Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
madox
Auto:

Post by madox »

Salve
Eu am facut cu masina aprox 9000km si consumul este de 8l la 100km cu AC indiferent unde. Fara clima in afara orasului scade la 7l% mers normal .
E ok pt. mine.
Drive safe.
Born to drive, drive to...death!!!

Stefan47
Rapidistu'
Auto: Kia Ceed 1.4

Post by Stefan47 »

madox wrote:Salve
Eu am facut cu masina aprox 9000km si consumul este de 8l la 100km cu AC indiferent unde. Fara clima in afara orasului scade la 7l% mers normal .
E ok pt. mine.
Drive safe.
Noi in capitala trebuie sa mergem doar sambata si duminica seara prin oras ca sa obtinem consumul asta, din pacate masina pt mine nu e doar de weekend...asta e
Proud Owner of Kia Cee'd 1.4 16V ~120 HP BEST...ODO +68.000 km
Upgrades: Carbon Sport air-filter, Magnaflow exhaust, HID Xenon, Llumar all-around, Crunch GTR Bass Pack, Pager alarm, bad-boy look, black headlights, full red taillights, TCM Turbo remap, 17" OZ Racing, XR Body kit, Morimoto Bi-Xenon Lens + Angel Eyes

Stefan47
Rapidistu'

Post by Stefan47 »

Eu unul nu te contrazic, stiu drumul, eu prin Popesti ma duc la tara la mine spre Oltenita, cred ca e cea mai libera iesire/intrare din Bucuresti, ai un traseu f misto, pacat ca la mine inseamna numai Piata Muncii - Alba Iulia - Unirii - Izvor - Cotroceni si intoarcere cu detour prin Berceni :P
Upgrades: Carbon Sport air-filter, Magnaflow exhaust, HID Xenon, Llumar all-around, Crunch GTR Bass Pack, Pager alarm, bad-boy look, black headlights, full red taillights, TCM Turbo remap, 17" OZ Racing, XR Body kit, Morimoto Bi-Xenon Lens + Angel Eyes

georgiana
Auto:

Post by georgiana »

In general circul in Bucuresti,dar nu cred ca asta e o problema.Am cunoscut persoane ce aveau Forduri vechi,cu motoare de 1.9 si consumau atat.Mi se pare ca e un pic cam mult.E o masina noua,motor mic si mi se pare ca minciuna lor din cartea tehnica privitoare la consum trebuie taxata.

Stefan47
Rapidistu'

Post by Stefan47 »

Sunt niste criterii pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa-ti iasa consumul din cartea tehnica, iar daca esti din Bucuresti e cam greu sa reusesti. Depinde foarte mult de cum schimbi vitezele, de turatiile la care schimbi, de felul in care mergi, de traficul din Bucuresti, ceea ce in cartea tehnica nu scrie. Poate peste ceva timp vor face o rubrica in cartea tehnica in care sa mentioneze in afara de consum urban, extraurban si mixt, consumul dedicat pt Bucuresti :roll: :lol: Nu cred ca e nevoie sa te impacientezi si eu am 1.4 HB si am consumul mixt in oras de 9.5% si nu pot spune ca merg chiar "cuminte", dar se va mai lasa...in timp

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Georgiana, daca in afara scoti valori normale, inseamna ca masina functioneaza corect. Te asigur ca traseul tau e de vina pentru consumul ala.
Ce stil de condus ai? Spre ex, eu am obs la Cee'd'ul fratelui meu ca daca merg constant la 2500rpm, consum mai putin decat daca merg constant la 2000rpm.
Pentru un consum mic conteaza foarte mult sa ai un traseu pe care sa mergi cat de cat fluent, nu sa te misti 10 metri si sa stai doua minute acolo. De asemenea, daca traseul nu depaseste 3-4 kilometri, motorul abia are timp sa ajunga la temperatura optima de functionare, si deci va consuma mai mult

Cat despre datele despre consum date de ei, stii macar in ce conditii sunt acelea obtinute? Eu am scos in CT, mai pe seara, 7.2%, iar in timpul zilei, daca ma chinui, scot sub 8.5, deci ma apropii de consumul oficial.
Insa la Bucuresti si daca ai si un stil de condus si in traseu nefavorabil ... nu te poti astepta la un consum mic

Cat despre motoarele de 1.9 de care zici tu de la Ford, nu cumva sunt Diesel?
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

