Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Re: Consum kia cee'd

Post by zaboss »

bubumisu wrote:Eu doream insa o comparatie intre 195/65/R15 si 205/55/R16, evident jante de aliaj ambele, ca de alea am :mrgreen:

Off: Daca e sa optez pentru jante dimensiuni mai mici, cred ca tot de aliaj voi achizitiona, avand in vedere gropile, craterele si fantanile(ca am luat destule, fara consiecinte "fatale" pentru structura lor 8) . Am inteles ca cele de tabla sunt mai sensibile, chiar daca pot fi reparate usor, spre deosebire de cele de aliaj, care le poti arunca la gonoi :?:
Nu ştiu dacă este vreo diferenţă dată de materialul jantei (la modul teoretic, ar trebui să fie în favoarea jantei de aliaj), dar cauciucuri mai late înseamnă o forţă de frecare mai mare. Dacă treci de la 205/55 la 195/65 sau 185/65 ar trebui să ai un consum mai mic din cauza reducerii forţei de frecare (la greutatea cauciucurilor nu cred dacă e vreo diferenţă semnificativă - soţia are la Laguna 205x50x16 şi nu mi s-au părut mai grele).
O observaţie interesantă este că la 195/65 viteza de pe GPS este aceeaşi cu cea de pe bord. La 185/65 era o bătaie de 5-6% (la 130 pe bord, GPS-ul arăta 121-122). Diferenţa era vizibilă şi la viteze mai mici (60 la bord, 53-54 GPS).

GabiA
Auto: Kia Cee'd 1.4 2007

Post by GabiA »

195/65 sunt cu 6 milimetri mai inalte decat 185/65. Destul de mult zic eu
Cee'd 1.4 best 2007 --> E neagra ... si a fost mea Jurnal de bord
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

K, am inteles ideea, hai sa nu o dam in off :mrgreen:
Deci daca imi pun jante aliaj 195/65/R15 voi avea un consum sensibil redus,da?

Ca o concluzie, m-am saturat sa scot singur sau cel mult cu sotia vara cu presiune corecta in anvelope minim 6,1 - 6,2 iar cu pasageri si bagaje 6,4-6,6, ma refer la drumuri lungi, cu toate variantele posibile de trasee si alti factori influentatori :(

PS: Test singur in masina cu 60 km/ora in a 4-a sau cu 80 km/ora in a 5-a (banuiesc) n-am facut pe distante relevante ca sa imi pot exprima o parere legat de consumul minim care l-as putea scoate cu jantele actuale si presiune corecta in pneuri, fara alti factori influentatori.
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

E posibil ca la tine sa fie un defect de pantof bubumisu :))

Eu consum mediu de peste 6 nu scot decat cand ma dau la ea. Si am facut drumuri lungi, gen Bucuresti - Toplita, cu trasee variate, munti, campie, deal, etc... dar media per total se invartea in jurul 5,7. In functie de trafic sau conditii meteo pot scadea pana la 5,5 sau se duce spre 5,9..
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Ce inseamna pentru tine 'te dai la ea?'
SAAB 9-5

bubumisu

Post by bubumisu »

@misuspita

Nu poti sa faci comparatie intre versiuni, tu ai proceed, eu am SW, nu vad din semnatura ce incaltari are versiunea ta de ceedulica si, hai sa mai lamurim o problema, traseele care le fac eu de obicei includ portiuni de sosele din Moldova pe care faci slalom super urias printre cratere si fantani, pentru ca gropi nu mai exista de mult, ceea ce inseamna multe franari obligatorii, deci consum crescut, iar trasee gen Bucuresti Toplita nu se pot compara cu traseele pe care le fac eu deocamdata(chiar daca mai ies inspre nordul Moldovei, unde asfaltul e bun, chiar si pe drumuri comunale.
Si la trasee de peste 600-800-1000 km nu pot sa scad sub 6,3-6,4 tocmai pentru faptul ca resetez consumul la plecarea din parcare si ma uit la AVG doar la intoarcerea in parcare :wink:
PS: Si apropo de incaltari, intotdeauna am pantofi cu talpa subtire, simt pedala si o mentin cat de constanta pot, nu merg subturat, retrogradez in rampe pentru plus de putere(mai ales daca sunt incarcat), o las in frana de motor de cate ori am ocazia, si mai ales, am doar 17500 km, parcursi mai mult in week-end, in timpul saptamanii sta in parcare, deci inca mai trebuie rodat motorul pana la 20-30k.

