7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
yso
Auto: --

Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea

Post by yso »

Poate aici e problema. Masina mare si 4x4 si cu ambreiaj uscat.
Sunt curios daca la Ceed sunt asa probleme ca ma gandesc ca e acelasi tip de ambreiaj.
Eu initial vroiam Skoda si am tot citit forumurile. La Karoq de exemplu, pun ambreiaj uscat la 4x2 si umed la 4x4. Si mai multe probleme de genul asta erau la cele cu ambreiaj uscat (la DQ200 parca).
Oricum, par sa fie cazuri izolate la cate Sportage-uri se vand... Noroc cu garantia asta :)

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

Intr-adevar pentru masinile 4x4 in general, judecand dupa abordarea altor marci, se pune ambreiaj umed, tocmai pentru ca uzura cauzata de frecare e mai mica, insa se pierde putin si le eficienta, din cate stiu.
Legat de problema, acum ca vad ca nu sunt foarte multi la care se manifesta asta, sunt tot mai nerabdator sa vad ce spun cei de la reprezentanta cand merg la revizie. O sa revin, evident, cu ce imi spun.

Adi90
Auto: Kia

Post by Adi90 »

Salut. In aceasta seara am condus fara ac on si muzica on( sportage 7dct 1.6 T gdi undeva la 13000 km,achzitionat ianuarie 2020), este normal ca atunci cand incepi sa franezi undeva de la 85km/h la 15 km/h ( modul drive) adik din treapta 6 cred undeva in a 2 sa se auda un fel de “clank” la fiecare treapta retrograd? Adik din 6in 5 din 5in 4 ... pana in 2. Am observat ca si in urcare tot acel sunet se aude. A mai auzit cineva acest sunet? Mentionez ca nu imi aduc aminte sa il fi auzit pana akm sau poate nu mi-am dat seama. Este normal acest sunet?

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

La mine nu se aude nimic, doar din cand in cand la parcarea cu spatele cand bag in R (e sunet de cardan care isi schimba sensul).
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

Nici la mine nu am auzit zgomote metalice la schimbarea treptelor pana acum. Cel mult...eventual la mers in treapta 1 si apoi franat, la decuplarea mai brusca a ambreiajului, daca motorul e mai turat.

Xulescul
Auto: KIA RIO 2013

Post by Xulescul »

Am facut un test drive cu acest minunat 7DCT in combinatie cu 1.6 T-GDI si pot zice urmatoarele.

1- Nu mi-a placut deloc cum schimba. Mi s-a parut ca smuncea la treptele 2-3 .
2- Pe DN1 de la 90 la 120 daca calc pedala la fund , are o ezitare de 2-3 secunde pana se prinde ce are de facut - retrogradeaza sau schimba superioara.

Venind de pe o cutie manuala mult mai responsive, imi place sa detin controlul, nu sa stau dupa cutie sa se balbaie ce sa faca.

In plus am mai citit ca se si incalzeste acest 7DCT in oras , si are probleme in situatie de genu accelerezi, se face galben la semafor si franezi iar cutia se balbaie, si tre sa fii foarte anticipativ cu ea, si ca volanta ar fi fost subdimensionata la modelele mai vechi 2017-2018.

O cutie automata necesita revizii si o atentie mai speciala comparativ cu una manuala doar din prisma faptului ca are mai multe piese , angrenaje , acuatoare, motorase care se pot strica.

Drept urmare alegerea de cutie manuala a fost mai potrivita pt mine, avand in vedere ca 80% din drumuri le fac in afara localitatii. M-as plictisi la volan cu o automata.

