Lista asteptare masina -2007-

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Nu cred ca au ce face aia de la Politie. OPC'ul cred ca e mai indicat ... si un avocat, evident
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

mixer
Membru Contra
Auto:

Post by mixer »

Eu nu am inca serie sau contract final dar am o parere.

Pe factura de avans scrie clar :
"prezenta factura tine loc de contract. in cazul depasirii termenelor de plata convenite, penalizarile sunt de 0.4% pentru fiecare zi de intarziere aplicate la valoarea totala a facturii"

Asta este masura lor de protectie in caz ca intarzii cu plata facturii peste termenul convenit la vanzare.

Voi tine mortis ca acelasi tip de paragraf sa se gaseasca si pe contractul de vanzare-cumparare atunci cand el va fi intocmit pe baza seriei sasiului la automobil. Formularea ar trebui sa fie ceva de genul :
"in cazul depasirii termenelor de livrare convenite penalizarile sunt de 0.4% pentru fiecare zi de intarziere aplicate la valoarea totala a automobilului."

Mi se pare normal ca masurile de protectie la intarziere sa se aplice in ambele sensuri, atat la plata produsului cat si la livrarea lui.

Sper ca toti viitorii clienti sa ceara asa ceva in contractele lor de vanzare-cumparare. Acelasi tip de mentiune se poate face chiar si pe acel pre-contract, o hartie cu valoare legala (atata timp cat acolo apar semnaturi si stampile autorizate) chiar daca lumea nu prea ii acorda mare importanta.

De asemenea, pentru toti viitorii clienti, pe toate actele (pre- si contract) sa fie stipulat clar termenul maxim de livrare.
Cee'd 1.4 BEST Neagra - B 98 RMX

arka
Auto:

Post by arka »

eu am (60 zile de la data achitarii avansului) si ce folos.Problema este ca in aceste contracte (cine are ) nu este nimic stipulat si de importator. De asta il si doare undeva pe importator. Nu are decat dealerul sa isi ia toate bobarnacele, si daca este si slab de inger, ca poate se se supara importatorul si ii ia jobul, o da si el in vrajeala pe banii si nervii nostri.
Sa fim seriosi ce firma care se respecta iti da o masina fara carnet de garantie, manual in limba romana, etc.
Ma gandesc cu groaza daca si service-urilor lor sunt tot atat de interesate sa isi serveasca clientii, sau mai grav poate stiu despre aceasta masain cat stiu si unii dealeri (adica nimic)

Edited by andrei0241: Sa incercam totusi sa scriem corect pec at posibil
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

arka
Auto:

Post by arka »

si eu cred ca primul pas este OPC.
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

dan0302
Auto:

Post by dan0302 »

in cazul meu masina e luata pe firma...asa ca povestea cu protectia consumatorului nu prea merge...dar am vb la politie si acolo merge perfect..oricum o sa fac plangere la politie si la procuratura..a si la garda financiara...pentru ca la mine pe factura nue trecut termenul de livrare...dar aia nu prea au ce face...in afara unei amenzi nu au mare lucru de facut....dar in schimb politia si procuratura... :twisted: oricum astept pana luni...
kia ceed lx 1,4, piston grey, OT-02-XTS

pompilius
Auto:

Post by pompilius »

Eu nu sunt inca in situatiile pomenite insa prevad ca in curand voi intra si eu.De aceea eu zic sa nu ne mai lamentam spunandu-ne pasurile(si din pacate numai atat) si sa deschidem un topic separat in care sa discutam si sa actionam strict in sensul de a obliga dealerul,importatorul sau mai stiu eu pe cine,sa-si respecte indatoririle (termene de livrare,certificate de garantie,etc).

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Nici o amenda de la Garda Financiara nu le va pica bine, fii sigur ;)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

igor_tsr
Auto:

Post by igor_tsr »

andrei0241 wrote: Eu nu am pe nici un act termen de livrare ... deci nu am argumente pentru reclamatii la OPC sau cine stie unde ...
Ba din contra! Legea consumatorului spune ca vanzatorul trebuie sa-l informeze pe cumparator despre data de livrare si toate detaliile contractului. Eu de exemplu n-am contract, doar asa numitul precontract, fara nici o conditie. Daca ma duc la OPC ii amendeaza fiindca nu m-au informat conditiile livrarii.

