Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?
-
- Auto:
Re: Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?
Eu am alimentat de la LUKOIL, benzina Euroluk 95.
Kia Ceed varianta BEST, 1.4 109cp, Black Pearl -
- Bonzai2
- Master Of Puppets
- Auto: Mazda Cx5
Am incercat si eu mai multe benzinarii si mai multe tipuri de benzina:
-Rompetrol Efix 95-super ok
-Rompetrol-Efix 98-la fel ca cea de 95
-Lukoil 98-cea mai naspa dintre toate,parca aveam gazolina
-Petrom 95-ok
-Petrom 99-la fel ca Efix 95
-De la Mol am bagat in alta masina si nu mi-a placut
-Pe viitor o sa vreau sa incerc si eu De la OMV 100
Pana acum concluzia este ca cea mai ok calitate\pret e Efix 95 de la Rompetrol
-Rompetrol Efix 95-super ok
-Rompetrol-Efix 98-la fel ca cea de 95
-Lukoil 98-cea mai naspa dintre toate,parca aveam gazolina

-Petrom 95-ok
-Petrom 99-la fel ca Efix 95
-De la Mol am bagat in alta masina si nu mi-a placut
-Pe viitor o sa vreau sa incerc si eu De la OMV 100

Pana acum concluzia este ca cea mai ok calitate\pret e Efix 95 de la Rompetrol
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
-
- Auto:
Poate sa nu fi simtit si pentru ca pretul celei de 98 la benzinaria INA era ca pretul celei de 95 la OMV?cmg_george wrote:eu as contrazice chestia asta ca nu se simte nici o diferenta...)

Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
-
- Pro_ceed-ar
- Auto:
Eu am incercat mai multe tipuri de benzine.
Petrom 95 - ok
Petrom 99 - ok
Mol euro 4 - super ok dupa parerea mea
Carrera 95 - ca si petrom 95(nici o diferenta)
Carrera 100 - este un pic mai buna decat 99 de la petrom
Lukoil - groaznica(nu mai bag in viata mea)
Uitati un test facut de un roman care este proprietar al unui service:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/4 ... &srv=img33
Petrom 95 - ok
Petrom 99 - ok
Mol euro 4 - super ok dupa parerea mea
Carrera 95 - ca si petrom 95(nici o diferenta)
Carrera 100 - este un pic mai buna decat 99 de la petrom
Lukoil - groaznica(nu mai bag in viata mea)
Uitati un test facut de un roman care este proprietar al unui service:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/4 ... &srv=img33
Pro_ceed Classic+optionale.Comandata pe 10 iulie.Primita pe 29 septembrie.Mars red. 1.4 poze: http://gonzo.fotohost.ro/gonzo_pro_ceed_mars_red
R.I.P. Micutzu
R.I.P. Micutzu

-
- Auto:
Foarte interesant tabelul cu rezultatele testelor, multumim!
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
Eu am inceput cu OMV, de 95... obisnuit de la dieselu' de dinainte de kiutza, cand foarte rar alimentam din alta parte decat OMV...Acuma, problema e ca trebuie sa merg cam 28 km ca sa bag benzina de acolo, nu-i vorba ca nu-s multi, dar cu timpul stam cam rau acum, asa ca am pus si din alte parti, si nu as putea sa spun ca nu se simte.
Un clasament al meu - referitor strict la benzinariile din zona BN, mai precis din Bistrita si din Nasaud, ar fi, in ordine descrescatoare:
- OMV cu MOL, aproape la egalitate,
- PetromV
- Rompetrol
- Petrom
Un clasament al meu - referitor strict la benzinariile din zona BN, mai precis din Bistrita si din Nasaud, ar fi, in ordine descrescatoare:
- OMV cu MOL, aproape la egalitate,
- PetromV
- Rompetrol
- Petrom
cee'd 1.4 sw, best in pearl black!
Am de citeva zile masina si am alimentat de la Mol benzina cu cifra octanica de 95. Din ce am citit pe acest thread se pare ca e mai bine sa merg pe mina celor de la Petrom chiar daca e de 95 sau 99. Momentan masina se comporta ok. Intr-adevar, la turatii de 1500-2000 trage greut. Pe la 3000 de ture schimba frumos vitezele. Dar momentan mi-e mila de motor. Cred ca am sa ma invat sa o turez mai cu responsabilitate. 

Kia Cee'd Sporty Wagon - Machine Silver - 1.4 GSL MT Best
Jurnal de bord
Harta posesorilor de KIA din România
Album foto

Jurnal de bord
Album foto

-
- Auto:
Mai asteapta. Asteptarea iti va fi rasplatita
A mea are 8000 km si nu se compara cum merge acum, cu perioada rodajului.

TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
@bogdanf - stimabile, la turatii de 1500 - 2000... nu poate sa traga altfel, decat greu!
Sa fim seriosi, vorbim de benzinare aici, nu? Pai, in cazul asta, 1500 inseamna subturat, clar, iar 2000 rpm nu este nici aceasta cine stie ce turatie de regim
. Nici o masina din lume, actionata de un motor cu ardere interna nu va "trage" (sau, cum ar spune unii, nu va genera cuplu) decat in regimul de turatie care permite "hergheliei" sa-si arate muschii...
Asa, ca, in rodaj sau nu, daca vrei sa simti ca nu-ti dorm calutii de sub capota, trezeste-i un pic!
Schimba si tu vitezele pe la 2500, si ai grija sa nu treci (prea des si pentru mult timp) de 3000-3500 rpm. Asta, pana sari de 1000 - 1500km, macar. Asa cum ai remarcat si singur, regimul asta de turatii convine si motorului dar iti da si tie, ca sofer, satisfactia unei maniere "virile" de conducere, fara a fi agresiv sau sportiv. Succes!

Asa, ca, in rodaj sau nu, daca vrei sa simti ca nu-ti dorm calutii de sub capota, trezeste-i un pic!

Schimba si tu vitezele pe la 2500, si ai grija sa nu treci (prea des si pentru mult timp) de 3000-3500 rpm. Asta, pana sari de 1000 - 1500km, macar. Asa cum ai remarcat si singur, regimul asta de turatii convine si motorului dar iti da si tie, ca sofer, satisfactia unei maniere "virile" de conducere, fara a fi agresiv sau sportiv. Succes!
cee'd 1.4 sw, best in pearl black!
Asa cum am scris mai sus. Mi-a fost mila la inceput: prime 3 zile. Dupa ce am citit si pe aici, am inceput sa conduc.
Turatiile "stau" in jurul lui 3000. Si se simte bine masinuta. Pacat ca in oras mai mult stai la stopuri decit conduci. Drumul cel mai lung a fost pina la RAR, la marginea orasului.
Cit despre benzina: momentan am in rezervor Mol de 95 si nu vad probleme....in comparatie cu Dacia 1310. Ca altceva n-am mai condus. Sper sa ajut cu opiniile mele ceva mai incolo, pe la citeva mii de km. Acum citesc forumul.

Cit despre benzina: momentan am in rezervor Mol de 95 si nu vad probleme....in comparatie cu Dacia 1310. Ca altceva n-am mai condus. Sper sa ajut cu opiniile mele ceva mai incolo, pe la citeva mii de km. Acum citesc forumul.

Kia Cee'd Sporty Wagon - Machine Silver - 1.4 GSL MT Best
Jurnal de bord
Album foto

