[Accident] Fratilor am comis-o!

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Eu cred ca astia de la kia au facut un calcul cum sa cistige bani, iau 300mil de la asigurari + masina avariata a carei reparatie nu se ridica la cit scot ei de la casco .

Daca masina a costat 447mil cu TVA fara ajunge pe la 362mil.
Nu cred ca "epava" costa 62mil.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

nes
Auto:

Post by nes »

Asta ma cam pune pe ganduri! Voi ce ziceti?
In ce sens te pune pe ganduri? Au fost si altii care au avut accident si lor li sau deschis airbag-urile....Deci nu stiu daca putem generaliza sa spunem ca au toate aceasta "buba"... Si banuiesc ca daca au fost sesizati si cei de la fabrica se vor face verificari si la celelalte masini din lotul respectiv...sper :shock: . Nu cred ca isi permit sa dea " cu bata-n balta" avand in vedere ca asta e singurul lor model cu care au avut si au de spus un cuvant pe acest segment de piatza. Daca am interpretat gresit... :oops: .
Acum chestia cu "storsul banilor" nu stiu ce sa zic....asta depinde numai de tine.
Parerea mea strict personala: "mama natura" ( sau Dumnezeu, sau Budha, sau Alah, sau destinul...cum vreti sa ii spune-ti) ti-a pus mana in cap o data :D. Ai avut "norocul" de un accident "minor" si ai aflat ca airbag-uril nu functioneaza si ,cel mai important, poti impartasi cu noi impresiile. Masina iti va fi schimbata... Eu unul nu stiu daca as "forta"... :D
Ps. A nu se intelege ca tin partea celor de la Kia sau as vrea sa te influntez in decizia pe care ai so iei...este doar opinia mea despre cum as proceda daca as fi in locul tau.
Kia Cee'd 1.4 Best, Oil Blue.

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Stie cineva unde sunt senzori de impact pt airbag ?

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

..la pag 3 /53 din manual ! :D
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

@ida01ro

Acum ca au fost localizati uitativa la pozele masini sa vedeti ca nu au fost afectati.

P.S. Felicitari @ida01ro cred ca esti printre putini care au citit manualul. :D

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

I-mi pare rau si mie pentru ce ai patit, dar dupa cum au zis si altii nici mie nu-mi pare a masina rasturanata. Mai degraba as zice ca o fost lovita in partea laterala. Daca se rasturna pe o parte ar fi trebui sa fie toata partea afectata. Sau unde te-ai rasturnat ? Ai intrat intr-un canal de ala de scurgere de pe marginea drumului ca nu ai dat nici un fel de detalii. Acum iti dai seama ca nu avem nimik cu tine dar ne intereseaza conditiile in care s-a intamplat accidentul deoarece suntem curiosi cum a reactionat masina.
Poate ne dai mai multe detalii.

kokolino
Procuroru'
Auto:

Post by kokolino »

in locul tau stateam beat 3 zile ca am scapat cu viatza....Noroc ca ti-a ramas antena de pe plafon intreaga! :) Si cum spuneau colegii...te-ai rasturnat pe o parte? Intr-un canal de scurgere de la marginea drumului? Ai oprit langa santz si pe urma a alunecat masina usor....vrem detalii pentru ca asta nu arata a masina rsturnata la 50-60 km/h. Inca odata iti spun ca ar trebui sa fii fericit ca nu ai patit ceva grav sau mai rau...ca nu ai lovit pe cineva. Multa bafta in traffic!

andrei.alexandru
Auto:

Airbaguri

Post by andrei.alexandru »

Dupa cum arata, nu trebuia sa se deschida nici un Airbag. Si norocul tau ca nu s-a deschis ca te pocnea de nu te vedeai fara nici un rost. Unde mai pui ca in functie de pozitia in care te afli te pot omora.

Airbagul e un rau necesar. Adica din doua rele, e raul mai mic. Cand se deschide te loveste si te arde. Deci: Nu va mai inghesuiti sa vi se deschida airbagul cand nu e cazul.
In toata treaba cu siguranta, centura e sfanta. La fel daca nu porti centura airbagurile pot sa-ti faca mai mult rau.

Am vazut Mercedes pe care a picat un Tir cumva peste mertzan si l-a storcit tot. Nici un airbag nu s-a deschis si proprietarul care scapase cu cateva zgarieturi era foarte nemultumit ca nu s-au deschis airbagurile. L-ar fi omorat cu siguranta airbagul in spatiul acela stramt. La fel firma Mercedes si-a cerut scuze public pentru cele intamplate, ca sa nu dauneze imaginii. Exista o conceptie gresita la populatie despre Airbag. Realitatea e alta.

Deci cei care au proiectat airbagurile si senzorii le-au gandit sa se deschida in caz de nevoie nu neaparat in orice caz de accident.

Nu cred ca erai mai fericit cu niste arsuri pe fata, maini sau cu vreo mana rupta si cu airbagul deschis.(Inutile in cazul tau)

Feriti-va de Airbag!!!
Centura e obligatorie daca nu vrei sa mori la 40Km/H !!!
In plus la un accident de la 100km/h in sus (cu un obstacol relativ fix) in care timpul de deceleratie de la 100KM/h la 0 e foarte scurt nici 100de airbaguri si centuri nu te mai scapa datorita fortei G cara iti muta toate oragnele din corp. Le exterior poti sa nu ai nici o zgarietura.