Racerii adevarati conduc manuala :)

alexx22
Auto: Mitsubishi Lancer

Post by alexx22 »

Xulescul wrote:

Racerii adevarati conduc manuala :)
Inseamna ca aia la F1 , la WRC, la WEC, etc sunt niste amatori ;)

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Pai nu stiu daca e vreo cutie automata in zona de masini de strada,din astea pe care ni le permitem, sa faca ce face o cutie manuala setata pe performance.Daca vrei sa simti masina, ai padele volan, altfel, depinzi in totalitare de un soft, de niste calcule.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

tomavlad1
Auto: Sporatge 1.6 TGDI 4x4 DCT

Post by tomavlad1 »

Pentru oraș, e foarte comoda dct (desi nu sunt de acord cu algoritmii) dar oricând am senzația ca vreau sa schimb ceva am modul sport (in schimb cam sucește la viteze mici). Pentru afara, în modul sport este perfecta. Tocmai ce am făcut Transalpina și Transfăgărășan în weekend și a fost bestial. Am încercat sa schimb manual, și crede ma modul sport e mult mai bun, cu mult mai mult control.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk

Ciprian Bivol
Auto: Sportage 1.6 TGDI 4x4 7DCT

Post by Ciprian Bivol »

Nu stiu cum sunt racerii adevarati, dar eu nu mai vreau manuala. :D
Vad ca e plina Romania de raceri, nu mai poti de ei pe drumuri. :lol:

akeem

Post by akeem »

Daca vrei sa te simti racer adevarat, iti iei cutie automata :)
Ca ai poarta manuala si poti schimba secvential. Deja putem sa numaram in decenii de cand in competitii nu se mai mesteca in cutie. Nu e eficient, se pierde prea mult timp.

aqua
Auto: T-GDI/GTLine

Post by aqua »

am observat ca pe modul normal nu te lasa prea mult sa stai in manual, cateva secunde si apoi intra inapoi in automat, pe sport insa sta mult mai mult si asteapta sa faci o miscare, in deccelerare sta mult, de inteles considera ca mergi in frana de motor si o tine acolo, insa cum ciupesti acceleratia daca nu continui sa accelerezi viguros sa creada ca vrei sa faci ceva serios trece repede in auto.
momentan, imi place, super comoda chiar si in oras, am urmarit de curiozitate daca se incalzeste cutia cand a trebuit sa stau in coloana pe centura, nu a crescut desi afara erau 30 si de grade si am mers destul bara la bara
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT

RaiMaN
Moderator
Auto: Sportage 1.7 CRDI

Post by RaiMaN »

Cutia se incalzeste cand e fortata, nu cand se sta bara la bara. In 3 ani nu mi'a aparut niciodata atentionarea in bord.

Am avut o singura situatie cand am fortat vreo 15 minute - am ramas impotmolit in noroi - si nici atunci nu a zis nimic.
Peugeot 5008 GT 2019, 2.0 Diesel EAT8, 177CP

EX: Kia Sportage MY2017, 1.7 CRDI 7DCT, Style, New InfraRed

Kia Cee`d Facelift 2010 1.6 CRDI , Best, Black Pearl

akeem

Post by akeem »

Am incercat eu diverse combinații. Daca esti in plaja de turatii pe care o are ea setata din soft poti sta pe Manual oricât, nu te da afara. Eu am mers si minute intregi tinand turatia constanta pe la 3000.

Ciprian Bivol
Auto: Sportage 1.6 TGDI 4x4 7DCT

Post by Ciprian Bivol »

Eu am mers pana la Vadu in weekend si acolo este un drum cu nisip. Am mers vreo 10 min pana cand am vazut ca era blocat in fata. Erau cativa blocati, multa lume, un Pathfinder tragea pe unul din nisip...Am decis sa intorc si am facut cateva manevre in nisip mai adanc. Cu lock-ul activat am iesit usor, dar mirosea deja a ambreiaj incins. Mai erau vreo 2 linii pana la prima gradatie de supraincalzire, dar mirosea.

Nu-mi place la DCT faptul ca tine foarte mult viteza a 2-a si e tinuta din ambreiaj, dar presupun ca o tine asa ca sa nu te bruscheze. Daca devine suparator, o dai pe Sport si o tine mai turata in a 1-a.

Post Reply

Return to “Generalităţi”