Cum fac sa nu ma electrocutez cand cobor din masina?
Detaliile depsre autobuze nu le stiam. Multumesc pentru explicatii.
Pana la urma "curelusa" aia de cauciuc rezolva sau nu problema din primul post al topicului? Eu zic ca nu.
Pana la urma "curelusa" aia de cauciuc rezolva sau nu problema din primul post al topicului? Eu zic ca nu.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
-
- Auto:
Re: Cum fac sa nu ma electrocutez cand cobor din masina?
eu zic ca a auzit sotia ca vrei sa ai vecine cu cee'd, si a legat un fir de curent la caroserie, ca sa te-nveti minte...shtirlitz wrote:Aproape de fiecare data cand cobor din masina ma electrocutez. Cineva mi-a recomandat sa ating pamantul cu degetul inainte de a inchide portiera. faza e ca ma zgaltait si cand am atins pamantul. O solutie erau manusile si alta sa nu ma dau jos din masina. Manusile le uit de cele mai multe oiri acasa.
Voi cum faceti?

ex: Kia cee'd 1.6 CRDi 115 CP Best; Vmax = 205 km/h; machine silver; ODO 212.000 km.
nici eu nu cred ca un sistem de "punere la pamant" rezolva problema! ar trebui sa atingi partea metalica a caroseriei cand stai pe scaun..si nu vad unde.
in ce ma priveste, sunt perioade in care fac tot felul de scantei cand ma dau jos - se aud ca si paraziti de receptie, daca e deschis ap de radio !
- si perioade in care nu se intampla, fara a avea legat de cum ma imbrac !
PS: a incerca sa montezi vreo varianta de punere la pamant (sarma, cauciuc grafitat, cu insertie, etc.) nu cred ca e costisitor...si nici nu o sa mai facem supoziti...
in ce ma priveste, sunt perioade in care fac tot felul de scantei cand ma dau jos - se aud ca si paraziti de receptie, daca e deschis ap de radio !

PS: a incerca sa montezi vreo varianta de punere la pamant (sarma, cauciuc grafitat, cu insertie, etc.) nu cred ca e costisitor...si nici nu o sa mai facem supoziti...
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
Dorele, ne mai tii mult ma?
Mi se pare totusi ca la tine problema asta e ciudat de frecventa. Eu nu am patit asa ceva niciodata in masina insa am o oarecare teama de carucioarele din Cora unde ma cam ciupesc.
Cred ca cea mai simpla solutia ar fi sa iti schimbi imbracamintea in sensul ca sa fie din alte materiale ( nu pulover sau altcea din lana, etc)
Sunt curios daca merge cu acea "curelusa" insa cred ca problema este ca tu nu faci contact cu carcasa masinii si se acumuneaza energie eloectrostatica si nu vad ce are rezolva curelusa.
In cazul computerelor exista asa ceva http://www.webopedia.com/TERM/E/ESD_wrist_strap.htm si care arata asa http://www.build-your-own-cheap-compute ... 1-rev2.jpg
Cred ca cea mai simpla solutia ar fi sa iti schimbi imbracamintea in sensul ca sa fie din alte materiale ( nu pulover sau altcea din lana, etc)
Sunt curios daca merge cu acea "curelusa" insa cred ca problema este ca tu nu faci contact cu carcasa masinii si se acumuneaza energie eloectrostatica si nu vad ce are rezolva curelusa.
In cazul computerelor exista asa ceva http://www.webopedia.com/TERM/E/ESD_wrist_strap.htm si care arata asa http://www.build-your-own-cheap-compute ... 1-rev2.jpg
Cee'd 1.4 GSL Start + opt , So Red
-
- born on 13th
- Auto:
singura metoda pe care eu am gasit-o eficienta si probata de ani de zile, este ca atunci cand nu uit ca as putea pati asta,in special iarna,este sa ating cu mana repede partea metalica sau orice m-ar ajuta sa realizez o descarcare rapida in urma careia simt doar o ciupitura mica(cel mult)si apoi pot merge relax sa ating orice.....
problema e ca mai uit dar un soc puternic (chiar si prin manusi) imi reaminteste pt o perioada indelungata 

kia cee'd 1,4 mars red+optionale
Am renuntat la cojoace in urma incalzirii vremii si am luat o geaca de piele. Prima zi nu mi s-a intamplat si m-am bucurat crezand ca am scapat. Insa ieri stiind ca nu mai patesc nimic am pus cu incredere mana pe maner. Rezultatul a fost ca de la 220. M-a durut jumatate de ora mana. Precizez ca am stat doar 2 minute in masina.O sa scot si jafurile alea de huse, sa vad daca dispare.
ciudat, mie inca nu mi s-a intamplat niciodata cu masina. am socuri insa, din cand in cand, cu nevasta-mea. voi oameni sunteti periculosi cand fulgera afara! 

Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
am ramas surprins cand am citit titlul topicului
n-am patit in viata mea sa ma curentez cand cobor din masina, orice fel de masina de la dacia lu tata 1310 pana la vw jetta
Nu am patit si nici nu-mi trecea prin cap ca se poate intampla asta ... probabil este de la haine

n-am patit in viata mea sa ma curentez cand cobor din masina, orice fel de masina de la dacia lu tata 1310 pana la vw jetta

Nu am patit si nici nu-mi trecea prin cap ca se poate intampla asta ... probabil este de la haine

Kia Cee'd 1.4 GSL LX Best - Black Pearl
Kia Sportage 2.0 GSL Premium+P2 - Greyish Silver (tata)
B xx XiY
JB
High's Pearl
Kia Sportage 2.0 GSL Premium+P2 - Greyish Silver (tata)
B xx XiY
JB
High's Pearl
Cred ca sunt mai multi factori...fara sa fie enumerate in ordinea importantei, sa amintim :
hainele...cele din lina , casmir , un anumit tip de bbc, se incarca foarte repede electrostatic.
incaltamintea...permite sau nu permite descarcarea energetica
husele masinii...functie de material ,au o incarcare electrostatica
corpul uman..banuiesc ca a-ti urmarit la tv diverse emisiuni.Unii oameni au o mai mare incarcatura magneto-energetica decit in mod normal( ex: atrag fulgerele, atrag diverse lucruri din metal, plastic si cauciuc, produc descarcari de energie de ORICE obiecte se ating, etc).
Si probabil si alte cauze.
Fiecare separat, dar mai ales combinatia dintre doi sau mai multi factori, determina aceste descarcari de energie.In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema d.p.d.v. medical, desi recunosc ca nu e nici o placere sa ai mana amortita ( si nu numai!).Unii zic ca face bine la reumatism .Adevar sau nu?Un medic ne poate lamuri ce e cu aceste descarcari energetice .Bafta in continuare.
hainele...cele din lina , casmir , un anumit tip de bbc, se incarca foarte repede electrostatic.
incaltamintea...permite sau nu permite descarcarea energetica
husele masinii...functie de material ,au o incarcare electrostatica
corpul uman..banuiesc ca a-ti urmarit la tv diverse emisiuni.Unii oameni au o mai mare incarcatura magneto-energetica decit in mod normal( ex: atrag fulgerele, atrag diverse lucruri din metal, plastic si cauciuc, produc descarcari de energie de ORICE obiecte se ating, etc).
Si probabil si alte cauze.
Fiecare separat, dar mai ales combinatia dintre doi sau mai multi factori, determina aceste descarcari de energie.In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema d.p.d.v. medical, desi recunosc ca nu e nici o placere sa ai mana amortita ( si nu numai!).Unii zic ca face bine la reumatism .Adevar sau nu?Un medic ne poate lamuri ce e cu aceste descarcari energetice .Bafta in continuare.
kia ceed sw 1.6 crdi hp + optionale,Pewter Beige.Merge!
http://picasaweb.google.com/ghe2ghe2000/Dolly
B-80-ABW
http://picasaweb.google.com/ghe2ghe2000/Dolly
B-80-ABW
Si eu o patesc. Atinge caroseria in timp ce iesi din masina si atunci incarcatura statica se descarca pe masura ce se genereaza.
FOARTE IMPORTANT sa te descarci cand esti la statia de carburanti. O scanteie de acest gen poate aprinde benzina.
FOARTE IMPORTANT sa te descarci cand esti la statia de carburanti. O scanteie de acest gen poate aprinde benzina.
Kia cee'd SW LX BEST 1.4 GSL Kompass Blue
Plecat din Zilina:26 Oct 2007
Platit integral: 01 Nov 2007
Livrat: 14 Nov 2007
Plecat din Zilina:26 Oct 2007
Platit integral: 01 Nov 2007
Livrat: 14 Nov 2007
daca mi se permite un pic de misto: incearca sa faci o descarcare cu dintii sau cu limba. dupa aia socurile pe mana o sa ti se para o adiere placuta si preferabila.
mai tii minte cum se incercau bateriile de 4,5 V si cele de 9 V pe limba?

mai tii minte cum se incercau bateriile de 4,5 V si cele de 9 V pe limba?

1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com