eu placutele de frana le-am schimbat la megane la revizia de 45000, deci, asa cum am scris si in jurnalul meu de bord, cu 51000 km facuti cu ceed-ul sunt multumit de cele produse dee koreeni. si da, profesionist ar fi din partea service-ului sa te intrebe daca doresti sa ti se inapoieze piesele uzate pentru a fi sigur ca pun pe masina piese noi.
oricum, locul topicului asta nu e la probleme, ci la sectiunea de forum dedicata dealerilor. ceea ce descrii tu nu e o problema a masinii, ci a service-ului dealerului. te anunt pe aceasta cale ca distanta pana la vaslui nu e mai mare de 45 de min, viitoarele probleme eu acolo am de gand sa mi le rezolv...

si mie mi se pare evident ca uzura placutelor sa fie mult mai pronuntata pe fata, deci si schimbarea lor sa se impuna mai intai acolo.
asta se va intampla insa cu o singura conditie: ca grosimea placutelor sa fie identice pe fata/spate.
daca design-ul placutelor este sa cu grosime mai mica pe spate, unde si fortele de frecare sunt evident mai mici, atunci ne putem astepta ca durabiliattea lor in km sa fie mai mica. oricum, diferenta de la 38000 la 83000 este foarte mare..si culmea..e in favoarea placutelor fata care sunt mult mai solicitate.