Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City

Ampt_2025
Auto: KIA Xceed

Re: Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City

Post by Ampt_2025 »

Un lucru însă este cert: se simte că motorul s-a lăsat.
Este mai elastic, urcă mai ușor în turații, are un alt răspuns la apăsarea pedalei de accelerație.

La precedentul drum către Alexandria am avut un consum cu aproximativ 0,5 litri/100 km mai mare, față de cel de astăzi.
În condițiile în care aveam pe mașină anvelope de vară, temperatura exterioară a fost cu vreo 10 grade Celsius mai mare, însă pe bord aveam afișați doar 200-300 de kilometri.

Dar ca să-l citez pe @Faust..., noi să fim sănătoși! :)
Până la urmă acesta este cel mai important lucru, fiarele sunt și vor rămâne peste ani, tot fiare.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

După drumul liniștit de ieri până la Alexandria și înapoi, astăzi mi-a ieșit os pe os prin traficul din București.
Apogeul a fost după amiază, când pe ruta Fabrica de Glucoză - Drumul Taberei, la un moment dat Waze-ul îmi estima un timp în trafic de 21 de minute pe o distanță de aproximativ 1 kilometru.

Și încă nu a început forfota specifică Sărbătorilor. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Traseul aglomerat pe care l-am menționat în postarea de ieri (Fabrica de Glucoză - Drumul Taberei) a constat într-o distanță de 14 kilometri parcursă în 1 h și 23 de minute.

P.S Mâine am programare la KIA Romauto Băneasa pentru o constatare referitoare la uzura anormală pe care o prezintă discurile de frână față.

Promit să revin cu feedback, chiar sunt curios să văd cum se va soluționa această situație.
Până acum nu am întâmpinat niciodată o astfel de problemă. Nici măcar atunci când am schimbat discurile și plăcuțele de frână la mașini mai vechi.
Despre mașinile noi pe care le-am deținut, nici nu mai are rost să menționez.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Scriu din sala de așteptare de la recepția Service KIA Romauto.
Jenant, jenant..., de trei ori jenant. :(

Concluzia dânșilor: au intrat trei pietricele între plăcuța de frână și disc.
Absolut jenant...

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

M-am gândit pe drum venind către casă, că poate cele trei pietricele incriminate erau "diamantate"..., altfel nu-mi explic șanțurile pe care le-au pe suprafața discului de frână.

Lăsând la o parte faptul că mașina fiind nouă, distanța între un disc nou de frână, fără nici un fel de uzură și plăcuța aferentă care calcă pe disc, plăcuță și ea nouă, fără nici un fel de uzură..., acea distanță nu este mai mare de 1 milimetru.

Deci..., ce pietricică să intre între disc și plăcuță, cu circumferința mai mică de 1 milimetru și atât de dură, încât să sape acel șanț în disc?!
Și nu una, ci trei pietricele..., pentru că sunt trei șanțuri distincte.

Chiar nu mai gândim logic?!
Sunt genul de răspunsuri pe care prin anii '90 le mai întâlneai prin service-urile autorizate, când auzeai..., "Așa fac toate, dom'le" sau "Proastă exploatare".

Mă gândeam că acum, după 30 de ani, lucrurile s-au schimbat în bine și când te duci cu o astfel de problemă la un service de marcă, cum este KIA Romauto, altfel vei fi tratat.
Dar se pare că așteptările mele sunt probabil prea mari pentru domnii de aici.

Le-am scris pe constatare că nu sunt de acord cu răspunsul primit și mă gândesc serios să scriu direct și fabricii KIA din Zilina.
Așa, doar ca o simplă informare.

Postez câteva poze, ca să vedeți și "grija" pe care o au față de mașină, atunci când ți-o preiau și o duc in Service. Călcat cu bocancul pe prag când s-a urcat în mașină, lovit cu bocancul și în fața de ușă, nu a iertat nimic băiatul... Bineînțeles..., telefonul îl avea la ureche și fiind al lui, a avut grijă să nu îl scape pe jos.

Foarte dezamăgit..., că să descriu în doar două cuvinte experiența mea cu KIA Romauto Băneasa. :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

yso
Auto: --

Post by yso »

Uite, am un prieten care a patit-o cu masina noua. Avea in jur de 1000km. El zicea ca a trecut pe o portiune de drum cu criblura si crede ca de acolo i se trage. Se auzea ceva la franare dar nu a dat mare importanta.
Cica intrase 2 pietricele si avea 2 santuri.
Eu nu am patit pana acum dar am mai auzit cazuri.
Nu zic ca la tine asta e clar cauza dar se poate intampla. E pur ghinion.
Probabil ca daca era ceva in neregula la placute cred ca se vedea la constatare.
E frustrant sa patesti asta la o masina noua.

Acum, daca tot ai poze cu cu santurile respective, vezi peste ceva vreme cum arata si daca se agraveaza.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

@yso: Deocamdată mă bucur de mașină, o să văd pe viitor ce va mai fi!
Mulțumesc mult pentru comentariu!

