Experienta pe care am avut-o la achizitionarea automobilului a fost ireprosabila, agentul Ionut Iftimiciuc fiind extrem de atent si responsabil cu mine.
Am dorit sa instalez o alarma. Am vorbit cu domnul Petrica Apetroaie, electricianul Klado Motors, care mi-a recomandat sa achizitionez alarma Matt 679. Am urmat intocmai indicatiile domniei sale si apreciez atitudinea dumnealui drept una deschisa colaborarii.
Am facut programare in service. Luni, 03.03 la ora 12.55 m-am prezentat in service cu masina si cu alarma. Dupa predarea acestora, am fost informat ca durata instalarii este de 1.5 ore, cel mult 2 ore, asa incit, sa vin la ora 15.00 sa ridic masina.
Am revenit la ora 15.00. La receptie, stupoare: masina nu e gata si sa vin la ora 17.00 sa ridic masina. Am cerut sa fac o reclamatie scrisa. Nu exista procedura. Am solicitat sa vorbesc cu domnul director [ nu stiu cum il cheama ].
Am intrat in biroul domniei sale unde s-a desfasurat urmatorul dialog [ dupa ce m-am prezentat si i-am spus ca am avut programare pentru instalarea alarmei ]:
Eu: - De ce nu este gata masina?
D-l: - Pentru ca am avut intrari in service neprogramate! [ Adica cum? Renuntam la programari si satisfacem cererile neprogramate? ]
Eu: - Si atunci ce e de facut cu masina mea pentru ca nu pot reveni la ora 17?
D-l: - Ce vreti sa fac acum? [ tipind la mine!!! Declarindu-si neputinta de a-si rezolva problemele de bucatarie interna ]
Eu: - Nu va asteptati sa va dau eu solutii la problemele Dvs.!
D-l: - Stiti ceva, va aduc masina, va dau cheile si mergeti sa montati alarma unde doriti! [ iesind din birou si lasind-ma acolo ]
Vreau sa remarc citeva lucruri:
- in nici unul dintre momentele dialogului nostru nu am remarcat o urma de regret pentru faptul ca sint dezorganizati! Nu a rostit nici un "Ne cerem scuze!" sau "Ne pare rau!" sau "Apelam la intelegerea Dvs.". Toata aceasta poveste putea fi pura fantezie daca m-ar fi sunat sa ma anunte din timp ca masina nu e gata!
- dispretul acestui domn care a tipat la mine, clientul dumnealui, a celui care a platit automobilul, a celui care a platit numerele rosii la cel mai scump pret din Romania, a celui care nu a gresit prin nimic in toata aceasta poveste. Sint o persoana rezonabila, inteleg unele neajunsuri dintr-o firma care este la inceput de drum, insa nu pot intelege si nu pot accepta atitudinea acestui domn care m-a jignit profund si care a adus grave sifonari de imagine marcii Kia. Sint total dezamagit de aceasta atitudine!
- dispretul pentru timpul clientului. 35 de minute drumul cu tramvaiul de acasa pina la klado! Am si eu intilniri programate, am un calendar de respectat zilnic. Daca nu-mi poti da masina, suna-ma, sint intelegator si rezonabil!
- prin tot ce am rostit in biroul dumnealui nu am jignit firma Klado Motors sau pe acest domn, personal. Nu am venit decit sa ridic masina la ora la care mi-au spus dumnealor. Am facut totul in conditiile impuse de dumnealor!
Am iesit si eu afara si dupa citeva minute, acest domn a venit cu masina, a parcat-o in fata birourilor, cu geamul soferului deschis si cheile in contact. S-a dat jos de la volan fara a-mi adresa nici un cuvint si, cu alarma mea sub brat, a intrat in birouri. Deci, asta a fost procedura de predare catre mine a masinii. Eu am inspectat masina, hotarit sa plec si sa instalez alarma la un alt dealer Kia din Moldova. Insa, trebuia sa imi recuperez alarma.
A revenit pina la urma si mi-a spus ca este de acord sa imi instaleze totusi alarma si ca pot lua masina la ora 17.30. Am decis insa sa o ridic a doua zi dimineata la prima ora, fiindu-mi imposibil sa ajung la ora 17.30.
Azi dimineata am mers sa iau masina din service. Alarma instalata, totul ok. Nu si atitudinea domnului director: in vreme ce plateam, a aparut si domnul director care, desi secretara era ocupata cu mine, a intrerupt-o pentru a-i oferi niste bani si au avut un scurt dialog. Dupa care mi s-a adresat:
D-l: - Sa stiti ca masina era gata de ieri, de la ora 17.00...
Eu: - Nu mai conteaza!
D-l: - Aaa... sinteti jmecher!

Sint profund dezamagit de toata aceasta poveste si sper sa nu mai am a face cu acest domn!
La plecarea din service am observat un lucru, care este insa posibil sa nu aiba nici o legatura cu evenimentul descris mai sus: am bagat masina in service cu un consum mediu de 8.5 l/100 km si am ridicat-o cu un consum de 9.5 l/100 km. Pina am ajuns acasa, s-a facut 9.7 l/100 km. O sa monitorizez in urmatoarele zile sa vad cum evolueaza media.