BAU
Moderator General
Auto:

ceed

Post by BAU »

@Georgiana
Si raspunsul lui andrei0241 este foarte pertinent.
Pentru masina ta ,in Bucuresti , consumul este aproape normal.
Am mai raspuns si eu de f multe ori pe forum la aceasta intrebare a ta .
Eu am motor de 1,6, MT,GSL cu anvelope 225x45x17-si am 6000 km.
Cu toata stradania mea, afara nu am coborit sub 7,0 ,iar in bucuresti acum vara cam 11,0 iar iarna cam 12,0
Dar eu merg mai sportiv ,si adesea pe distante scurte.
Asa ca nu te speria de consumul tau.
Daca mergi ca o fata ,cu atentie si linisit ,chiar si in Bucuresti ai putea scoate cam 9,0-9,5

Stefan47
Rapidistu'

Re: ceed

Post by Stefan47 »

@BAU

Bueeey, adica io daca scot 9.5 merg ca o fata :?: Poi ce-i asta? :lol:

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Pai daca consumul spus de ea este intr'adevar mixt (adik sa fie 50/50 - extern/urban), dupa cifrele spuse de ea ar reiesi un consum de ~14% urban, ceea ce e totusi mult.
Cu toate astea, nu cred ca e vreo problema cu masina ... nu ai de ce sa mergi cu ea in service.
Cat despre consumul lor oficial, nu e minciuna pana nu stii in ce conditii este el realizat de constructor ;)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

BAU
Moderator General
Auto:

ceed

Post by BAU »

@Stefan47 Nuuuuu !!! Ai 1,4 . dar vorba cuiva de pe forum ,tine si de cine este intre scaun si volan.

Stefan47
Rapidistu'

Post by Stefan47 »

:lol: :lol: :lol: Hihi, gata sa nu se supere careva :P

rexpopuli
Rege al poporului
Auto:

Post by rexpopuli »

s-a mai spus pe aici...in bucuresti nu ai cum sa te apropii de consumul oficial...si asta cred ca e valabil pentru multe masini...gandeste-te numai cat stai la semafoare...masina consuma in acest timp, iar tu parcurgi aprox 0 km...normal ca iti iese un consum mediu mare...eu am observat asta cand mi-am schimbat locul de munca...aproxiamtiv aceeasi distanta, dar un traseu mai lejer au dus la o scadere a consumului de la 11 l la 9 litri la suta de kilometri...si asta in conditiile in care conduceam aceeasi masina(cielo) si nu mi-am schimbat stilul de condus...conteaza foarte mult traseul , asta sa ai in minte cand compari consumul tau cu cel al altor masini, chiar si kia ceed...si bineinteles, conteaza si ce faci tu ca sa economisesti combustibil...foloseste mult frana de motor, urca repede in trepte si mergi cat mai mult in regim constant...si ai sa vezi cum scade consumul...
Cee'd SW 1.4 GSL Classic cu ESP,senzori parcare,jante 16 tip A,cheie pliabila, climatronic, pachet piele,Rainbow Blush,geamuri fumurii,hidrofobic, antiUV,plasa bagaje,oglinzi pliabile,geamuri electrice spate...Dar cel mai important: PEWTER BEIGE! B 95 KOP
http://picasaweb.google.com/rexpopuli2008

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Oleo!... Traseul e criminal. Mai ales in orele de varf... Scoti sub 13% ?
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

georgiana
Auto:

Post by georgiana »

Va multumesc pentru raspunsuri.Ma bucur ca bagati femeile in seama.Sa stiti ca nu sunt un pericol public pe strada.Am de 10 ani carnetul si am dat de el din placere si dorinta....condusul este cea mai tare senzatie....dupa inca una...dar asta e....Intr-adevar condusul in Bucuresti este calvar,mai ales din Drumu Taberei,unde locuiesc.Iar acest lucru nu-mi da voie sa ma desfasor,avand in vedere ca sunt mai sportiva in condus.Va pup si va multumesc pt sfaturi!

Bonzai2
Master Of Puppets
Auto: Mazda Cx5

Post by Bonzai2 »

Am si eu o intrebare. Daca 1.4 consuma in oras undeva pe la 10 atunci cea de 2.0 GSL cat consuma? Stie cineva? Sau cam cat e consumul mediu (oras- exterior) .
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti

Post Reply

Return to “Generalităţi”