Culoare metalizata sau nu pentru SW (Mars Red vs. So Red) ?

Forum cu de toate despre Kia cee'd

Mars Red versus So Red pentru KIA CEE'D SW

Vot pentru culoare !
5
8%
Mars Red (culoare metalizata)
30
51%
So Red (culoare nemetalizata - solida)
24
41%

Total votes: 59

hoyad
Auto:

Culoare metalizata sau nu pentru SW (Mars Red vs. So Red) ?

Post by hoyad »

Cum considerati ca va rezista in timp vopseaua ?
Va rezista mai mult cea metalizata sau cea solida ?
De fapt este vorba de a alege intre cele doua culori de rosu, adica Mars Red (metalizata) si So Red (solida).
Stiu ca este greu sa alegi o culoare dintre cele doua (mie imi place mult rosul !), dar totusi pentru ca sunt indecis (si nu mai am mult timp sa aleg...), am ales sa va intreb pe cei care cunoasteti mai bine acest aspect, care vopsea se va prezenta mai bine in timp din punct de vedere al rezistentei fata de zgarieturi, intemperii, matuire solara, reparatii in service (a se reusi sa fie vopsite cat mai aproape de culoarea originala a acelor elemente ale caroseriei afectate) si altele ce pot sa tina cont de a se face o alegere adecvata !
trebuie sa va spun ca alegerea mea ca model, este un Kia CEE'D SW (poate conteaza acest aspect in ceea ce imi veti posta pe site).
Probabil vor fi pareri pro si contra fata de culoarea metalizata sau cea nemetalizata, dar daca se poate sa fie obiectivism in ceea ce se va scrie, eu va raman pe deplin recunoscator...!
Deci va provoc si astept sugestii (daca ar comenta si posesori de SW-uri ar fi excelent...) !
Va multumesc anticipat (un viitor posesor de KIA CEE'D SW).

arka
Auto:

Post by arka »

daca ar fi sa aleg din nou culoarea pt masina as alege nemetalizat
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

hoyad
Auto:

Va intreb : de ce ?

Post by hoyad »

Va rog sa comentati de ce dati un anumit raspuns sau un altul, poate asa isi vor da seama viitori posesori de Kia, de aceste diferente.
Oricum eu multumesc tuturor celor care vor sa-si lase parerea in acest topic !

Stagiaru
Auto:

Re: Culoare metalizata sau nu pentru SW (Mars Red vs. So Red

Post by Stagiaru »

hoyad wrote:Cum considerati ca va rezista in timp vopseaua ?
Va rezista mai mult cea metalizata sau cea solida ?
Si au am avut dilema ta. In final, a ramas culoarea metalizata, pentru ca asa era pe masina din stoc...
Opinia mea e ca o culoare metalizata e mai rezistenta in timp, la intemperii. Cred (poate gresesc...) ca "metalizarea" vine de la o oarece cantitate suplimentara de lac ce se aplica pe masina, probabil dupa vopsirea "clasica", sau poate chiar direct introdusa in vopseaua comuna. Un strat in plus, o protectie in plus?
Problema e, ca, din cate stiu, si iarasi pot gresi, e mai dificil sa corectezi o zgarietura pe o masina metalizata decat pe una nemetalizata.
Mi se pare, totusi, ca masinile SH metalizate au trecut mai bine testul timpului si ploii... .
Te-am lamurit bustean: mie mi se pare una, lui Arka, pe dos... Poate un tip mai profesionist in ale tehnologiei auto ti-ar fi mai de folos!
Cee'd 1.4 Best, Mars Red, numita Angelina. Si cam asta e, pe urmatorii "n" ani!

Stagiaru
Auto:

Re: Culoare metalizata sau nu pentru SW (Mars Red vs. So Red

Post by Stagiaru »

Off-topic: pentru administratori,
De ce ora mesajelor de pe site e complet decalata fata de ora reala?
Stergeti daca vi se pare o intrebare inutila...

arka
Auto:

Post by arka »

Eu ma uit doar la cate zgarieturi superficiale au aparut pe masina mea, inclusiv la manerul portierei ( probabil de la verghieta sau inelele sotiei). Acum eu nu spun care este mai buna ci ceea ce as face eu.
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

hoyad
Auto:

... si totusi, care sa fie ... ?

Post by hoyad »

Mai astept raspunsuri de la proprietarii de Kia, cu ambele versiuni de vopsea aplicata ...
Sunt sigur, ca de cand se vinde Kia pe piata din Romania, fiecare a observat cum s-a comportat vopseaua acestei marci la masina proprie. Se spune ca sunt marci de masini ce au o consistenta indelungata a vopselei. Despre Kia ce credeti ca se poate spune ?
Din acest motiv am si deschis acest topic, cu gandul ca poate am sa aflu care vopsea - cea metalizata sau cea care nu este - este mai bine "realizata" in fabrica din Slovacia (si am extrapolat pentru culoarea rosie, care are ambele versiuni de compozitie ale vopselei).
Orice aspect imi va da mie o sansa sa imi aleg mai bine culoarea si poate altor viitori cumparatori de Kia, un sfat care poate sa-i ajute.
Va astept sa votati si sa auzim numai de bine !

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

nu vreau sa intru in explicatii tehnice, eu am ales fara deliberari "nemetalizata", chestie de gust, pitici...samd.

