Totul despre achizitionarea unui model Kia

Forum cu de toate despre Kia cee'd
alecsz99
Auto:

Totul despre achizitionarea unui model Kia

Post by alecsz99 »

Buna ziua tuturor!

Ma aflu la inceputul unui (sper eu nu prea lung) proces de achizitionare a unei Kia Pro Cee'd Best 1.4.

Cum sunt din Bucuresti, pana acum am fost la Mit Motors Militari si am vorbit la telefon cu cineva de la Mit Motors-ul de pe DN1. Urmeaza sa fac o vizita si dealerului din Aviatorilor. Ce altii dealer ar mai fi in Bucuresti?

In Militari am avut ocazia sa ma urc la volanul masinii. Era chiar varianta Best si avea pana in 400 km la bord. Masina mi se pare foarte potrivita si pe stilul meu. De pret ce sa mai zic...11.565. E DDP si majoritatea dotarilor pe care urmaream sa le aiba urmatoarea mea masina.

Am aflat ca livrarea va dura intre 60-90 zile, cu plata unui avans si apoi cu achitarea integrala a pretului masinii. Am uitat sa intreb daca acest termen este contractul si va fi stipulat in mod ferm in contract. Stiti ceva de asta?

Pentru oricare din culorile alese pretul ramane nemodificat.

Cam atat am aflat pana acum, urmeaza sa rezolv problemele legate de finantare si sa comand masina.

V-as ruga sa ma ajutati cu sfaturi si cu relatarea eventualelor probleme/neplaceri de care v-ati lovit, urmand ca la randul meu sa prezint in continuare pasii parcursi pana ma voi afla la volanul Pro Cee'd-ului.

Va multumesc si va urez toate cele bune!

mr_wizard
vrajitorul
Auto: pro_cee'd 1.6 T-Jet

Post by mr_wizard »

Termenul de livrare poate varia de la 2 luni la 3 luni; daca dai comanda pana pe 25 ale lunii, atunci dureaza doar 2 luni; daca dai dupa 25, dureaza 3 luni. Cel mai bine, zic eu, sa dai comanda aproape de data de 25, ca sa nu astepti prea mult. Si chiar mai mult: poate ai noroc si au ce vrei tu pe stoc. Toate cele bune & multa bafta!
pro_cee`d 3D - 1.6 GSL MT LX Base Cassa White+ diverse optionale - achizitionata 07.10.2015 AG-24-NFS
POZE
JB

ODO 130k +

alecsz99
Auto:

Post by alecsz99 »

Astazi am fost din nou la dealer, insa intre timp am schimbat cartierele: Militari cu Aviatorilor.

Acolo am aflat despre oferta lor referitoare la unele masini (Kia Pro Cee'd) folosite la test-drive in Slovacia, inmatriculate si toate cele, pentru care se ofera o reducere de aproximativ 500 E luand in calcul reducerea de 3% oferita pentru rularea masinilor, RCA-ul, taxa de inmatriculare, numerele rosii, etc. Masinile au in jur de 350 km. Nu ma tenteaza.

Am pus la punct detaliile legate de comanda si urmeaza sa revin pentru a intocmi foaia si apoi pentru a plati un avans.

Procedura este urmatoarea: se face o foaie de comanda, se semneaza un contract, comanda se introduce in sistem si in 1-2 zile se revine pentru a plati avansul.

OFFTOPIC: Cu ocazia vizitei la dealer am intrebat de problema legata de stingerea luminilor si mi s-a raspuns ca 1001% problema este legata de pozitionarea telefoanelor mobile in spatiul din fata schimbatorului, unde s-ar afla si computerul masinii. Acesta se pare ca ar fi afectat de undele telefonului mobil in cazul apelurilor sau al schimbarii releelor. Se recomanda folosirea ca spatiu de depozitare pentru telefoanele mobile a cotierei! :D

kia_man
Auto:

Post by kia_man »

cati km trebuie sa cam aibe masina cand o ridici? ca zero presupun ca e imposibil...

mr_wizard
vrajitorul

Post by mr_wizard »

kia_man wrote:cati km trebuie sa cam aibe masina cand o ridici? ca zero presupun ca e imposibil...
Cativa, <10 km.
pro_cee`d 3D - 1.6 GSL MT LX Base Cassa White+ diverse optionale - achizitionata 07.10.2015 AG-24-NFS
POZE
JB

ODO 130k +

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Pana in 20km e acceptabil. Ce e peste ... deja da de banuit. Din cate stiu eu, din cei de pe forum, doar un user a primit masina cu ~40km, restul primind'o cu 8-12km
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

kia_man
Auto:

Post by kia_man »

scrie undeva in contract cati km trebuie sa aibe? adica in caz ca are 30 km am dreptul sa o refuz?

