andrei0241 wrote:@vali40 ... ai mai avut experiente cu cutiile automate?
Eu unul recunosc ca nu am condus decat un C2 VTR care venea cu o cutie semi'automata ... insa, pana la schimbarea soft'ului ... schimbarea vitezelor se facea cu ceva lag, timp in care ramaneai pur si simplu sa mergi din inertie. Si totusi acea cutie era pusa pe o masina care se vroia cu o tenta sport.
De aceea zic ca o cutie in 4 trepte si de conceptie veche are multe sanse sa prezinte lag la schimbare treptelor cand accelerezi brusc. Evident ca in oras, la un mers obisnuit, nu vei simti prea mult diferenta ... iar poate in timp te vei obisnui cu modul ei de functionare si vei reusi sa te sincronizezi si la un mers mai rapid.
Cel mai indicat ar fi fost un drive'test, insa nu cred ca va fi prea curand disponibila pentru asta o masina cu cutie automata.
Insa, daca pretul pe care'l zici il poti obtine, eu unul as lua masina. Mai ales ca zici ca nu ai de gand sa o tii foarte mult ... iar la revanzare sigur vei avea numai avantaje cu toate dotarile pe care le'ai mentionat.
E posibil chiar ca in 2-3 ani tu de fapt sa nu pierzi mai nimic daca ai vinde masina ... depinde de cat de fiabila se va dovedi Cee'd'ul
andrei0241,
Nu am experianta cu automatic. Am condus un mercedes A Klasse 180 CDI, doua Tuareg-uri si un Kia Sorento, toate diessel. Nu au fost masinile mele, sa spunem ca am facut test drive sub ''acoperirea'' ca le cumpar. Nu am cumparat niciuna dintre ele, dar nu din cauza cutiei.
Ce am remarcat: A Klasse schimba, evident, mult mai lin decat Touaregurile si Sorento, desi nici acestea nu erau dernajante la condus (doar ca erau foarte greoaie).
Confortul in condus oferit de aceste diesseluri mari si grele si mai ales de mertzan m-au convins ca o masina pe benzina de 122 CP automatica Nu poate fi o alegere proasta. Din cate am citit, se zice ca e o prostie sa crezi ca noile cutii automate, chiar si in 4 trepte, nu te ajuta la depasiri. Eu nu cred ca puteau pune pe o masina noua, precum Cee'd, o cutie de conceptie veche, care schimba vitezele cu intervale lungi de timp. Dimpotriva, se zice ca aceste cutii ''simt'' ca ai nevoie de putere cand accelerezi mai violent si trec singure, daca e cazul, in treapta inferioara pentru un demaraj adecvat.
In fine, m-am gandit ca nu as pierde prea mult sau aproape deloc in cazul revanzarii unei masini la o astfel de configuratie...