Sfaturi pentru incepatori si nu numai.... (cum sa conduci)
Re: ABS hiperreactiv sau normal?
Din cate stiu eu este NORMAL. Nu sunt in masura sa iti dau explicatia necesara, dar la orice apasa brusca ABS-ul se activeaza.
Kia Cee'd 1.4 Best, Kompass Blue
ODO: 66000Km,
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Led Lights Positions 66Smd
- Led Lights Glove Compartment 12Smd
- Led Lights Ceiling 12Smd
- Led Lights Number Plate 6Smd
- Wheels Kia Type A 16 / Tires Dunlop FastResponse
- Tires Dunlop Winter Sport M3 R16
ODO: 66000Km,
- Car Alarm
- Xenon Philips 8000K
- Auto Sheet Llumar
- Sistem Follow Me Home
- Led Lights Positions 66Smd
- Led Lights Glove Compartment 12Smd
- Led Lights Ceiling 12Smd
- Led Lights Number Plate 6Smd
- Wheels Kia Type A 16 / Tires Dunlop FastResponse
- Tires Dunlop Winter Sport M3 R16
Da dar a fost mult mai sensibil decat pe asfalt "de vara", ca sa zic asa. Si culmea, zilele trecute n-am observat chestia asta, nu mi-a intrat nici o data abs-ul... Sa fi fost azi cel mai nasol polei?
Kia Cee'd 1.4 LX BEST, 2008, ODO 60.000 km
Skoda Octavia 3 1.0 TSI 2016, ODO 70.000 km
Waiting: Sportage PHEV GT Line
Tu ce crezi??weeezer wrote: Desi nu parea ud, era foarte foarte alunecos.
Si acuma vin si intreb, e normal sa se activeze ABS-ul atat de usor? Practic, la orice frana mai serioasa, il simteam. Mentionez ca am cauciucurile originale, nu am gume de iarna.

hai ca-ti dau eu un Logan fara ABS si atunci sa vezi diferenta de franare intre masini. Daca frenez mai tare fare frana de motor (scoasa pe liber) sunt pistol cu apa in pantaloni scurti [-o<
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
@weeezer : Nu-ti face griji ! Asa "face" toate !
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
-
- fidelu'
- Auto: Kia Ceed 2018 si Sportage 2019
Abs-ul intra cand suprafata de mers este alunecoasa sau acoperita cu pietris sau nisip!Este ceva normal ...si la mine intra foarte repede cand era un pic mai frig!Numai bine
Dentist pasionat de mountainbike
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"
- apachioara
- nicicum
- Auto:
daca ai apasat brusc posibil sa fi intrat AFU...
Daca viteza de deplasare este peste pragul programat, si alunecarea este mai mare de 20% , ABS-ul slava domnului intra in functiune
Astfel aven placerea de a avea o masina dirijabila! si cu o distanta mai scazuta de fanare.
Joco

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
Well Joco raspunsurile tale sunt de fiecare data foarte bine sustinute si argumentate.
Despre viteza de deplasare si acel procent al alunecarii nu stiu ce pot spune, insa ramane senzatia ca a intrat in functiune prea usor/repede. Acest "prea usor/repede" nu neaparat este in raport cu normalul, ci probabil cu asteptarile mele.
Intr-adevar, e un lucru bun (si logic de altfel) faptul ca pragul la care intra ABS-ul in functiune este variabil in functie de acesti parametri.
Iar in concluzie m-am linistit, mi-era teama ca nu cumva acea vibratie sa fi fost altceva decat ABS-ul. Dupa ce am citit aici (si dupa ce am vb si cu alti conducatori auto de diverse marci), se pare ca la mai toti in perioada asta ABS-ul a intrat in functiune mai rapid.
10x pentru lamuriri
Despre viteza de deplasare si acel procent al alunecarii nu stiu ce pot spune, insa ramane senzatia ca a intrat in functiune prea usor/repede. Acest "prea usor/repede" nu neaparat este in raport cu normalul, ci probabil cu asteptarile mele.
Intr-adevar, e un lucru bun (si logic de altfel) faptul ca pragul la care intra ABS-ul in functiune este variabil in functie de acesti parametri.
Iar in concluzie m-am linistit, mi-era teama ca nu cumva acea vibratie sa fi fost altceva decat ABS-ul. Dupa ce am citit aici (si dupa ce am vb si cu alti conducatori auto de diverse marci), se pare ca la mai toti in perioada asta ABS-ul a intrat in functiune mai rapid.
10x pentru lamuriri

Kia Cee'd 1.4 LX BEST, 2008, ODO 60.000 km
De ceva vreme pt ca e iarna si nu se spala strazile s-a format o mazga pe asfalt si in coditii de frig, ceata, umezeala se simte si la picior ca e alunecos....ne trebuie cateva zile cu soare si se rezolva...
Cee'd 1.4. LX Best... SO RED...B-46-CER
Un pic offtopic: nu stiu cum e la KIA, dar la Renault SIMTI cand intra AFU; in sensul ca pedala de frana se duce pana in podea (si ramane acolo) si AFU preia controlul asupra franei pana te opreste. Chiar te sperie un pic, daca nu stii la ce sa te astepti.apachioara wrote:daca ai apasat brusc posibil sa fi intrat AFU...
A friend with weed is a friend indeed! 

