Ogy wrote:quello fiecare are puterea de a alege....
Ce face acel powerbox in opinia ta b77dbc?
In opinia mea modifica anumiti parametri de aprindere, mai umbla si pe la turbo etc care culmea sare peste ecu (in sensul ca ecu face calculele dar cu powerbox el doar sta si se da peste cap la ce vede) ...dar stai ca nu modificam nimic si automat nu pierdem garantia...
La chiptunning ala de fabrica castigi acelasi lucru si PASTREZI si garantia. (ai avantajul ca daca se intampla ceva tot ei trebuie sa schimbe fie el si motorul)....la powerbox il decuplezi tu dar baietii daca chiar vor sa te prinda vor gasi la diagnoza, ce anume gasesc ...oricum nu o sa-ti spuna.
Multi km cu masina ta fara probleme sper sa ajungi cu ea la 3mil km parcursi, 2000cp, 5000NM si viteza maxima de 750km/h (ca mai mult nu te tine eps-ul pe drumurile noastre)

Apropo vezi ca prin marirea puterii ar trebui sa mergi pe la rar, sa platesti alte taxe pentru poluare etc...in alte tari ar fi fost confiscata masina (daca nu plateai taxele) dar la noi stai linistit ca noua ne place praful de motorina
http://www.4tuning.ro/info/powerbox.htm
-pe undeva pe acolo "Intervalele de inspectie raman ca la serie .In functie de modul de condus noi recomandam intervale mai scurte de shimbare a uleiului(circa 10000 km)"
-deci unde renteaza acest powerbox? in nici un caz la economie....
PS: as fi rautacios sa iti raspund la afirmatia "cuplu de camion" ca sunt mai multi diesel-ari pe aici

ogy, in opinia mea (care nu este una de inginer) este ca acest powerbox nu face decat sa transmita catre ECU o valoare mai mica a presiunii in rampa, ECU-ul ridicand presiunea pana la nivelul optim stiut de el.
Nu stiu sa-ti dau o explicatie inginereasca, pt. ca nu am idee cum sa ti-o formulez ca sa se inteleaga ce vreau sa spun, plus ca asa cum am zis, nu sunt inginer.
Spre exemplu, daca ECU stie ca el trebuie sa aiba in rampa o presiune de 500 bari (ca exemplu), powerbox-ul ii va transmite ca are doar 450 bari, in acest caz ECU-ul va mari presiunea pana la nivelul stiut de el, adica 500 bari, dar de fapt tu o sa ai 550 bari.
Asta inseamna aer bagat in rampa la o presiune mai mare, la aceeasi cantitate de amestec carburant, de aici rezulta si o putere mai mare a masinii si un consum mai mic, deorece amestecul carburant este mult mai fin pulverizat.
Parerea mea este ca in acest caz mai dispare si din fumul negru emis atunci cand accelerezi mai violent.
Sincer nu-mi doresc 2000cp, 5000NM si viteza maxima de 750km/h, pt. ca nu asta a fost motivul montarii powerbox-ului,
plus ca nu sunt genul care sa merg tare sau care "sa ma dau" la liniute cu alti baietasi...
Am vrut doar un plus de putere la un consum mai mic. Mie imi ajunge ce am acum.
Multi km iti doresc si eu tie, pe care sa-i faci din placere si fara evenimente neplacute.