Consum kia cee'd
- Gerula
- taraboste
- Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007
Cel mai recent drum: Buc. - Tg. Secuiesc dus-intors circa 480 km.
La plecarea din Buc CB -ul arata 7.9 consum mediu. nu am resetat.
La Azuga am bagat plin CB-ul la km de parcurs palna la urmatorul plin: 690.
Azuga Tg Sec. -Retur pana la Buc. = 340 Km. La destinatia finala, la mine in parcare consum mediu : 7.6 distanta pana la urmatorul plin: 540 Km.!!!
Adica daca as fi mentinut stilul de condus as fi parcurs cu un plin aproape 900 km.!!!
La plecarea din Buc CB -ul arata 7.9 consum mediu. nu am resetat.
La Azuga am bagat plin CB-ul la km de parcurs palna la urmatorul plin: 690.
Azuga Tg Sec. -Retur pana la Buc. = 340 Km. La destinatia finala, la mine in parcare consum mediu : 7.6 distanta pana la urmatorul plin: 540 Km.!!!
Adica daca as fi mentinut stilul de condus as fi parcurs cu un plin aproape 900 km.!!!
Mos Gerula
Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar
Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar
In momentul de fata stau asa la consum:
-primii 220 km exclusiv urban consum pe CB 10,2
-urmatorii 210 km Brasov - Sambata - Brasov 5,7 mers pana in 110km/h
Rezulta o medie de 7.9 pe CB.
Benzina folosita: Petrom 99( nu stiu ce nume are).
Ma declar foarte multumit de mers extraurban dar un pic nemultumit de cel urban(daca ajunge pe la 8,5 - 9 e totul OK)
-primii 220 km exclusiv urban consum pe CB 10,2
-urmatorii 210 km Brasov - Sambata - Brasov 5,7 mers pana in 110km/h
Rezulta o medie de 7.9 pe CB.
Benzina folosita: Petrom 99( nu stiu ce nume are).
Ma declar foarte multumit de mers extraurban dar un pic nemultumit de cel urban(daca ajunge pe la 8,5 - 9 e totul OK)

KIA CEE'D, 1.4 BEST, OIL BLUE
BV 11 GUI
BV 11 GUI
-
- Auto:
Mers in afara orasului cu aprox 70-80 imi iese un 6,5...daca fac un mixt cam 8,2 (extra 70-80, si ceva oras)...
Am fost de la Pitesti via Buc spre Mamaia cu 140 pe autostrada
si in 740 km am scos un 8,2 / 100
(cam asta era si instantul la 140...)
Pro_Cee'd, 1.4l, Efix 95 Rompetrol, 1370 km.
PS: cum se reseteaza tot calc masinii (nu doar afisajul...)ca ma gandesc ca daca scot bornele, poate se intampla vreo minune si-mi mai scade si mie un pic (pt ca am schimbat preponderent la 3000 ture, si s-o fi invatat sa "suga")...sau 8,2 la 140 / h e normal?
Am fost de la Pitesti via Buc spre Mamaia cu 140 pe autostrada

Pro_Cee'd, 1.4l, Efix 95 Rompetrol, 1370 km.
PS: cum se reseteaza tot calc masinii (nu doar afisajul...)ca ma gandesc ca daca scot bornele, poate se intampla vreo minune si-mi mai scade si mie un pic (pt ca am schimbat preponderent la 3000 ture, si s-o fi invatat sa "suga")...sau 8,2 la 140 / h e normal?

Pro_Cee'd 1,4 Dakar Yellow
-
- Auto:
-
- Auto:
vchirca wrote:Eu nu pot sa amerg domol...merg cum imi place...(aproape legal...) iar consumul...cum o fi.
Si-asa cand apare coupe-ul de la kia o sa-l achizitionez...cu motor de 2 litri...
Ca doar o viata avem...