- scubli
- "ambiguus"
- Auto:
Ca sa fie incadrat raspunsul dupa intreabarea topicului, este ceva normal.
Eu unul cand simt ca intra ABS-ul nu-mi fac nicio grija, ci chiar dimpotriva, ma simt mai in siguranta stiind ca masina "ma ajuta".
Fara ABS e dezastru in conditii de astea, mi s-a intamplat cu un jeep mai vechi ce nu avea ABS sa franez la o viteza mai mica brusc dupa care, pur si simplu, mi-am continuat drumul ca pe un patinuar cu frana-n podea... Mai bine o vibratie in pedala si o senzatie mai "ciudata"dar o frana mai sigura, decat patinaj artistic.
Eu unul cand simt ca intra ABS-ul nu-mi fac nicio grija, ci chiar dimpotriva, ma simt mai in siguranta stiind ca masina "ma ajuta".
Fara ABS e dezastru in conditii de astea, mi s-a intamplat cu un jeep mai vechi ce nu avea ABS sa franez la o viteza mai mica brusc dupa care, pur si simplu, mi-am continuat drumul ca pe un patinuar cu frana-n podea... Mai bine o vibratie in pedala si o senzatie mai "ciudata"dar o frana mai sigura, decat patinaj artistic.
ceed-ul nu are AFU (asistenta la franarea de urgenta). la megane, desi am facut cam 45000 de km, inca nu mi-a intrat niciodata sa stiu cum e...
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
- alimos
- Auto: cee'd 1.4 SW;sportage 1.6 GDI
Perfect adevarat.Am patit eu azi .Frana la semafor,imediat a intrat ABS-ul.Initial m-am mirat,insa cand am dat sa plec am constatat ca roata a alunecat si la demaraj.Era mazga!!!vlad2215 wrote:De ceva vreme pt ca e iarna si nu se spala strazile s-a format o mazga pe asfalt si in coditii de frig, ceata, umezeala se simte si la picior ca e alunecos....ne trebuie cateva zile cu soare si se rezolva...
Ceed 1.4 109 hp SW BEST,2008,Pewter Beige,ODO 190000
SportageIII 1.6GDI 135 hp ,2014,Space Blue,ODO 105500
Ceed 1.6 crdi 115hp ,2009, Piston Grey,odo 250000
SportageIII 1.6GDI 135 hp ,2014,Space Blue,ODO 105500
Ceed 1.6 crdi 115hp ,2009, Piston Grey,odo 250000
Este absolut normal sa intre ABS-ul mai repede, cand se pierde aderenta la franare mai repede. Sau ca sa ma exprim ca Joko =D> : :este un raport direct proportional intre timpul in care se pierde aderenta si timpul in care se activeaza ABS-ul.
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)
Daca te refereai la BEST, corect, nu se poarta AFU.manucu01 wrote:ceed-ul nu are AFU (asistenta la franarea de urgenta). la megane, desi am facut cam 45000 de km, inca nu mi-a intrat niciodata sa stiu cum e...
Dar cele cu ESP... citand din brosura oficiala (pg8/23):
"...Electronic Stability Program(ESP 8*) ... incorporating BAS (emergency Brake Assistance System) and TCS (all-speed Traction Control System)"
Eu nu am avut nevoie sa franez atat de prompt incat sa-l fac sa intre (si nici spatiu liber unde s-o iau la probe), dar poate confirma cineva care l-a simtit...
Cat despre ABS, ma bucur ca a devenit deja o chestiune de decenta printre producatori sa-l includa in serie.
Poate ca mai sunt inca multi care se sperie cand il simt, dar nu ar trebui privit ca un greieras ce scartie si dauneaza masinii.
Nu are rost sa cautam metode sa prevenim intrarea ABS-ului (desi, daca consideram echiparea cu anvelope corespunzatoare o astfel de metoda, sunt pentru!) ci sa ne concentram la stapanirea directiei cat face el "dirty job-ul" evitarii blocarii rotilor.
Si foarte important, daca intra in functiune sistemul, trebuie sustinut prin apasare in continuare, si nu derutat prin micsorarea fortei de apasare.