TREBUIE SA FACEM O SCHIMBARE [va rog cititi si participati]

Întîlnirile clubului, activităţi (mai mult sau mai puţin organizate), pe cine am mai văzut...
Joco
Auto:

Re: TREBUIE SA FACEM O SCHIMBARE [va rog cititi si participati]

Post by Joco »

Titlul topicului este foarte bun. Chiar trebuie o schimbare. Inceputa in primul rand la nivelul atelierelor si terminand cu sistemul de furnizare, care asigura piesele de schimb. Durata livrarii este foarte mare si din acest motiv remedierile depasesc rabdarea si asa supradimensionata la noi. Distanta de la Zilina pana la noi este sub 1000 de km. De ce dureaza asa de mult. Solicitarea se poate comunica in secunde, identificarea din depozite tot asa, livrarea in maxim 3 zile. Punct. Deci in aceeasi saptamana s-ar putea rezolva practic orice!

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624

singlecrys
fidelu'
Auto: Kia Ceed 2018 si Sportage 2019

Post by singlecrys »

Foarte la subiect scris mailul tau, care cred ca va avea anumite schimbari/discutii, care ce si cum au facut! :) Despre ceea ce ziceai tu, care ai 3500 de km cu masina, eu am 2600 km si zgomotele au inceput pe la 2000 si masina este de la sfarsitul lui august venita, deci problema rezolvata de care vorbea oficialul nu prea e rezolvata...si ce sa mai zicem de vibratia oglinzii, care face ca toti greierii posibili de tie mai mare rusinea cand iei pe cineva in masina si dee...trebuie sa mergi doar cu muzica la 10 macar, ca altfel se aude ba oglinda, ba clonc de la suspensie...asta e! Ceva trebuie facut si sunt alaturi de tine in demersul pe care l-ai inceput!
Dentist pasionat de mountainbike
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"

b_sav2000
Auto:

Post by b_sav2000 »

@ dbajan123 si eu am masina ridicata pe 25 septembrie.. ghici ce ..:)

am 3600KM si imi scartaie spatele de parca as avea cutii de conserve legate de masina[Just married]

totusi nu mi se pare a fi suspensia....a primit cineva un diagnostic corect?
Pro_cee'd 1.4 GSL Best Black Pearl Poze
adaugata alarma piranha
ODO 16000+
Consum mixt: 8.4
B 18 BGD

http://bsav2000.mybrute.com
http://imobiliare-anunturi.blogspot.com/

dbajan123
Auto:

Post by dbajan123 »

ma bucur foarte mult ca sunteti de acor cu tot ce am scris acolo...va rog sa ma credeti ca la un moment dat am crezut ca o sa fiu putin "certat" de uni oameni de aici de pe forum care am observat ca tind, din prea multa iubire pentru masina asta ori o negare romaneasca, sa nu recunoasca o problema care o are masina asta.

Am stat si am analizat si punctul forte pe care il invoca majoritatea oamenilor sunt dotarile masini. Eu as vrea sa cotracarez cu urmatoarele argumente:
- cu ce ma incalzaeste ca masina mea are usb stick daca el da erori din cauza gerului sau cand claxonez scurt si repede
- Cu ce ma incalzeste ca am comenzi pe volan daca muzica mea este intrerupta din ora in ora de o eroare a stickului
- Cu ce ma incalzeste ca am super suspensii cand el incep sa troncane dupa o anumita perioada f scurta
- cu ce ma incalzeste ca am niste materiale de calitate mai superioare loganului dc ele incep sa zangane si sa se curete - vezi posturile cu oameni in care le-au sarit lacul de pe bord sau oamenilor care le vibreaza oglinzile de nu le e rusine sa ea pasageriu in masina.
- cu ce ma incalzeste ca am o "directie ucigatoare" daca dupa numai 3000 de Km deja trebuie reparat ceva la ea.
- cu ce ma incalzeste ca am o masina cu 7 ani garantie dc eu o tin 3-4 ani [si aici exagerez putin] numai prin servicuri.
- etc.