Este cineva jurist pe aici? Poate ne lumineaza :idea:
KIA cee'd 1.6DSL TX Comfort, Kompass Blue
Image

scosmin
Killed In Action
Auto:

Post by scosmin »

inainte sa fac comanda mi-au spus ca masina vine in 2-3 saptamani, dar ca in contract ei oricum trec 3 luni. Bine inteles ca masina nu a venit in 2-3 saptamani si cred ca nici in urmatoarele 2-3 saptamani nu vine. Sper ca macar seria sa vina saptamana asta sau viitoare...
Kia Cee'd 1.6 CRDi LX BEST PewterBeige(TM) C:19.07.07, S:03.10.07, L:20.10.07. T3h album
Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-LINE MT CanyonSilver(TM) C: 30.06.2017 L:09.09.2017

bobu05
Auto: BZ-21-NBA

Post by bobu05 »

Va propun sa mergem maine la Opc, fiecare in localitatea de domiciliu si sa ne interesam. Daca avem castig de cauza, mergem apoi la OPC Bucuresti. Sau mai bine va duceti cei din Bucuresti si expuneti problema. Termen de livrare, alarma obligatorie, minciuni, incompetenta etc. Domnul Burcea nu mai apare pe-aici sau a adormit? Sau ii e rusine de ce se intampla?
BZ-21-NBA, Sportage 1.6 TGDI 7DCT Gt-line black pearl sosit 07.11.2017, 50000 km
Bz-07-NBA, Xceed 1.5 TGDI 7DCT Style plus MY21, 25000 km

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Ei nu's in stare sa livreze masinile care's deja in tara in 2-3 saptamani ... d'apoi ce ti'au zis tie :D
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Andrei Burcea e consultant de vanzari ... nu vad cu ce anume e el vinovat de intreaga situatie ... O fi lucrand direct la importator, insa asta e doar din intamplare, ca sa zicem asa
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

bobu05
Auto: BZ-21-NBA

Post by bobu05 »

O intamplare nefericita e si ca am comandat la mit, o intamplare nefericita e ca Kia are un importator incompetent, idem angajati slabi, care nu prea mai raspund la telefon cand nu stiu sa dea relatii, sefi care-i doare-n cur de clienti, alarma Piranha super performanta care face bine sistemului electric etc...... Sa va sfatuiti cunoscutii sa-si cumpere ceed din Ungaria, Bulgaria, Slovacia, eventual Albania, poate au mai mult noroc
BZ-21-NBA, Sportage 1.6 TGDI 7DCT Gt-line black pearl sosit 07.11.2017, 50000 km
Bz-07-NBA, Xceed 1.5 TGDI 7DCT Style plus MY21, 25000 km

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

...fiecare contract semnat are un protocol de livrare..se specifica f. clar 60 DE ZILE(chestia cu 60 de zile "lucratoare'' e o gogorita buna pt. gradinita) de la data semnarii contractului..asta e una la mina!!!
..a 2 a la mina...tot in contractul pe care l-am semnat se specifica limpede:se achita 10% drept avans urmind ca RESTUL DE 90% SA FIE ACHITAT LA DATA LIVRARII AUTOTURISMULUI!!!?(nici vorba de alta gogorita de genul:se achita integral masina si in 2 saptamini esti propietar.la asta am "muscat" noi ca sintem baieti buni)...
..deci..ORICE INSTANTA DE JUDECATA,PE BAZA CONTRACTULUI INCHEIAT IMI VA DA DREPTATE(sotia mea este jurist si stiu a dracului de bine ce vorbesc)...nu stiu cum isi justifica astia salariile dar pt. mine aproape 400 de mil. reprezinta o suma.am achitat integral pe 18 iulie,intr-un fel sint propietar iar de atunci mi se raspunde nonsalant ca nu se stie unde este obiectul tranzactiei...
...ASTA E NESIMITIRE SI NEOBRAZARE!!!...
una era sa-mi spuna clar ca data de livrare a fost schimbata si pe "x" august sau septembrie imi va fi livrata si cu totul altceva e modul infantil cu care imi servesc raspunsuri...
LUNI LE TRIMIT HIRTIE OFICIALA!!..M-AM SATURAT!! :twisted: ...va tin la curent!

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

Nu vreau sa va calmez si nici nu tin cu dealerii, dar am auzit ca toate marcile au probleme din cauza transportatorilor. Am un prieten care a comandat o Skoda prin iunie si nici acum nu i-a venit si nici nu spera pana in toamna.
Parerea mea este ca ati gresit cand ati achitat masina inainte sa o vedeti.
Eu nu cred ca o sa mai dau nici un ban pana nu o vad sa pun mana pe ea. Si-asa am dat un avans cam gros (~2000E) !

Ati putea mai degraba sa faceti o scrisoare la ministerul transporturilor sa faca ceva sa se transporte mai repede masinile. :)

Bafta tuturor !
Cee'd 1.6 CRDi LP Piston Grey BASE + optionale - km ~60.000

Post Reply

Return to “Generalităţi”