Justin
Auto: Kia Xceed 1.5 tgdi 160 hp

Post by Justin »

Salut, nu te stresa cu santurile de pe discuri. Daca te uiti la alte Xceed o sa vezi la fel discurile, ideea e ca sunt moi si placutele tari. Se pare ca sunt mai eficiente asa. Si chiar franeaza foarte bine in aceasta combinatie, parere personala testata si spusa si de alte persoane. Partea proasta e ca la vreo 50k o sa schimbi discurile iar placutele nu o sa fie nici la jumatate uzate(dar trebuie schimbate si ele). Si sunt cam scumpe discurile dupa cum o sa vezi. Atata timp cat ai garantie trebuie sa faci cum spun cei din reprezentante(4 la numar in Bucuresti) si sa respecti reviziile etc. pentru a nu stramba din nas la orice trebuie schimbat pe garantie. Din pacate discurile sunt consumabile. Si ca un PS: nu te mai duce la MIT, teapa si te trateaza ca pe ultimul om. La vanzare ai fost tratat super pana ai iesit pe poarta cu masina, dupa aceea parca iti fac o favoare cu orice problema vii. Drumuri bune sa ai si fara probleme.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

@Justin: Mulțumesc mult pentru comentariu și sfatul legat de Mit Motors Băneasa.
La Mulți Ani tuturor!

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Consum de iarnă în oraș, dar fără să prind aglomerație prea mare în cele 4 zile de când i-am făcut plinul: 7,1 litri/100 km.
Am prins doar o zi cu temperaturi negative, în rest au fost temperaturi exterioare în jurul valorii de 0° grade Celsius.
Pentru acești 200 de kilometri parcurși în regim Urban estimez o viteză medie de aproximativ 27-30 km/h.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Astăzi am trecut de borna primilor 10.000 de kilometri..., în exact 4 luni și 11 zile, de când am ridicat mașina din curtea dealerului. :)
Per ansamblu mă declar mulțumit de mașină, totul funcționează normal, nu am avut niciun fel de probleme în această scurtă perioadă.

Sistemul infotainment nu se blochează, Androidul se sincronizează perfect, semnele de circulație sunt citite în timp real, am beneficiat și de două actualizări OTA.
Singura nemulțumire pe care o am, rămâne ansamblul plăcuțe - discuri de frână, huruitul lor a rămas în continuare prezent.

În rest, să auzim numai de bine!

P.S Îmi place faptul că "Informațiile cumulate" din bord, nu s-au resetat după depășirea pragului de 10.000 de kilometri.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Și acesta ar fi un consum de iarnă, preponderent Extra Urban.

Marți 24.02.2026: Râmnicu Vâlcea - București (m-am întors pe Dealul Negru și A1);
Joi 26.02.2026: București - Slobozia - Urziceni - București.

În total au fost aproximativ 500 de kilometri parcurși în afara orașului.
Restul de cca. 80 de kilometri i-am făcut în București, condiții aglomerate de trafic

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Sunt surprins plăcut de consumul mediu real al mașinii determinat prin metoda clasică, plin-plin și confirmat printr-o aplicație, unde îmi înregistrez fiecare alimentare cu combustibil.

În condițiile în care producătorul mașinii declară un consum mediu cuprins între 6 și 6,4 litri/100 km, eu mă declar foarte mulțumit cu un consum de 5,94 litri/100 km, înregistrat conform aplicației pe o distanță de 9.708 km.
Și toți acești kilometri au fost parcurși în condiții de toamnă - iarnă.

Drumuri bune, tuturor!

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Aproape 100 de kilometri parcurși numai în oraș, București, aglomerație medie.

Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

Post by Faust »

Ampt_2025
Dacă ai rulat 10000km ....ar trebui să îi faci prima revizie , din experiența cu 1.6Tgdi îți spun că motoarele Hyundai pe benzină nu prea au viața lungă, măcar cu schimburi mai dese de ulei îi poți lungi viața, să un înceapă să bea mult ulei când ajunge pe la 80...90000km , 1l 115cp ....este un motor mic împins la putere mare .
Eu la 1.6Tgdi am făcut reviziile la maxim 10000km și tot nu am scăpat de consumul de ulei după 95000km ,a urmat schimbarea blocului motor ambielat pe garanție,deviz 28000lei!
Acum noului motor îi schimb uleiul la 7000km .
Este părerea mea și nu trebuie nimeni să fie de acord cu mine .
Din ce știu în rețeaua KIA s-a primit o informare de la producător în care se specifică că este normal consumul de 1l ulei la 2...3000km, probabil ca să nu mai schimbe motoarele în garanție,dar uleiul ăla ars știi unde ajunge ? În Filtrul de particule ,care costă peste 1500 euro .

Drumuri bune să ai !
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”