.PS:.nu am inteles prima optiune a chestionarului ! :)
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

Nu stiu daca poate spune cineva cum se comporta culoarea acestei masini in timp, modelul este inca nou :roll:
Eu am ales Red, So Red pentru ca este grena ziua, rosie in soare si visina putreda in amurg... asa mi-a placut. Nu inseamna ca celelalte sunt mai prejos. Pana la urma e chestie de gust :)

tcapote
Membru de Onoare
Auto:

chestionar culori cee'd

Post by tcapote »

ambele retete de culoare - MarsRed si SoRed - sunt nuante inchise de culoare, lucru care se observa cel mai bine la apusul soarelui (crepuscul)... cu mentiunea ca, (virgula) culoarea metalizata, in general reflecta lumina (solara) o catime mai mult decat culoarea solida...
cele mai "suferitoare" culori din paleta cee'd raman si pe mai departe: MachineSilver si PewterBeige... (KompassBlue it's my colour)...

Stagiaru
Auto:

Re: Va intreb : de ce ?

Post by Stagiaru »

hoyad wrote:Va rog sa comentati de ce dati un anumit raspuns sau un altul, poate asa isi vor da seama viitori posesori de Kia, de aceste diferente.
Un coleg avand un "gandac" frantuzesc (107 sau C1, nu stiu exact), de max. 1 an, tocmai se caina ca i-au aparut pete pe vopseaua alba, nemetalizata. Mi-a spus-o la "udarea" oficiala a noii mele Angeline, felicitandu-ma de alegerea mea, in favoarea culorii metalizate.
Acum, sigur ca el nu stia ca a fost sa fie metalizata, doar din cauza stocului disponibil, pe rosu, si nu a vreunui gand mai intelept din partea mea...
Si e posibil sa fie vorba de o intamplare nefericita, tipic frantuzeasca, si nu de o regula. Totusi, mie imi intareste parerea in favoarea culorilor metalizate.

costelo
Auto:

Post by costelo »

Eu am ales Mars Red pentru ca am fost cu nevasta Cap_PDT_01_24 . A zis ca nu o intereseaza decat culoarea :-({|=

hoyad
Auto:

Post by hoyad »

Devine clar ca la cei ce mi-au scris, a contat in primul rand alegerea "la fata locului" a nuantei de rosu a vopselei si poate mai putin (cred ca mai putini se pricep) a vreunei diferente "tehnice" a vopselei metalizate sau nemetalizate.
Se pare ca totusi nu exista astfel de diferente "constructive" in prepararea acestor doua tipuri de vopsea.
As fi vrut sa inteleg daca intre cele doua vopseluri s-a constatat in timp o "degradare" mai mica sau mai mare (discut strict despre conditii normale si nu despre "problemele" cu vecinii invidiosi care vor sa te ajute sa o revopsesti...).
Cineva mi-a spus ca la o masina de 1 an aparuta pe piata noastra este prematur sa vorbim despre cauze de "imbatrinire" a vopselurilor metalizate sau nemetalizate si cred ca are dreptate.
Oricum multumesc celor ce mi-au raspuns la topic si celor care au si votat (scuze pentru prima optiune, dar atunci nu reuseam sa introduc in topic chestionarul si am selectat fara sa vreau mai multe optiuni...), astept in continuare voturi si orice interventie pe acest topic va fi bine venita !

P.S. Am deschis topicul in acel moment si pentru ca nu vazusem doua masini KIA SW vopsite cu cele doua nuante de rosu, una langa cealalta, pentru a ma convinge una dintre ele...sa o cumpar ! :wink:

Toate cele bune si kilometrii fara probleme !

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

hoyad wrote:Devine clar ca la cei ce mi-au scris, a contat in primul rand alegerea "la fata locului" a nuantei de rosu a vopselei si poate mai putin (cred ca mai putini se pricep) a vreunei diferente "tehnice" a vopselei metalizate sau nemetalizate.
Si la mine tot asa a fost. Eu plecasem de acasa cu ideea de a alege intre Pewter Beige si Kompass Blue, culori care pe monitor de calculator aratau traznet. Insa a fost de-ajuns o calatorie pana la MIT Baneasa sa vad in curte toate culorile pentru a face alegerea cu ochii inchisi: So Red! :D Una e acasa pe calculator si alta e pe viu cand vezi toate culorile comparativ. Si desi aveam capsa pusa pe "culori metalizate ca e mai shmekere" cand am vazut culoarea nici nu mi-am mai pus problema ca e sau nu metalizata. Pur si simplu era cea mai frumoasa (in ochii mei, evident)

Deci recomandarea mea ar fi, daca poti, sa mergi la un dealer care sa aiba in curte mai multe masini de diferite culori si sa te orientezi acolo
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

Ambele culori sunt frumoase. Important este sa te simti tu bine. Cica nuanta metalizata ar fi mai rezistenta. Eu care am asa ceva pledez pentru frumusetea acesteia. Dar frumusetea este trecatoare.
Probabil culoarea metalizata este un pic mai sensibila.Totul depinde de gust.
La intalnirea nationala am vazut un SW So Red. Arata foarte bine. Daca vrei sa te lamuresti, intra la impresii si vei vedea pozele.
Orice alegere faci, trebuie sa-ti placa tie.
Paleta de culori de la cee'd mi se pare extrem de reusita. Bine ca avem de unde alege si bine ca nu costa nimic in plus.
Numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

Post Reply

Return to “Generalităţi”