[Problema rezolvata] Motor 1.6 diesel -rezolvat prin resoftare!
Singura care a fost la service pt rescrierea softului a fost @petry_1776 din cite stiu si a scapat de problema.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
-
- Zuza
- Auto:
doio77 wrote:Hai sa va spun ce mi-a zis mie dealerul cand am dat comanda. I-am spus despre problema cu intreruperea la diesel care se discuta pe forum si el zicea k insasi kia lasa masinile asa pana la prima revizie unde se rescrie automat softul masinii unde se mai baga cica un fisier in computerul masinii. El asa zicea acum cine a facut revizia la 20000 poate sa confirme daca masina mai intrerupe sau nu.

asta este o aberatie... voi nu stiti cat de nashpa era sa simti la 80 km/h cum motorul tau este indecis: sa merg mai departe?

sincer, eu l-as da afara pe cel care a afirmat aberatia asta

Pe mine m-au sunat cei de la mecanica dupa resoftare sa le spun daca solutia a dat rezultate bune, si dupa confimarea mea urma sa spuna si ei mai departe producatorului, tocmai sa se ia masuri din fabrica sa NU SE mai intample.
Concluzia, unii vorbesc doar sa se afle in treaba

-
- Killed In Action
- Auto:
Chiar ma intrebam si eu daca mai simte cineva la apasarea pedalei de ambreiaj o decuplare insotita de schimbarea zgomotului motorului chiar atunci cand masina e oprita si la relanti.
La mine se simte chestia asta, in schimb nu am parte de clampanit, zdranganeli si alte alea.
La mine se simte chestia asta, in schimb nu am parte de clampanit, zdranganeli si alte alea.
Kia Cee'd 1.6 CRDi LX BEST PewterBeige(TM) C:19.07.07, S:03.10.07, L:20.10.07. T3h album
Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-LINE MT CanyonSilver(TM) C: 30.06.2017 L:09.09.2017
Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-LINE MT CanyonSilver(TM) C: 30.06.2017 L:09.09.2017
SAlut 1.6hp
Am avut si eu o problema dar nicidecum intreruperi ale motorului,eu am luat masina in urma cu 1 saptamana iar atunci am constatat un zbarnait la relanti care venea de sub motor ,chestia e ca nu se auzea mereu, in fine a 2 a zi a disparut nu se mai auzea ,insa la accelerare intre 1700-2100rpm cu aproximatie se auzea un tacanit foarte ascutit ,timp de 1 saptamana am zis ca mi se pare mie si ca asa trebuie sa faca un diesel dar totusi am fost la service luni dupa 1 saptamana decand am luat masina , ei acolo au tot mesterit pe sub volan cu aparatul electronic (probabil cel care resofteaza)cam 1-2 ore dupa care au zis ca e ok si ca au resoftat si nu se mai aude, adevarul ca nu se mai aude asa de puternic e mai diminuat acum acel zgomot insa ma intreb eu acum ca masina asta a fost fabricata acum 3 saptamani in Slovenia ,a iesit din fabrica cu un soft destul de recent , asa ca de ce e nevoie de modificari soft ,nu cumva au taiat ceva cei de la service din softul standard si l-au modificat ca sa nu se auda zgomotul tocmai ca sa nu isi mai bata capul cu motorul,pt ca am observat ca au tot susotit pe acolo si sau tot gandit pe langa masina.Acum poate mi se pare mie dar parca masina nu mai trage asa de vioi ca inainte.
-
- Auto: 1.6 CRDI 128hp City 2014
Cand am facut drv testul sambata pe la 60-70 si mie mi sa parut k sa intrerupt odata pe la 2000 sau 2100 cam asa dar nu mi sa parut ceva iesit din comun, nu a durat nici o fractiune de sec dar sa intamplat din cauza k am ridicat piciorul de pe acceleratie brusc dar nu a fost ceva de speriat adica sa dea motorul in nas sa zici k se opreste.
1.6 CRDI 128hp City 2014 Planet Blue + optionale
-
- Zuza
- Auto:
@petry_1776
Salut
ma numesc Ana am dat si eu comanda de o Kia ceed 1.6 crdi si acum citind mesajele voastre legate de probleme sunt ingrozita
vad ca destul de multe persoane se confrunta cu aceiasi problema.
Intrebarea mea este: Sa imi pare rau de alegerea facuta?
Eu mi-am pus toate sperantele in masinuta asta.
Va rog pe cei care aveti masinuta de ceva mai mult timp sa trasati o impresie generala .
Multumesc anticipat
Salut
ma numesc Ana am dat si eu comanda de o Kia ceed 1.6 crdi si acum citind mesajele voastre legate de probleme sunt ingrozita

