@BogdanTimisoara - injectie sau perfuzie, cum vrei sa-i spui, problema e ca noi, astia cu sw, o sa scoatem oricum consum mai mare!

Nu doar din cauza cm-lor si kg-lor in plus, dar masina cred ca are o alta dinamica, alt coeficient de "frictiune"

, deh... ne-a trebuit masina mai mare, nu?
Eu scot la drum intins (impropriu spus "afara din localitate", deoarece stiti cum e... la noi iesi dintr-una si intri in alta...), cu oarece bagaje si trei persoane 5.5 - 5.6 fara A/C (sau cu A/C foarte scurt timp folosit). Cum incep sa folosesc A/C-ul, consumul salta urgent la 5.9- 6.2.... Acum, dupa ce nu am mai resetat de mult si am circulat mai mult in localitate, consumul atinge 7.5%... Asta e!
Asa ca, pana la urma, io zic ca nu stam rau deloc nici la capitolul consum. Daca observi, cei care scot consumuri mai mici ca noi, (exceptandu-i pe cei cu diesel, of course) sunt cei cu hatch-uri.
Acuma, nu ca vreau io sa emit reguli - sunt si exceptii (adica hatch-uri care "papa" mai mult decat sw-ul), stiu, dar logic si matematic, daca vrei, chiar si din oferta kia, consumul sw este "un picutz" mai mare decat la hatch.
In plus, treaba cu consumul este atat de relativa.....