Jurnal de bord
Album foto

-
- Auto:
Am motorul de 1.4. In momentul de fata am juma' de rezervor cu benzina euroluk 95. Din ce am vazut la tv si pe net, la Petrom, se va ieftini la noapte preturil benzinei cu 9 bani/l. Benzina premium fara plumb 95 va fi 35.300 litru si OMV Carrera 95 va costa 36.300 litrul. As incerca si eu Carrera, dar este recomandat sa amesteci benzina de la diferiti producatori. La lukoil am observat ca pretul difera de la statie la alta. Trebui sa-i fac plinul si de aceea intreb. Multumesc
Kia Ceed varianta BEST, 1.4 109cp, Black Pearl -
-
- Auto:
benzina fara plumb este benzina fara plumb la toate statiile de carburanti asa cum dudele sunt dude in toti pomii !!!
are cineva impresia ca formula chimica a carburantului (cu cifra octanica 95 sa zicem) de la producatorul X este alta fata de producatorul Y ?!
totul se reduce la cat de comod iti este dpdv al traseului pana la benzinarie si la buzunar.
cand conduceam Dacia inainte, desi motorul era pentru benzina cu plumb, bagam benzina fara plumb si nu a mai crapat, nu s-au mai ars supape sau mai stiu eu ce minune de piese!
... fuge mai tare ... cat de tare sa fuga un motor de 1.4 l ?! ... suficient de tare ! mie imi este suficient, iar benzina mai scumpa nu cred ca face mare branza.
referitor la problema amestecarii benzinei de 95 cu cea de 99 ... bag mana-n foc ca nu o sa crape motorul in doua, dar nici nu o sa tuseasca. Amestecati in tigaie uleiul Bunica Minune cu uleiul Minunea Bunicii si incercati sa faceti ou ochi! Oare o sa aiba alt gust?! ... terminati cu prostiile ... parerea mea
!
In rest ol ză best!
are cineva impresia ca formula chimica a carburantului (cu cifra octanica 95 sa zicem) de la producatorul X este alta fata de producatorul Y ?!
totul se reduce la cat de comod iti este dpdv al traseului pana la benzinarie si la buzunar.
cand conduceam Dacia inainte, desi motorul era pentru benzina cu plumb, bagam benzina fara plumb si nu a mai crapat, nu s-au mai ars supape sau mai stiu eu ce minune de piese!
... fuge mai tare ... cat de tare sa fuga un motor de 1.4 l ?! ... suficient de tare ! mie imi este suficient, iar benzina mai scumpa nu cred ca face mare branza.
referitor la problema amestecarii benzinei de 95 cu cea de 99 ... bag mana-n foc ca nu o sa crape motorul in doua, dar nici nu o sa tuseasca. Amestecati in tigaie uleiul Bunica Minune cu uleiul Minunea Bunicii si incercati sa faceti ou ochi! Oare o sa aiba alt gust?! ... terminati cu prostiile ... parerea mea

In rest ol ză best!
... posesor multumit de KIA Cee'd SW 1.4 Mars Red
-
- Auto:
Subscriu!
Eu am amestecat Petrom cu OMV cu Efix...95 cu 99...si masina inca zboara
Eu am amestecat Petrom cu OMV cu Efix...95 cu 99...si masina inca zboara

Pro_Cee'd 1,4 Dakar Yellow
Rompetrol ... Efix 95 ... zboara ... numai din asta pun de cand am luat-o
Cee'd Best 1.4 Kompass Blue ... 7500km ... Iasi
sunt si eu posesorul unui nou ceed care abia a "implinit" 300km pot spune ca am facut plinul la lukoil cu benzina lor 98 parca...cea de langa Kia Romauto, de la Baneasa. Masina a mers frumos, am ramas placut impresionat ca nu se auzea deloc motorul la relanti... vibratii ffff fine, trebuia sa fii atent ca sa le simti. am bagat saptamana trecuta cam 15l Carrera 95 la OMV-ul de langa munca, mai exact cel de la Electroaparataj (Iancului). A mers frumos, nu am avut probleme. Masina potenta, silentioasa. Am bagat aseara iar la acelasi OMV aceeasi benzina.... deja parca m-am urcat in alta masina... motorul mai turat, mai lenes, iar la relanti vibreaza binisor.. acum nu stiu, o fi si de la faptul ca a scazut temperatura de afara, dar mi-e cam greu sa cred. Mi0-e sa nu fi prins vreo benzina mai nasoala, iar pistolul e al doilea dinspre dreapta... ca din cate tin minte sun 2 diesel (negre) in stanga si Carrera 95, si Carrera 100 (cele verzi fara Pb). Oricum m-am uitat cu atentie..si nu am vazut pistoul cu plumb..ca de ala mi-era teama. Acum ce pot sa zic. sper sa fie o pura intamplare, dar sincer mi-a placut mai mult lukoil-ul.
KIA Cee'd 1.4 GSL Best Cassa White
----------------------------------------
B 95 GKA
-----------
----------------------------------------
B 95 GKA
-----------