sonic wrote:am achizitionat si montat si eu astazi de la carrefour 4 anvelope dayton de 185/65/r15 la oferta cu pretul de 674 lei si cu montaj si echilibrat gratuit. Astept zapada, sper sa gasesc macar la munte sa vad cum se comporta gumele noi
d-astea mi-am luat si eu si sunt foarte multumit.
le-am bagat pe munte si pe ghetus si pe zapada de 5,10 cm si au mers perfect.
Ce parere aveti de anvelopele Debica Frigo? A achizitionat cineva asa ceva ?? As putea sa le achizitionez toate 4 de la magazinul Cora din Cluj la 630 ron cu tot cu montat si echilibrat. Eu zic ca nu are rost sa investesc f multi bani in anvelope, pt ca nu le folosesc decat 3 - 4 luni pe an si nu cred ca ajung pe la munte...Precizez faptul ca anvelopele sunt noi.
p.s. Anvelopele au dimensiunea 185/65/r15 si indicele de viteza T, insa in talon observ ca este H; care ar fi diferenta aici ??
@Ric0: E simplu, cu indicele de viteza H cauciucurile suporta o viteza maxima mai mare decat cele cu indice de viteza T. Cu un search pe goole gasesti exact vitezele maxima exprimate in km/h. Nu cred ca are mare importanta indicele de viteza scris in talon si cel al cauciucurilor ce le ai pe masina daca respecti viteza maxima data de producator.
1.referitor la gumele stock ale masinii pe timp de iarna - sunt un dezastru, le-am testat personal iarna trecuta, inca nu-mi luasem gume de iarna, si pot spune ca am derapat cu ele si in cazul franei de motor
2. ca o parere personala, orice guma de iarna e de "n" ori mai buna decat cele stock, daca vorbim de circulatia pe timp de iarna, dar, tot din proprie experienta, evitati pe cat posibil preturile low cost si ofertele super-avantajoase. de ce spun asta? pt ca m-am fript si eu cu gume TRYAL (o data) si Debica Frigo Directional (a doua oara). ca si efect pe timp de iarna - ambele modele au fost peste cele stock, insa ca si gume dedicate de iarna - lasa mult de dorit
3. ca sa concluzionez, le-am dat pe toate cu cat le-am dat si mi-am luat GoodYear UG 7+ (deocamdata numai 2, ca atati bani au fost), dar de care pot spune ca fac toti banii (pana in prezent) - silentioase, aderenta pe umed/uid, ramane de vazut cum se comporta pe gheata/zapada
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
Iulian parea mea este ca mai bine iti cumperi 4 anvelope mai ieftine si sti ca ti-ai "incaltat" masinuta, decat doua anvelope performante...Chiar am gasit aici pe forum ceva filmuletz de pe youtube ( postat de un coleg de-al nostru) cu masina cu 2 anvelope de iarna, una cu 4 de iarna , si una cu 4 all season. O sa ramai impresionat de diferenta...si crede-ma ca de multe ori conteaza distanta de franare, chiar si cu jumatate de metru sa fie mai putina...
P.S. Rog daca stie cineva despre ce filmuletz vorbesc sa trimita "saitu" . Multumesc anticipat
@frantic: Sunt la a 3-a iarna cu ele (205/55 R16) si se comporta foarte bine. Testate pe toate drumurile "de iarna" posibile.
Le-am luat odata cu masina in decembrie 2007.
@frantic: In comparatie cu ce am eu pe vara (Good Year Eagle F1 GSD3) e destul de ok, nu e deranjant deloc. La viteze mai mari il auzi, dar la mici e un zgomot normal.
frantic wrote:Stie cineva cum se comporta Nankang SV2?Le-am gasit la un pret rezonabil insa nu resusesc sa gasesc niciun review despre ele.
Am luat 4 bucati Nankang SV-2 pe care le-am si montat astazi. Faţă de patinajul artistic pe care il faceam cu anvelopele stoc astea sunt super. Pe net am vazut ca sunt la pretul de 246 RON/buc, un pret foarte bun pentru 205/55/R16. Mail multe informatii despre aceasta anvelopa gasiti AICI. Ma cam usturat buzunarul, dar acum sunt mai linistit si nu mai prezint o tinta pentru hoti
Pei cei interesati de data fabricatiei unei anvelope verificati numarul DOT. Mai multe informatii gasiti AICI.