Dar hai sa incheiem subiectul, rog pe cineva cu SW 1,4 GSL cu incaltari 205/55/R16 sa declare consum la drum intins cu pasageri si bagaje.
Multumesc anticipat
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Sa ma dau la ea inseamna sa trec de limita legala de viteza cu mai mult de 30 km/h, sa ating in depasiri 6200rpm, sa iau curbe cu >80km/h, iar de la jumatea curbei sa calc acceleratia, genul ala de comportament. Atunci sare consumul destul de mult. Dar acel comportament il pot avea cu masina doar singur, cand sunt cu altineva langa, deja masina e grea si nu mai raspunde asa de bine la acceleratie. Plus ca atunci nu vreau sa produc palpitatii nimanui, alea sunt doar pentru mine.

bubumisu - 185/65/15. Intotdeauna cand ies la drum lung resetez ca sa am idee de consumul mediu. Deasemenea, cand intru la loc in oras resetez ca sa vad ce consum mediu urban am. Apropo de consum urban, am parte de o surpriza. Dupa testul cu Giurgiu am resetat consumul cand am intrat in oras si surpriza. Consum mediu: 7,6. E drept, nu am prins mai deloc inghesuiala specifica de ora 17, dar m-a surprins placut sa vad asemenea consum urban, ca nu-l credeam posibil in Bucuresti. Si n-am menajat-o in mod special. Vom vedea dupa paste ce consum se arata :)
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

azreil24
Auto:

Post by azreil24 »

Prin "sa ma dau la ea" inteleg nu viteza in sine, ci cat de repede ajungi la viteza aceea. O accelerare lina, cu schimbat treptele de viteza pe la 2500-3000 ture, dusa usor pana la viteza dorita, in functie de limitari, mie imi asigura un consum optim. Sa ma dau la ea si sa ajung la aceeasi viteza, dar sa calc pedala pana la fund dupa fiecare schimbare de treapta imi asigura o crestere exponentiala a consumului, uneori ingrijorator de mult, probabil trebuie sa mai schimb si bujiile sau nu mi-am reglat inca piciorul cu pedala, e prea sensibila si am adidasi cu talpa subtire :)
[b]VW Golf VI Highline[/b] - 2.0 TDI-CR 140CP M6, Park Assist, RNS 510, Alcantara, Webasto...
[b]EX: The White ACE[/b] - Pro_Cee`d 1.4GSL - Jante 17" Tip B, Continental SportContact 3 225/45 ZR17 91Y, NGK Iridium... - [url=http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=9806]Captain`s Log[/url]

eugenflorinmanea

pai misuspita s-a folosit de o mica strategie de marketing. A zis ceva de genul 'cand ma dau la ea imi ia peste 6%'. Asta te face sa te gandesti ca e undeva pe langa 6 consumul, cand de fapt daca te 'dai la ea' consumul sare usor de 10. =D>
SAAB 9-5

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Conteaza foarte mult daca in traseul pe care il parcurgi ai cel putin jumatate din el autostrada ( unde se presupune ca mergi regulamentar cu 130 km/h ). De exemplu, daca ma duc la mare pana la Eforie Nord ( 235 Km ) am 160 Km de autostrada ( cu tot cu iesirea din Bucuresti, mai exact de acasa ) si 75 Km de drum normal. Daca merg constant cu 130 Km/h pe autostrada scot un consum de 7.5%, asta inseamna 12L. Restul de 75 Km ii parcurg in limitele legale, 60 km/h in localitati si 100-110km/h in afara localitatilor, cu depasiri acolo unde este cazul si scot un consum de maxim 6 %. Asta inseamna 4.5 L + 12 L = 16.5 L / 235 Km = un consum mediu de aproximativ 7% si ca timp fac 2 ore si 30-45 de minute, ceea ce mi se pare OK. Dar am fost si in situatia in care am plecat din Bucuresti la 10 seara si am parcurs toata autostrada cu 180 Km/h ( consum de 12.5% ) si restul drumului cat de tare s-a putut in limita vizibilitatii. Consumul mediu a fost putin peste 10%, dar am ajun intr-o ora si 45 de minute. Si am fost si in situiatia de mijloc, cand am mers cu 160km/h toata autostrada si restul drumului puitin peste limitele legale si am avut consum mediu de 8,5%, iar ca timp am ajuns cu 15 minute mai repede decat in prima situatie ( nu prea se merita, dar cand de mananca in talpa nu ai ce face ).

In schimb, cand am fost prin tara la plimbare, si nu am mers pe autostrada am scos si eu consumuri sub 6% fara sa vreau neaparat acest lucru.