Aveti dreptate sunt probleme "reparabile" dar in acelasi timp inclin sa cred ca aceste probleme ar trebui sa apara dupa o perioada mai lunga de functionare...

O sa merg joi in service - am fost programat la cei de la MIT - si am sa imi rezolv, cred!?!?!, problema cu suspensia o sa le-o transmit si sunt curios ce o sa se intample... va zic eu: o sa imi desfaca masina o sa apara alti greierasi si o sa ma cheme in alta zi, posibil peste 2 sapt cand o sa vina piesa comandata, o sa o repare, moment in care ma voi prezenta cu alta problema ...si tot asa.

oooo ce marfa toate astea pe garantie dar stai asa ca zilele pierdute de mine pe drum si prin serviceuri inseamna bani benzina si zile libere de la munca deci implicit neplatite...parca acuma garantia asta numai e asa moca

P.S. @Joco imi pari un om cu mare experienta in domeniul mecanic de aceea as dori sa imi dai please un mail, asta dc vrei sa ma ajuti, cu parerea ta de ce aceasta problema cu suspensiile a aparut. Am vazut intr-un post mai demult cum ca tu le investigasei putin. Multumesc

Astept sa fiu blamat
PROceed [Piston Grey] B - 41 - W U M

WUM de la vuuuuum:)
Image

-Nicu-
Auto:

Post by -Nicu- »

Salut colegi,

Propun sa postam fiecare din noi cele mai mari nemultumiri pe care le avem vis-a-vis de dealeri/service-uri/etc. Il ajutam pe Bajan sa faca un mare mail catre KIA. Sanse sa tina cont de ele cineva, vad ca sunt si nu pierdem decat 5 minute, asa ca mare efort nu este.

Momentan ce nu-mi convine mie este tendinta de ajustare a pretului pentru piesele aftermarket in functie de cerere care nu are o limita de bun simt. De ce grila sport pt ceed s-a putut cumpara cu 3-4 mil in orasele mai mici si in Bucuresti este 8 mil?

Noroc,
Nicu
A friend with weed is a friend indeed! :smt033

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

complet de acord cu tine,dbajan123
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

dbajan123
Auto:

Post by dbajan123 »

multumesc frumos...sper sa fim mai multi sa putem face ceva sa ne fie si noua bine nu numai, samsarilor astia care nustiu cum sa faca sa isi bat joc de bani dati de tine pe masina asta.

Image

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

eu cred ca la urmatorul e-mail e bine sa dai si adresa siteului sa citeasca si ei nemultumirile clientului roman fata de reteaua de dealeri si serviceuri[in afara de img si erste]... ca daca ei se iau dupa dealeri aia le zic numai minciuni gogonte asa cum ne spun si noua
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

dbajan123
Auto:

Post by dbajan123 »

cand le-am dat mailu in engleza pe KIA.com le-am dat link catre forumu asta si catre topicul cu "suspensia spate" ca sa poata vedea si ei statistica cu oameni care au avut probleme + ca am specificat acolo ca nimeni nu s-a plans pana acuma de cei de la IMG din contra numai de bine ... eu in reclamatia originala m-am referit la servicurile din Bucuresti si nu din tara.

P.S. de abia astept sa ajung si pe la IMG pentru ca posturile voastre ma fac sa cred ca acolo sigur voi fi foarte multumit si ca acolo le pasa de clienti.