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Nu scrie nicaieri . Dar orice peste 15 km ridica suspiciuni. Am citi aici despre un caz in care s-a stricat TIR-ul si , pare-mi-se cu acordul clientului, masina a fost adusa pe roti pana la reprezentanta si aia ar fi singurul caz in care s-a depasit kilometrajul. Vezi ca e pe Forum la Cee'd un topic ce trateaza ideea asta (Cu cati km a venit masina)
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

alecsz99 wrote:Acolo am aflat despre oferta lor referitoare la unele masini (Kia Pro Cee'd) folosite la test-drive in Slovacia, inmatriculate si toate cele, pentru care se ofera o reducere de aproximativ 500 E luand in calcul reducerea de 3% oferita pentru rularea masinilor, RCA-ul, taxa de inmatriculare, numerele rosii, etc. Masinile au in jur de 350 km. Nu ma tenteaza.
Daca masinile alea au fost rulate ca cele de la concursul Kia si eu as zice pas.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

alecsz99
Auto:

Post by alecsz99 »

Astazi am fost si am dat comanda la Mit Aviatorilor! In 60 de zile lucratoare (termen stipulat in fisa de comanda) voi fi noul proprietar al unui Kia Pro Cee'd 1.4 Best Black Pearl. Sper sa nu se prelungeasca acest termen!

Maine sau poimaine merg sa dau avansul (minim, 2.000 RON). Asta este procedura, intai se face comanda, apoi comenzii i se ataseaza un ID si in 1-2 zile mergi sa platesti avansul.

Cat despre acele masini deja rulate circa 350 km e clar ca nu merita, sigur au fost forjate si conduse la limita asa ca pentru 500 E nici nu incape vorba!

Imi dau seama ca devin din ce in ce mai nerabdator...!!! :oops:

mr_wizard
vrajitorul

Post by mr_wizard »

cmg_george wrote:Termenul este stipulat din cate imi aduc aminte... la mine au fost 90 de zile (am primit masina in 89 de zile :D ). Acest termeni a aparut si pe factura proforma cu care am mers la banca.
La mine n-a fost stipulat nicaieri niciun termen; e normal?
POZE
JB

ODO 130k +

Clabuc
Auto:

Post by Clabuc »

Nu este normal.
In momentul in care platesti avansul primesti o foaie unde scrie clar termenul oficial de livrare.

alecsz99
Auto:

Post by alecsz99 »

mr_wizard wrote:
cmg_george wrote:Termenul este stipulat din cate imi aduc aminte... la mine au fost 90 de zile (am primit masina in 89 de zile :D ). Acest termeni a aparut si pe factura proforma cu care am mers la banca.
La mine n-a fost stipulat nicaieri niciun termen; e normal?
Actele semnate in momentul comandarii masinii au fost:

1. formularul de comanda - ce cuprinde date referitoare la cumparator, modelul ales (inclusiv motorizare si culoare), luna de productie a masinii, accesoriile suplimentare (acolo unde este cazul), pretul CIP si DDP, termenul de livrare

2. contractul de vanzare-cumparare - in care apare specificat avansul si termenul de plata al restului de pret si din nou termenul de livrare

3. conditiile generale de vanzare/livrare ale Kia Rom Auto SRL (Incoterms 2000) - contine diverse clauze referitoare la livrare, riscuri garantii si raspunderea contractuala.

Important de retinut este ca toate cele 3 documente sunt complementare.

Daca nu incalc regulile acestui forum, voi incerca sa le scanez si sa le postez.

Mihai Popescu
Auto:

Post by Mihai Popescu »

Salut, hai sa va zic cum a fost la mine. Dealer Willy&Co. Cluj-Napoca. Merg sa fac comanda - intreb de contract - mi se spune ca nu se incheie contract ci numai o proforma pe valoarea masinii. Conditii de plata - suma in euro cu TVA platibila la cursul BNR + 2% - motivare - importatorul lucreaza cu HVB care are aceasta diferenta de curs.
Livrarea 75-90 zile specificata pe proforma. De altfel masina a venit mai repede - undeva la 80 de zile. Dar mentionez - nici urma de contract.
Cee'd Best - CJ-11-AXF - Kompass Blue

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Cum dracu sa lucreze fara contract??? Stupid. La mine am facut contract, cu termen, iar proforma mi-a trimis-o la o saptamana pe mail. si cursul folosit este cel de la Unicredit Tiriac. MIT Baneasa
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

Post Reply

Return to “Generalităţi”