In momentul de fata pe Bucuresti am un consum de 8.5 % dar mentionez faptul ca am mers mai mult in weeckend sau in timpul saptamanii la ore cu trafic lejer. In trafic normal consumul este undeva la 9.4% .
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

zaboss wrote:
bubumisu wrote:Eu doream insa o comparatie intre 195/65/R15 si 205/55/R16, evident jante de aliaj ambele, ca de alea am :mrgreen:

Off: Daca e sa optez pentru jante dimensiuni mai mici, cred ca tot de aliaj voi achizitiona, avand in vedere gropile, craterele si fantanile(ca am luat destule, fara consiecinte "fatale" pentru structura lor 8) . Am inteles ca cele de tabla sunt mai sensibile, chiar daca pot fi reparate usor, spre deosebire de cele de aliaj, care le poti arunca la gonoi :?:
Nu ştiu dacă este vreo diferenţă dată de materialul jantei (la modul teoretic, ar trebui să fie în favoarea jantei de aliaj), dar cauciucuri mai late înseamnă o forţă de frecare mai mare. Dacă treci de la 205/55 la 195/65 sau 185/65 ar trebui să ai un consum mai mic din cauza reducerii forţei de frecare (la greutatea cauciucurilor nu cred dacă e vreo diferenţă semnificativă - soţia are la Laguna 205x50x16 şi nu mi s-au părut mai grele).
O observaţie interesantă este că la 195/65 viteza de pe GPS este aceeaşi cu cea de pe bord. La 185/65 era o bătaie de 5-6% (la 130 pe bord, GPS-ul arăta 121-122). Diferenţa era vizibilă şi la viteze mai mici (60 la bord, 53-54 GPS).
Nu stiu ce GPS ai, dar am fost si eu asta vara in Grecia cu GPS-ul dupe mine si la 100km/h pe bord GPS-ul imi indica 98km/h, intre 110 si 140km/h pe bord GPS-ul imi indica cu 3 km/h mai putin, la 150km/h pe bord GPS-ul imi indica 146 km/h, iar intre 160 si 180km/h pe bord GPS-ul imi indica cu 5km/h mai putin. Peste 180km/h nu am mai fost atent la GPS. Asta inseamna ca tahometrul masinii are o eroare intre 2% si 3%. Mentionez faptul ca am anvelope pe 185/65/15. In mod normal tahometrul fiecarei masini fabricate ar trebui calibrat pe dimensiunile rotilor cu care este echipata masina.

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

GPS este un ASUS, din 2008, nu mai ştiu ce model, e Igo pe el. E OK, fiindcă e verificat constant pe alte maşini.

bubumisu

Post by bubumisu »

k, fratilor, avand in vedere ca nu prea "ma dau la ea", si faptul ca tahometrul e :"calibrat pe dimensiunile rotilor cu care este echipata masina", daca voi opta vreodata pentru 195/65/R15 voi ava un consum sensibil mai mic?
Off: Cred ca imi iau gandul de la 185/65/R15, tocmai pentru ca probabil eroarea va fi destul de mare si ar trebui sa stau mereu cu ochii pe un GPS, sau sa "invat" erorile si sa calculez din ochi viteza reala.Sau in fine, nu stiu cum se calculeaza, dar 195 si 185 au acelasi diametru exterior (banuiesc ca viteza se inregistreaza in functie de rotatiile complete ale suprafetei rotii in contact cu asfaltul, intr-un anumit timp dat, daca gresesc, corectati-ma, va rog)?
Multumesc anticipat de raspuns

eugenflorinmanea

bubumisu nu iti mai bate capul atat- cei cu 185/65 R15 obtin 5.5% in conditii extreme- adica nu trec de 80- 90 la ora. Decat sa fac 5 ore pana la Focsani si sa ma depaseasca toate trabanturile, prefer un consum de 6.5 si sa merg cu minim 120 :)

Diferenta de consum intre cauciucuri de 205 si 185 e de maxim 100 ml la 100 km. Dar stabilitatea in curbe si la viteze mari e net superioara.
Uite pune un anunt: schimb jante+ cauciucuri 205 cu jante+cauciucuri pe 185! Ai sa vezi ca in juma de ora ai minim 10 oferte!
Unde mai pui eroarea kilometrajului la cauciucuri pe 205 tinde spre 0! Eu pana la 190 am exact aceeasi viteza ca si pe gps!
SAAB 9-5

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Faptul ca bubumisu are SW ( mai grea cu 50kg decat HB ) si varianta City ( mai multe dotari care aduc si ele cateva Kg in plus ), coroborat cu faptul ca are roti pe 205 ( mai late cu 2cm decat cele pe 185 de pe varianta Best ), impreuna duc catre un consum mediu mai mare cu aproximativ 0.5 L/100 Km. Din cate am observat, majoritatea fabricantilor dau in fisa tehnica a masinii un consum mai mare pt. varianta Break si performante putin sub cele ale variantei HB. Acelasi lucru ar fi trebuit sa-l faca si Kia.

Post Reply

Return to “Generalităţi”