Sfaturi pentru incepatori si nu numai.... (cum sa conduci)

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
BogdanTimisoara
Auto:

Re: intarire acceleratie

Post by BogdanTimisoara »

Cand am vazut titlul topicului, am sperat ca gasesc aici raspuns. Exact aceeasi problema o intampin si eu, mi se pare mult prea "moale" pedala de acceleratie, si oricat m-as stradui si as schimba pozitia piciorului pe pedala, daca nu fac pauze, dupa maxim 300 km de condus, trebuia sa imi fac masaj la picior. Am condus mai multe masini si nu am avut problema asta, ultima a fost Matiz si era OK (din acest punct de vedere), puteam sa imi tin piciorul relaxat pe pedala. La Kia, daca il las relaxat, se duce cu tot cu pedala... Deh, am 45 la picior, e mai greu decat ori fi luat ei in calcul.
Deci, are cineva vreo idee? La service m-am dus cu aceasta problema si au zis ca singura solutie este sa mai rasuceasca o tura completa arcul, ceea ce ar putea duce insa la alte probleme, respectiv sa nu mai permita clapetei sa faca cursa completa.
E cineva care sa fi rezolvat problema asta?
Va multumesc anticipat si pentru raspunsurile "la misto" :P
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

@BogdanTimisoara: incearca sa schimbi pozitia piciorului pe pedala. Pentru drumurile scurte, unde accelerarile/franarile sunt relativ frecvente eu apas pedala mai sus, aceasta opunand forta mai mica la actionare. Pe autostrada in schimb apas pedala mai jos, calcaiul fiind pozitionat pe podea mai aproape de scaunul soferului. In acest fel pot sta cu piciorul pe pedala relaxat, fara sa apas totusi prea tare.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

BogdanTimisoara wrote:Cand am vazut titlul topicului, am sperat ca gasesc aici raspuns. ...
cred ca topicul este "self-explanatory" !! interesant ar fi sa faci un schimb de experienta cu malaybe, sa vezi cum a rezolvat el problema ...ca are aproape un an de cand a sesizat! ...s-a mai fi intarit oare ? :D
BogdanTimisoara wrote:Va multumesc anticipat si pentru raspunsurile "la misto" :P
acum, sincer...o mai si ceri !! ? :lol:
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

BogdanTimisoara
Auto:

@ cmg_george: pedala de acceleratie este SINGURUL lucru care ma deranjeaza la masina asta, in rest sunt foarte multumit. Insa dupa un drum de 15 ore, ma simteam in cea mai buna stare, cu exceptia piciorului drept care ma durea ingrozitor, si care m-a mai deranjat inca doua zile dupa asta.
@Akhbar: normal ca am incercat toate variantele de pozitionare. Insa cu piciorul relaxat nu pot sta in nicio pozitie, daca il las liber pe pedala, se duce cu tot cu pedala, iar pe la 170 km/h, trebuie totusi sa ma potolesc si sa revin la viteze subsonice.
@ida01ro: nu stiu, acum un an eu nu aveam Kia si nu citeam pe aici, Kia o am de doua luni si acum incerc sa vad cum au rezolvat altii problemele intampinate. Insa din topic nu am dedus nimic altceva decat ca problema asta e un bun prilej de gluma.
TM 74 KIA ODO +86.000 km

rexpopuli
Rege al poporului
Auto:

Post by rexpopuli »

acum, nu te supara si tu, e o problema de adaptare, si multi au trecut cu usurinta peste ea... zici ca dupa un drum de 15 ore te durea piciorul drept...numai...pai sa zici mersi, ca dupa atatea ore in masina majoritatea dintre noi am fi fost probabil demolati... cred ca singura solutie e sa mergi la service si sa incerci sa rezolvi cu un mecanic, e clar ca printre forumisti nu prea vei gasi pe cineva care sa iti ofere o solutie, si asta nu pentru ca sunt rai, ci pentru simplul fapt ca nu se prea loveste nimeni de problema asta...si cu cat frecventa problemei e mai mica, cu atat sansele sa primesti o solutie sunt mai mici, sper ca esti constient de asta...cat despre glume...ne mai relaxam si noi, nu trebuie sa fim rigizi si seriosi tot timpul...
Cee'd SW 1.4 GSL Classic cu ESP,senzori parcare,jante 16 tip A,cheie pliabila, climatronic, pachet piele,Rainbow Blush,geamuri fumurii,hidrofobic, antiUV,plasa bagaje,oglinzi pliabile,geamuri electrice spate...Dar cel mai important: PEWTER BEIGE! B 95 KOP
http://picasaweb.google.com/rexpopuli2008

