Sfaturi pentru incepatori si nu numai.... (cum sa conduci)
-
- Auto:
Re: Turatia optima
Hmmm. Discutiile asta cu rotatiile imi plac. In oras depinde cum conduc schimb intre 2500 si 6200. In afara cand ma grabesc si e aglomerat sub 4000 nu o las pt ca nu mai poti depasi. Eu am alta intrebare. Cand schimbati dupa 5000 va intra si voua mai greu intra doua sau e numai la mine problema asta?
Cee'd 1.4 So Red Ltd. Edition
nu, la mine intra OK in toate vitezele de jos in sus si invers (chiar si in mers, din a 2-a in 1-a) rareori se intampla ca marsarierul sa nu cupleze corect (se simte astacatalin2804 wrote:... Cand schimbati dupa 5000 va intra si voua mai greu intra doua sau e numai la mine problema asta?

PS: sa inteleg ca faci liniute ?

cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
exact ...apoi asta este valabil si la ...femei !bamb0ocha wrote:... si mai fac cate-o liniuta cu perversul din stanga/dreapta mea ca nu ma lasa. Asta o faceam si cu Dacia si cu Matizul. Acum binenteles ca "Am cu ce!" vorba cantecului

cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Intr-adevar intra mai greu, deoarece faci schimbarea super rapid si nu mai lasi schimbatorul sa alunece singur pe traiectoria care-i convine, nu pentru ca ar fi vreo problema. Daca stai cu piciorul in ambreiaj mai mult si schimbi usor o sa vezi ca intra normal. Doar sa ai grija apoi cum faci jocul ambreiaj - acceleratie sa nu faci vreo frana de motor violenta.catalin2804 wrote:Cand schimbati dupa 5000 va intra si voua mai greu intra doua sau e numai la mine problema asta?
-
- Auto:
au inceput sa raspunda aia cu pedala jos acuma.
. Multumesc de lamuriri. Oricum cand merg mai light nu se agata, ci doar atunci cand ma umflu in pene
.

Cee'd 1.4 So Red Ltd. Edition
Incearca asta: pleaca de pe loc si pe la 2000 de ture schimba a II-a la fel de rapid cum o faci cand ii dai talpa. O sa ai aceeasi senzatie, ca intra mai greu. 

Dap...de la asta este. Si eu la fel patesc cand vreau sa schimb foarte repede. 

-
- Auto:
24000 RPM
flex tata
.....da` parca s-a mai discutat la benzinare 1.4 si 1.6 care au aceiasi c.v. fix 3000 RPM la 100 km/h...eu am observat ca se aude mai tare motorul la 90 km/h decat la 100 km/h...asta ciudatenie 

nu am observat! o sa fiu mai atent

Alexboss87 wrote:24000 RPMflex tata
.....da` parca s-a mai discutat la benzinare 1.4 si 1.6 care au aceiasi c.v. fix 3000 RPM la 100 km/h...eu am observat ca se aude mai tare motorul la 90 km/h decat la 100 km/h...asta ciudatenie
KIA Cee`d 1.4 BEST
99,99L/100km in treapta a 2'a. 

Pana la ce viteza mergeti cu a IV-a si cand ii dati a V-a??????????????????????????????????????????????
KIA Cee`d 1.4 BEST
cam intre 75 si 100. Peste suta doar daca sunt in depasire sau daca intru pe vreun DN si o calc pentru a nu-i incurca pe aia care vin din urma... La ~75 doar daca n-am unde sa-i dau mai mut si nu vreau s-o tin tot intr-a 4-a. Mai depinde si cum simt motorul care cate cateodata merge mai aspru cateodata mai fin.