Nu pot uploada aici o poza, dar am pus-o aici http://flickcabin.com/public/viewset/4894 pentru studiu.
O mica comparatie intre 3 cauciucuri care au aparut in discutii.
Parerea mea si a unui prieten e ca diferentele se simt (e.g. amandoi garantam ca pe apa Continental devin nesimtite)
In poza pusa de tine apare GoodYear UltraGrip Performance, de care nu s-a prea vorbit aici (sau nu am bagat eu de seama), insa s-a vorbit foarte mult de Ultragrip 7 si 7+, care conduc prin topurile de specialitate, la tipodimensiunea 195/65/15.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
am montat fulda kristal montero 2 185/65/15 pe jantele de tabla. sunt geniale momentan, am mers pe ud, prin noroi. pret 640 lei in total (cauciucurile).
Am primit "cadou" adica moca, 4 cauciucuri iarna Kormoran noi 185/65/R15. Am vazut ca se incadreaza in clasa inferioara a clasamentului calitatii. As vrea pdv-ul vostru la urmatoru aspect.
Sa le montez pe acestea pe jantele de tabla existente acum pe ceed si sa caut o oferta pentru jante aliaj ca sa pun michelinu-rile actuale pe ele sa se pastreze corespunzator pana in primavara sau sa incerc sa le vand (Kormoran-urile) cam cu 100 ron buc si sa imi cumpar ceva mai bun ?
Orice cauciuc de iarna e mai bun decat cauciucurile all-seasons, care sunt mai bune decat cele de vara. Deci oricum e un castig. Diferenta de calitate probabil ca nu o vei simti, insa intr-o situatie extrema, o diferenta de (numai) doi metri a spatiului de franare, poate sa valoreze toti banii dati pe un cauciuc de calitate superioara.
Evident ca ar fi bune niste cauciucuri din partea superioara a topului, si oricum, 4 bucati, nu doua. Dar cum calul de dar nu se cauta la dintzi...
Cauciucurile de iarna se pun pe jantele de otel, jantele de aliaj se distrug mai tare iarna (gropi ascunse sub balta, solutii contra inghetului, sare, lanturi montate pe roti etc.) In plus, exista o oarecare sansa ca intre spitele jentii de aliaj sa se formeze acumulari de zapada care peste noapte iti ingheata si ingheata cu tot cu etrierul de la frana si nu mai pleci.
Oricum, studiaza cu atentie cum se monteaza cauciucurile cand ai doua de iarna si doua de vara... Eu zic sa iti mai iei musai doua cauciucuri de iarna.
TM 74 KIA ODO +86.000 km
Merci Bogdan pt sugestie !
Nu am inteles partea cu inca doua cauciucuri de iarna ...am deja 4.Sunt de aceasi parere cu montarea cauciucurilor de iarna pe jante otel.
Intrebare de baraj: avand in vedere ca iarna intarzie sa isi intre in drepturi (azi au fost 11 grade) si oricum zapada o sa vezi pe strada doar in ziua in care ninge.,(strict Bucuresti). Daca masina o folositi numai in oraş, la ce ajuta cauciucurile de iarna in aceasta perioada? Cele de vara cu care vin masina sunt si de ploaie/mazga doar sa provoci deraparea ca altfel nu vad cum...
@Ogy ma indoiesc ca majoritatea care posteaza in topicul asta folosesc masina strict in oras si nu ies deloc la un drum de munte etc..Chiar daca nu e zapada e polei si anvelopele de vara nu fac fata.Eu mi-am pus anvelope de iarna da nu stiu daca a doua oara as mai pune.Cu anvelopele de vara trebuie sa fii mult mai atent la condus.
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
S-a mai scris, mai este si o reclama pe la televizor... Sub 7 grade celsius sunt preferabile anvelopele de iarna, chiar si in conditiile asfaltului uscat. Compozitia cauciucului e diferita, au alta elasticitate. Cand e frig, anvelopele de vara devin "plastic", se rigidizeaza si influenteaza negativ coeficientul de aderenta. Cele de iarna pastreaza calitatile de elasticitate la frig. Insa vara devin prea moi si se uzeaza repede. Probabil ca mai sunt si alte amanunte care fac diferenta intre cele doua categorii, chiar si pe asfalt uscat.
TM 74 KIA ODO +86.000 km
am achizitionat si montat si eu astazi de la carrefour 4 anvelope dayton de 185/65/r15 la oferta cu pretul de 674 lei si cu montaj si echilibrat gratuit. Astept zapada, sper sa gasesc macar la munte sa vad cum se comporta gumele noi