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

ida01ro wrote:
BogdanTimisoara wrote:Cand am vazut titlul topicului, am sperat ca gasesc aici raspuns. ...
cred ca topicul este "self-explanatory" !! interesant ar fi sa faci un schimb de experienta cu malaybe, sa vezi cum a rezolvat el problema ...ca are aproape un an de cand a sesizat! ...s-a mai fi intarit oare ? :D
El care NU este un el :lol:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

BogdanTimisoara
Auto:

rexpopuli wrote:acum, nu te supara si tu (...)
cred ca singura solutie e sa mergi la service (...)
cat despre glume...ne mai relaxam si noi (...)
Nu m-am suparat, la urma urmei am intervenit intr-un topic in care deja se glumise copios pe tema problemei ridicate, asa ca ma asteptam si ma mai astept la diverse glumitze, n-am sa mor din atata lucru.
La service am fost, au mesterit ei cate ceva pe acolo fara folos, apoi au concluzionat ca nu au ce face, nu este un resort care sa permita reglarea tensiunii.
De asta am sperat sa gasesc pe aici vreo solutie ingenioasa, de genul "iata ce pot face doua maini dibace"
TM 74 KIA ODO +86.000 km

gabz
wiiiiiii
Auto:

Post by gabz »

a incercat cineva sa-si faca un sistem de pilot automat "home made"? ma gandeam sa pui o pernuta gonflabila sub pedala de accelaratie. si iti lasi piciorul in pedala pana nu se mai duce, stai relaxat si masina merge cu viteza constanta. iar de la pernuta sa tragi un furtunas cu ventil. cand vrei sa maresti viteza mai desumfli pernuta :p mai naspa cu micsoratul vitezei: daca ai copilot il pui sa sufle in furtun sa umfle pernuta :lol: :lol:

BogdanTimisoara
Auto:

Asta cu pernutza gonflabila, sau cu o pernutza cu gel siliconic (de genul celor care se pun pe sheile de bicicleta pentru confort si ergonomie) ar putea fi o solutie. Mai ales ca nu impiedica cursa completa a pedalei, ci se deformeaza elastic si revin la pozitia initiala dupa incetarea apasarii. Am sa incerc solutia asta, poate imi rezolva problema. Oricum, disconfortul nu se face simtit decat la drumuri mai lungi de 100-200 km, prin oras e chiar ok asa cum e.
TM 74 KIA ODO +86.000 km

.indie.
Auto:

Post by .indie. »

Mi se pare o tampenie si e foarte periculos sa te 'joci' cu acceleratia/frana la modul asta.
S-au intamplat accidente pentru ca obiecte sau covoarele au ajuns sub pedale asa ca eu nu m-as risca.

BogdanTimisoara
Auto:

Atunci tu nu risca :P
TM 74 KIA ODO +86.000 km

shatena20
Auto:

Am si eu o problema.... :) -cum se conduce acest motor (1.4)

Post by shatena20 »

Am turat-o sa depasesc pe transfagarasan si ma lasa eram cu pedala jos si nu mai tragea ... este normal sa nu poti sa depasesti ??? :x :?

c.ciprian
forumist convins
Auto:

Re: am si eu o problema

Post by c.ciprian »

In ce viteza erai, cat de turata era ?

shatena20
Auto:

...

Post by shatena20 »

cam 4000 4500 nu mai mult si eram cu pedala jos de tot si nu mai tragea a trebuit sa renunt la depasire ... !!!nu cred ca este normal ... :?

shatena20
Auto:

Re: am si eu o problema

Post by shatena20 »

Era turata cam la 4000 4500 maxim ....si eram u pedala jos nu mai tragea deloc ...a mai patit si altcineva asta ...mie nu mi se pare normal ...:(

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”