Image

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

eu nu am decat o vizita la img si pot sa iti spun ca sunt foarte multumit
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

Radoo
as himself
Auto:

Post by Radoo »

Sincer si eu sunt multumit de dealer, ce m-a deranjat ca nu au descoperit de unde provin bataile, in rest s-au comportat frumos si respectuos si cei din service...

dbajan123
Auto:

Post by dbajan123 »

SI ma jos raspunsul oficial primit la mailul meu de ieri:

From: XXXXXXXXXXXXXXX
Sent: Friday, January 09, 2009 11:49 AM
To: Iulian Bajan
Subject: RE: Reclamtie zgomote suspensie

Buna dimineata domnule Bajan,
Va confirm, asa cum mi-ati cerut, primirea mesajului dvs.
Totodata vreau sa va asigur ca, rolul meu este acela de a sprijini clientii si nu sa apar, daca nu este cazul, service-urile dealerilor autorizati.
Si eu “rasfoiesc” comentariile membrilor clubKia si gasesc foarte folositoare, pentru noi departamentul de dupa vanzari, parerile si experientele clientilor.
In urma unei statisci gasite aici cu privire la “Sunetele din spatele masinii” am descoperit ca 43% din clienti reclama aceste zgomote 41 % Nu si restul de 16% reclama uneori .
Anul trecut am intocmit un numar de rapoarte tehnice catre producator, plecand de la aceste sesizari descrise in paginile acestui forum.Desigur am avut nevoie si de constatarile facute in service.
Asa s-au “ nascut” buletinele tehnice prin care producatorul a recunoscut, in anumite piete, necesitatea efectuarii unor modificari prin care s-au rezolvat diferite reclamatii.In acest fel s-a rezolvat problema zgomotelor la coloana de volan prin inlocuirea unui cuplaj elastic, inchiderea intermitenta a luminilor de bord prin inlocuirea unui bloc de comanda care interfera cu telefoanele mobile, ezitarile sau mersul neuniform al motorului 1,6 d la viteza constanta s-a remediat prin resoftarea ECU .
La reclamatia privind zgomotele suspensiei spate, echipa tehnica sosita atat din partea producatorului Korean si a furnizorului de amortizoare Sachs, nu a gasit “vinovat” nici un element al suspensiei sau caroseriei.S-au efectuat masuratori de zgomot in habitaclul mai multor clienti de cee’d pe drumurile noastre si numai in unele cazuri, cand s-au gasit amortizoare defecte, acestea s-au inlocuit.Cu amortizoarele in stare buna zgomotul masurat in caroseria goala sau incarcata, sunt normale .
Statistica gasita in forumul clubKia reflecta corect realitatea. Pot spune ca 57% din clienti, uneori, reclama aceste zgomote.
In continuare va stau la dispozitie si astept rezultatele din service.

Image

Radoo
as himself
Auto:

Post by Radoo »

dbajan123 wrote:SI ma jos raspunsul oficial primit la mailul meu de ieri:

...
Statistica gasita in forumul clubKia reflecta corect realitatea. Pot spune ca 57% din clienti, uneori, reclama aceste zgomote.
In continuare va stau la dispozitie si astept rezultatele din service.
[/color]
HUOOOO !!! Deci fiecare sa triasca cu bataile lui in masina. HUOOOO!!! :evil:

shpid3r
The One
Auto:

Post by shpid3r »

masuratorile audio din habitaclu presupun ca se fac cu ajutorul unui sonometru... si probabil ca zgomotul se afla in plaja normala (max 80 dB)... insa nu se poate spune ca nu sesizezi in mod normal acest zgomot :)

Duceti-va in service, si vedem pe urma ...
KIA Cee`d 1.4 GSL BEST - Kompass Blue. B - 04 - YEH (Oh Yeah!). || 20.000 km
---- [LINK - jurnal de bord]

patton
Auto:

Post by patton »

@dbajan foarte bine ai procedat. E dreptul tau sa fii ironic cand esti tratat astfel.
Sa inteleg ca natia asta romaneasca are auzul fin, numai pe noi ne deranjeaza troncanelile suspensiei spate. pt restul lumii zgomotul e normal, sunt mai surzi de felul lor. :lol:
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

Post Reply

Return to “Întâlniri şi activităţi”