimbare treptelor cand accelerezi brusc. Evident ca in oras, la un mers obisnuit, nu vei simti prea mult diferenta ... iar poate in timp te vei obisnui cu modul ei de functionare si vei reusi sa te sincronizezi si la un mers mai rapid.

Cel mai indicat ar fi fost un drive'test, insa nu cred ca va fi prea curand disponibila pentru asta o masina cu cutie automata.

Insa, daca pretul pe care'l zici il poti obtine, eu unul as lua masina. Mai ales ca zici ca nu ai de gand sa o tii foarte mult ... iar la revanzare sigur vei avea numai avantaje cu toate dotarile pe care le'ai mentionat.

E posibil chiar ca in 2-3 ani tu de fapt sa nu pierzi mai nimic daca ai vinde masina ... depinde de cat de fiabila se va dovedi Cee'd'ul
andrei0241,
Nu am experianta cu automatic. Am condus un mercedes A Klasse 180 CDI, doua Tuareg-uri si un Kia Sorento, toate diessel. Nu au fost masinile mele, sa spunem ca am facut test drive sub ''acoperirea'' ca le cumpar. Nu am cumparat niciuna dintre ele, dar nu din cauza cutiei.
Ce am remarcat: A Klasse schimba, evident, mult mai lin decat Touaregurile si Sorento, desi nici acestea nu erau dernajante la condus (doar ca erau foarte greoaie).
Confortul in condus oferit de aceste diesseluri mari si grele si mai ales de mertzan m-au convins ca o masina pe benzina de 122 CP automatica Nu poate fi o alegere proasta. Din cate am citit, se zice ca e o prostie sa crezi ca noile cutii automate, chiar si in 4 trepte, nu te ajuta la depasiri. Eu nu cred ca puteau pune pe o masina noua, precum Cee'd, o cutie de conceptie veche, care schimba vitezele cu intervale lungi de timp. Dimpotriva, se zice ca aceste cutii ''simt'' ca ai nevoie de putere cand accelerezi mai violent si trec singure, daca e cazul, in treapta inferioara pentru un demaraj adecvat.
In fine, m-am gandit ca nu as pierde prea mult sau aproape deloc in cazul revanzarii unei masini la o astfel de configuratie...

DaDiRo
Moderator General
Auto:

Post by DaDiRo »

Salutare!
Sef, eu am condus o Kia Sportage cu automata, tot in 4 trepte. Daca este aceeasi, nu stiu ce sa iti zic, fiindca eu unul nu am fost multumit de ea. Nu o sa ai probleme cu sportivitatea sau alte treburi d'astea, fiindca se adapteaza la cat de tare calci acceleratia. O chestie nasoala (poate nu eram eu obisnuit cu masina) este ca schimba vitezele aiurea din cand in cand, intre trepte, cam cum ziceai tu cu a intaia-a doua. Un alt minus pentru ea: are numai 4 trepte => consum mai mare (etajare mai lunga). Oricum, una peste alta, de tine depinde, ca de mers in oras e super ok, eu am fost super incantat.
Bafta!

Post Reply

Return to “Generalităţi”