Exista niste grile, in functie de zonele de risc de accident. Se pare ca Bucurestiul e in zona cea mai predispusa la accidente, resedintele de judet in cea de-a doua, apoi tot mai putin. Nu stiu exact care e impartirea, dar brokerul care mi-a incheiat asigurarea m-a intrebat totate astea si se uita pe niste tabele.
Te intreaba si numarul de km parcursi anual de automobil (default e 8 000 km - valoarea cea mai mica).
Informatiile astea sunt orientative pentru ca nu iti limiteaza in nici un fel folosirea masinii. Daca faci 50 000 km intr-un an, asta e, atati ai facut, chiar daca declari mai putini.
In felul acesta ei fac niste estimari de risc pe baza carora iti pot micsora prima de asigurare. Daca ai noroc si bifezi multe criterii poti obtine reduceri substantiale. E valabil si reversul medaliei: un sofer tanar, cu experienta putina poate plati mai mult decat valoarea procentuala a masinii (5-6% cat este de obicei)
Si eu o am pe societate si am platit RCA 250 ron pe 6 luni(la Allianz). Destul de mult mi s-a parut pentru ca am intrebat si este maxim 350 ron pe toto anul in alta parte.
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
Am facut CASCO si RCA la BCR
Am full Casco (inclusiv vandalisme) fara fancize
650 Euro Casco/an
240 RON RCA/an
Am cautat prin tot Brasovul o oferta mai buna , dar nu am gasit (dpmdv). Ce era mai ieftin baga o franciza sau nu acoperea toate riscurile (vandalismul de exemplu).
Cea mai mica oferta era la RAI (undeva la 540 Euro/an/CASCO - vandalisme si 190 RCA/an)
1.4 BEST , machine silver
Comandata: 5.09.2007
Serrie sasiu: 15.10.207
O am din: 22.11.2007
CASCO si RCA la BCR ASIGURARI, deoarece leasingul e la BCR Leasing. Sa ramana la ei in familie, chiar daca pentru a plati rata de leasing la un ghiseu al BCR Banca, imi percepe un comision de 1% din valoarea sumei achitate. Romania, am tacut.
cee'd best 1.4 dakar yellow
B 73 WXX
consum mediu 6,7 % - 12.000 km
In lipsa de timp pentru alergatura sa analizez ofertele maine dimineata vreau sa fac casco la BCR printr-un broker asigurari, oferta pentru full casco: 612E+10% (pers juridica) in 4 sau 6 rate...poate o sa si ridic maine fasneatza daca imi incheie asigurarea cu data de azi
1qSkyppy wrote:Ce societate ati ales pentru Casco&RCA? Si de ce
Generali este, cred, una dintre cele mai ieftine pe casco.
eu am platit 1420 lei pe o asigurare full casco (inclusiv poate fi condusa de alt sofer si asigurare pasageri)
Casco la BCR: fransiza 100 Euro/eveniment, fransiza 0 pentru dauna totala si 0 pentru furt total=>580 Euro (mai am si asigurarea locuinta la ei si am primit reducere 10%)
fratilor eu am la unita facut casco si la valoare asigurata de 34000 euro platesc 808 euro pe an.Cred ca este super pretul si tin sa va amintesc ca am avut si eu un mic accident la care a trebuit sa folosesc polita casco si lucrururile au mers super bine.Eu mam dus cu masina la service de unde lam sunat pe tipul care mia facut asigurarea si a doua zi a venit a facut constatarea si cu asta basta.eu nu am platit nici un ban pentru nimic si nici nu am umblat pe nici unde.Decizia este a voastra.
Pai e o diferenta enorma intre 2700 RON si 1400-1700 RON cat zic zic cei care au facut la Generalli. Pentru o fransiza de 100 de euro... chiar pare ca merita.