Sper ca nu am fost prea morbid.
Conduceti cu atentie!!!
Kia Cee'd 1.4 BEST 2008, 290.000KM
Kia Ceed 1.4 MPI, 2019, 40.000KM
Kia Rio 1.4 CRDI Style 2012, 138.000KM

Ciolin
Mezinu'
Auto:

Post by Ciolin »

ai fost foarte pe gustul meu. Apropo de airbag, am un prieten care a intrat nu exagerat de tare intr-un copac si au sarit ambele airbaguri frontale si PURTAND si centura, nu au avut nici arsuri, nici rani (vizibile, apropo de "mutarea organelor de forta G"). Centura salveaza vieti! ;) tare bun e senzorul de centuri pt oamenii care nu-s constiinciosi si prefera sa n-o poarte. Succes!
Kia Cee'd 1.6 CRDi Base - Oil Blue B 89 RYO

Cristiano
Auto:

Post by Cristiano »

Ai dreptate in privinta airbagurilor dar asta nu ma mai in calzeste cu nimic!
Eu pur si simplu sunt nerabdator sa urc iar in masinuta mea si sa-mi vad de treaba!
Am vazut si eu dispunerea senzorilor si nu cred ca ma mai apuc de procese ... bla, bla, bla. M-as multumi ca sa-mi fie reparata asta cu care m-am rasturnat si atat.

kodrix
Auto:

Post by kodrix »

Cristiano asa de curiozitate la tine platforma a ajuns tot in 3 ore???? :evil: Nu stiu de ce dar pozele puse de tine nu-mi sugereaza cum ca masina s-a rasturnat conform cu situatia descrisa de tine in primul post.

Daca intr-adevar e masina ta atunci nu-ti fa nici un fel de probleme ca nu s-au declansat airbagurile pt. ca nu era cazul sa se deschida(astfel mai crestea pretul reparatiei cu vreo o mie doua de epuroi). Iti si explic de ce nu s-au deschis dar asta numai dupa ce pui si o poza cu talonul masinii(bineinteles daca o sa mai postezi vreodata pe aici):D.
Dacia Logan 1.4 MPI 2005

cristi_m
Auto:

Post by cristi_m »

Cristiano...intr-adevar ai avut bafta ca nu ai patit nimic, dar trebuie sa stii ca sunt situatii in care airbagul nu e facut sa se declanseze. In special la impactele usoare. In manual arata ca senzorii de impact frontali sunt la 10cm inauntru de ex, si dc tin bine minte cei laterali sunt in pilonul lateral.

Niste exemple clare de nedeclansare erau date parca atunci cand ai un impact frontal prea usor sau lovesti un stalp fix pe mijloc intre senzori. In cazul tau, cu rasturnatul, pur si simplu socul lateral nu a fost destul sa declanseze airbagul lateral si cortina (fapt dovedit si de cum arata masina).

Cat despre propunerea celor de la Kia de a-ti inlocui masina...intr-adevar sugereaza ca ar fi fost o problema dar in opinia mea masinuta ta nu arata ca si cum ar fi trebuit sa se declanseze. Nu stiu ce sa zic...dubios :?: Poate un reprezentant al servicului Kia ar fi amabil sa ne dea detalii despre care a fost problema (daca a fost). :?

iseeyou
Auto:

Post by iseeyou »

Imi raspunde cineva la nelamurirea mea ?

Presupun ca masina pe poze se afla intr-un service kia.

Acolo se mai repara si alte masini, de exemplu Dacie(se vede pe poze) ?
Nu ma pricep, ca n-am mai fost la un service kia, sunt curios numai... Mersi

radu84
BACK IN BUSINESS
Auto:

Post by radu84 »

La service'ul autorizat KIA - Bosh Car Service Constanta, se repara mai toate marcile de masini, acesta nefiind un service dedicat KIA.
Kia Cee'd kompass blue 1,4 GSL - CT 22 BAU
Album foto
ODO : 22.500km+

manucu01
Auto:

Post by manucu01 »

si eu zic ca e cam dubioasa treaba. oricum, din poze si mie mi se pare normal ca nu ti-au sarit airbagurile. nu este vorba de faptul ca se afecteaza sau nu senzorii, ci este nevoie de o anumita valoare a deceleratiei ca acesti senzori sa dea comanda de umflare a airbagurilor. poti pune linistit o masina cu sistemul de airbaguri perfect functional intr-un compactor care o scoate pe partea ailalta la o zecime din volumul ei initial fara sa se declanseze nici un airbag...

dar eu nu inteleg altceva...pai omule, daca tu nu vrei oricum procese, de ce nu accepti o masina noua de la kia - daca asa ti-au promis ei prin telefon - si astepti sa ti se faca o masina care oricum nu va mai iesi ca noua?????
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126

Post Reply

Return to “Accidente”