Dupa cei 10.000 km facuti, consum mixt , este undeva la 8.5 - 8.7
Nu am resetat CB-ul decat la cateva mii de km si calculul computerului de bord este destul de exact. Am facut testul nu de la plin la plin, dar cand computerul spune ca mai am 100 km de facut, resetez unul din kilometraje si atat merg. sigur 100%.
In functie de stilul de condus, am scos in oras ( Bucuresti ) chiar si o medie de 5-6, desi consumul meu in oras este aprox. 10 media.
In afara , 5-6 pana in 140 km/h
Nu am resetat CB-ul decat la cateva mii de km si calculul computerului de bord este destul de exact. Am facut testul nu de la plin la plin, dar cand computerul spune ca mai am 100 km de facut, resetez unul din kilometraje si atat merg. sigur 100%.
In functie de stilul de condus, am scos in oras ( Bucuresti ) chiar si o medie de 5-6, desi consumul meu in oras este aprox. 10 media.
In afara , 5-6 pana in 140 km/h
Kia Cee'd LX BEST - 1.4 - Pewter Beige
Comandã: 28.08.2007 - Livrare: 14.11.2007
B 30 KRO
Comandã: 28.08.2007 - Livrare: 14.11.2007
B 30 KRO
Mie cerato in galati imi ia cam 10-11% consider eu,partea proasta e ca nu prea am unde sa ii dau treapta 4 doar rar,imi place sa merg ceva mai turat ca doar de aia am motor in 16 valve.De 2 luni decand am masina am 3000 de km si mentionez ca nu fac taximetrie cu ea,ce sa zic se comporta bine,la 170km/h o controlam mai bine decat la 150 pe european.
Totusi ma seaca calculatorul ala de bord,adica am calculator de bord sa fac consumul ca la dacie plin la plin sau la becul rosu!
Loganul cat e el de tigaie barem are un calculator reusit in privinta consumului!
Totusi ma seaca calculatorul ala de bord,adica am calculator de bord sa fac consumul ca la dacie plin la plin sau la becul rosu!
Loganul cat e el de tigaie barem are un calculator reusit in privinta consumului!
-
- 3/E
- Auto:
S'a mai discutat aspectul asta pe forum ... nu exista nik de genu "s'a invatat sa suga". Masina va consuma la fel in aceleasi conditii, indiferent de cum s'a mers cu ea pana acum. Singura diferenta ar putea aparea de la faptul ca, mergand subturat, injectoarele ar putea avea depuneri si astfel ar aparea reduceri de putere ... Dar, din cate stiu eu, nu va consuma mai mult pentru ca pana atunci s'a mers tare cu ea. Iar 3000 ture nu e deloc tare la un motor cum e cel de la Cee'd, care in rodaj poate fi turat pana in 4000rpm fara repercusiuni ...ciprianeagu wrote: PS: cum se reseteaza tot calc masinii (nu doar afisajul...)ca ma gandesc ca daca scot bornele, poate se intampla vreo minune si-mi mai scade si mie un pic (pt ca am schimbat preponderent la 3000 ture, si s-o fi invatat sa "suga")...sau 8,2 la 140 / h e normal?
Ford - Fiesta - 1.4 tdci
-
- Auto:
andrei0241 wrote:S'a mai discutat aspectul asta pe forum ... nu exista nik de genu "s'a invatat sa suga". Masina va consuma la fel in aceleasi conditii, indiferent de cum s'a mers cu ea pana acum. Singura diferenta ar putea aparea de la faptul ca, mergand subturat, injectoarele ar putea avea depuneri si astfel ar aparea reduceri de putere ... Dar, din cate stiu eu, nu va consuma mai mult pentru ca pana atunci s'a mers tare cu ea. Iar 3000 ture nu e deloc tare la un motor cum e cel de la Cee'd, care in rodaj poate fi turat pana in 4000rpm fara repercusiuni ...ciprianeagu wrote: PS: cum se reseteaza tot calc masinii (nu doar afisajul...)ca ma gandesc ca daca scot bornele, poate se intampla vreo minune si-mi mai scade si mie un pic (pt ca am schimbat preponderent la 3000 ture, si s-o fi invatat sa "suga")...sau 8,2 la 140 / h e normal?
Super!

1.4 PISTON GREY(The best..ia)
Ca fapt divers, am reusit intr-o seara pe traseul Tineretului -> City Mall (1.5KM? MAXIM) sa scot 25.2%
) in conditiile in care am incercat s-o turez cat mai putin la plecarile de pe loc...

In general am in jur de 9.5 - 10 in oras, insa imi e foarte greu sa ii fac consumul, pentru ca mereu plec la plimbare prin afara lui...
L.E.: am parcurs distanta aia intr-o jumatate de ora

In general am in jur de 9.5 - 10 in oras, insa imi e foarte greu sa ii fac consumul, pentru ca mereu plec la plimbare prin afara lui...
L.E.: am parcurs distanta aia intr-o jumatate de ora

Cee'd 1.4 Best, Piston Gray, codename BISISICA, ODO: >74 000 KM din 2.04.2008
clic aici sa vezi ce-am mai pozat
-
- Auto:
Ieri : Ploiesti - Bucuresti, in localitati cu 70 (a IV-a), in afara lor 90-100 (a V-a), consum mediu pe CB: 5.1%
am mers babeste, sa vad cum stau la consum. Excelent!!!
Sambata, pe un traseu: Campina - Brasov - Cheia - Bucuresti, consum tot pe CB: 5.9%.
Am avut parte de serpentine -> consum mare, dar si la vale -> consum 0. In rest, am mers cu viteza cat mai constanta, 70 in localitate pe DN1... >100 in afara lor. Pe serpentine (acolo unde-mi place mie
) i-am dat destul de tare, astfel incat pasagerului din spate i s-a facut rau...
MAAAARE diferenta intre consumul de "afara" si consumul de Bucuresti, unde cu greu scot medie sub 10.

Sambata, pe un traseu: Campina - Brasov - Cheia - Bucuresti, consum tot pe CB: 5.9%.
Am avut parte de serpentine -> consum mare, dar si la vale -> consum 0. In rest, am mers cu viteza cat mai constanta, 70 in localitate pe DN1... >100 in afara lor. Pe serpentine (acolo unde-mi place mie

MAAAARE diferenta intre consumul de "afara" si consumul de Bucuresti, unde cu greu scot medie sub 10.
Cee'd 1.4 Best, Piston Gray, codename BISISICA, ODO: >74 000 KM din 2.04.2008