Am facut un test drive cu acest minunat 7DCT in combinatie cu 1.6 T-GDI si pot zice urmatoarele.
1- Nu mi-a placut deloc cum schimba. Mi s-a parut ca smuncea la treptele 2-3 .
2- Pe DN1 de la 90 la 120 daca calc pedala la fund , are o ezitare de 2-3 secunde pana se prinde ce are de facut - retrogradeaza sau schimba superioara.
Venind de pe o cutie manuala mult mai responsive, imi place sa detin controlul, nu sa stau dupa cutie sa se balbaie ce sa faca.
In plus am mai citit ca se si incalzeste acest 7DCT in oras , si are probleme in situatie de genu accelerezi, se face galben la semafor si franezi iar cutia se balbaie, si tre sa fii foarte anticipativ cu ea, si ca volanta ar fi fost subdimensionata la modelele mai vechi 2017-2018.
O cutie automata necesita revizii si o atentie mai speciala comparativ cu una manuala doar din prisma faptului ca are mai multe piese , angrenaje , acuatoare, motorase care se pot strica.
Drept urmare alegerea de cutie manuala a fost mai potrivita pt mine, avand in vedere ca 80% din drumuri le fac in afara localitatii. M-as plictisi la volan cu o automata.
Racerii adevarati conduc manuala