Intrebarea mea este: Sa imi pare rau de alegerea facuta?
Eu mi-am pus toate sperantele in masinuta asta.
Va rog pe cei care aveti masinuta de ceva mai mult timp sa trasati o impresie generala .
Multumesc anticipat
Trebuia sa fii ingrozita daca nu exista o rezolvare. Insa ea este f simpla-o resoftare.
Bafta
Bafta
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
-
- Zuza
- Auto:
@ananeagu: Mai, eu am raspuns cuiva de mai sus. N-am spus nici o clipa ca regret alegerea facuta, mai ales ca rezolvare exista. Nu la toata lumea s-a manifestat, din cati stiu eu aici pe forum doar o singura persoana a zis ca-i facea asa de des ca la mine, in rest nimic. Asa ca nu mai pune la suflet toate cele ca masinuta ta va fi cuminte.
Hai bafta!!!
Hai bafta!!!
Sorry pt OT
@ananeagu prin exact aceleasi senzatii am trecut si eu. Singura diferenta este ca eu acum postez ca fiind posesor de cee'd
si iti spun un lucru NU REGRET DELOC. In primul rand sa-ti spun ceva si eu am o mica "problema" cu masina (sper ca ai observat ghilimele) si anume bancheta din spate (60) cand mai trec peste o groapa sau denivelare imi "scartaie" acum ca am aflat sursa zgomotului m-am linistit pt ca nu consider asta o problema in adevaratul sens al cuvantului (cum mi se pare ca este starea drumurilor din romania) dar .. sunt zeci de alte motive care ma fac sa imi placa masina, de la culoare, la zgomotul motorului, la sunetul turbinei, la tapiterie, la sonorizare.. etc
Concluzionand, stai linistita, din toti posesorii de cee'd 30 - 40 % poate au cont aici dar din acest procent poate maxim 20 % au intrat aici sa vorbeasca despre masina lor, restul fie se plang de diverse probleme fie intra sa citeasca despre masina (numarul acestora oricum este mai mic, pt ca pentru a citi niste posturi nu trebuie sa ai cont... ) deci rezulta ca marea majoritate intra si se plang de diverse "probleme"
Nu sunt angajat kia nu sunt dealer dar iti pot spune ca din punct de vedere al masinii poti sta linistita... totul va fi ok
O seara placuta.
@ananeagu prin exact aceleasi senzatii am trecut si eu. Singura diferenta este ca eu acum postez ca fiind posesor de cee'd

Concluzionand, stai linistita, din toti posesorii de cee'd 30 - 40 % poate au cont aici dar din acest procent poate maxim 20 % au intrat aici sa vorbeasca despre masina lor, restul fie se plang de diverse probleme fie intra sa citeasca despre masina (numarul acestora oricum este mai mic, pt ca pentru a citi niste posturi nu trebuie sa ai cont... ) deci rezulta ca marea majoritate intra si se plang de diverse "probleme"
Nu sunt angajat kia nu sunt dealer dar iti pot spune ca din punct de vedere al masinii poti sta linistita... totul va fi ok

O seara placuta.

Kia Cee'd 1.6 5DR 115 CP CRDI EX MT, Classic, Piston Grey + diverse optionale, comanda 24.01.2008, serie 05.03.2008, livrata 21.03.2008
http://picasaweb.google.com/icstreme/22032008
probleme 1,6 CRDI , 115CP.
Salutare, a trecut aproape o sapt. de cand nu am mai scris, dar nu m-a lasat serviciul si in acelasi timp rodajul masinutei. Astazi masina a implinit o sapt. si 1100km.
Patesc si eu acelasi lucru cu softul motorului care pare a fi din alimentare, inca de la primii 200km, dar nu foarte tare. Am simtit de vreo 4-5 ori destul , dar de 2 ori mai tare. Se intampla de regula in tr. 4 si a 5 de viteza, in jurul a 2000-2200 rot.. Parca nu s-ar alimenta si are 1max 2sec. o gatuire care creaza un disconfort. Norocul meu este ca am un stil mai sportiv si schimb vitezele repede si la turatii mai mari adica normale ( 2500-3000rot. )si nu simt prea des momentul dar cand scade turatia nu de multe ori aproape de 2000-2200rot merge in suturi. Acum ca am trecut de prima mie de km. o sa-i scot un pic fumurile din cap si o sa o fortez un pic spre 3500- 4000rot. poate o sperii si-i trece
Daca nu , la prima revizie care o sa fie mai devreme , la 10miikm, o sa-i fac o resoftare. Incerc sa nu o bag in seama, daca se amplifica si face mai des , merg mai devreme la service. Ramane de vazut!
Inca nu m-am obisnuit cu faptul ca este f. rigida fata de ce am condus pana acum, ma cam scutura si daca fac vreo 4000km. / luna cred ca imi coboara rinichii la fund !
Proiectoarele sunt naspa mici pentru un SW si nici nu dau randament, in rest totul e OK deocamdata. Foarte zgomotoasa la peste 120km/h si nu din cauza motorului care este silentios , este prost insonorizata sau antifonata, vajiie ! Turatiile aproape egale ca la TDI 1,9 PD de 105 CP 3000rot/min viteza 145km/h , iar la KIA la 3000rot are 140km/h. Reprize bune dar nu ca la TDI cand turbina raspunde mai promt si nu are hopul ca CRDI-ul de la KIA, dar una peste alta sunt multumit si maine abia astept sa-i dau talpa din nou !
Sa ne auzim cu bine ! Astept informatii de la cei care au mai avut probleme cu softul !
Patesc si eu acelasi lucru cu softul motorului care pare a fi din alimentare, inca de la primii 200km, dar nu foarte tare. Am simtit de vreo 4-5 ori destul , dar de 2 ori mai tare. Se intampla de regula in tr. 4 si a 5 de viteza, in jurul a 2000-2200 rot.. Parca nu s-ar alimenta si are 1max 2sec. o gatuire care creaza un disconfort. Norocul meu este ca am un stil mai sportiv si schimb vitezele repede si la turatii mai mari adica normale ( 2500-3000rot. )si nu simt prea des momentul dar cand scade turatia nu de multe ori aproape de 2000-2200rot merge in suturi. Acum ca am trecut de prima mie de km. o sa-i scot un pic fumurile din cap si o sa o fortez un pic spre 3500- 4000rot. poate o sperii si-i trece

Sa ne auzim cu bine ! Astept informatii de la cei care au mai avut probleme cu softul !
-
- Zuza
- Auto: