Reglaj manual fază scurtă
Reglaj manual faz? scurt
cum se regleaza manual faza scurta ca mi-am schimbat becurile si acum farul de pe stanga imi sta in sus?
kia ceed 1.4 Best Black Pearl
sunt sigur ca daca stie cineva, te va ajuta fara sa fie nevoie sa deschizi 2 discutii cu acelasi subiect.
rog un admin sa inchida topicul asta, aceeasi problema fiind semnalata in "cee'd -> Modele KIA -> Cum se...? -> Reglare mecanica a farurilor"
mult succes in rezolvarea problemei (inainte de a orbi vreun pilot de avion
)
rog un admin sa inchida topicul asta, aceeasi problema fiind semnalata in "cee'd -> Modele KIA -> Cum se...? -> Reglare mecanica a farurilor"
mult succes in rezolvarea problemei (inainte de a orbi vreun pilot de avion

Black Beauty 1,4 Base cu ESP, cheie briceag, cotiera, scaune reglabile pe h si incalzite, PH 60 BGD
Am gasit solutia
La far , cum deschideti capota , se vede un plastic de culoare deschisa in forma de hexagon. Acela este mecanismul de reglare manuala a farurilor . Langa el in acelasi bloc se vede o gaura in care se vede o rotitza . Se poate introduce surubelnitza in stea si se poate roti fara probleme. Spor la treaba.
Pa pa
Pa pa
kia ceed 1.4 Best Black Pearl
far
Probabil ca stii cum se regleaza ,sau incerc sa-ti aduc aminte .(nu o lua in nume de rau daca stiai )
Pui masina in dreptul unui perete de cu faza scurta aprinsa.(la cca 2 -4 m)
Farurile lasa o proiectie luminoasa alcatuita dintr-o zona orizontala si una oblica ,in partea dreapta inclinata la cca 45 .grade
Cu surubelnita ,rotesti cum s-a spus mai sus.numai la farul dereglat ,pina cind proiecitile orizontale ale farurilor se suprapun (de fapt se situeaza pe aceeasi orizontala )
Pui masina in dreptul unui perete de cu faza scurta aprinsa.(la cca 2 -4 m)
Farurile lasa o proiectie luminoasa alcatuita dintr-o zona orizontala si una oblica ,in partea dreapta inclinata la cca 45 .grade
Cu surubelnita ,rotesti cum s-a spus mai sus.numai la farul dereglat ,pina cind proiecitile orizontale ale farurilor se suprapun (de fapt se situeaza pe aceeasi orizontala )
@84cmm: esti sigur/ai verificat daca becul sta bine in locasul lui? in mod normal, daca farurile bateau bine inainte de schimbarea becurilor, cu noile becuri nu ar trebui sa fie diferente prea mari...doar reglaje fine...
PS: ce fel de becuri ai pus ?
PS: ce fel de becuri ai pus ?
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
Dorele, ne mai tii mult ma?
esti absolut sigur ca becurile stau ca lumea in locasurile lor ??
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
deci cum au spus si ceilalti....pui masina la 2-4 m de un zid solid si cat mai drept si incepi sa le reglezi cu surubelnitza(dar vezi sa nu fii pus tu cumva becul stramb si sa bata chiorash
)si daca tot nu merge te sui in masina bagi viteza intai +4000rpm si zbang in zid:)) si o sa o rezolve aia de la service
P.S. RAMAI DATOR PT SFAT =))

P.S. RAMAI DATOR PT SFAT =))
Fericitul detinator al unei KIA C'EED dakar yellow(alias motanul mustar)-1.4 - 109cp B-XX-YCR
aftermarket - statie + subwoofer
- pleoape + faruri negre....(originalele modificate)
aftermarket - statie + subwoofer
- pleoape + faruri negre....(originalele modificate)
- ionutz.nit
- Auto:
Re: Reglaj manual fază scurtă
Am reglat farurile intocmai cum sa spus, cu surubelnita din acea rotita de la motoras! Toate bune si frumoase numai ca acum faza lunga bate foarte sus...de nu se mai vede pe sosea ci in pom.
Sa inteleg ca nu exista reglaj separat pentru scurta/lunga ci se misca oglinda cu totul, lucru care daca este adevarat e foarte urat 

[b].”Mersul la biserica nu te face crestin, asa cum nici mersul la un garaj nu te face masina! Dr. Laurence J. Peter"[/b]
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Cand scoti becul ars, observi ca are o anumita pozitie, astfel incat atunci cand il inlocuiesti cu unul nou, te asiguri ca il introduci in aceasi pozitie fara a mai fi nevoie de alte reglaje. Valabil la orice masina.
- ionutz.nit
- Auto:
Scuze, am uitat sa precizez ca eu am montat o instalatie de xenon, si da normal ca am pus becul de xe in aceasi pozitie in care era si cel halogen, pentru ca altfel se misca sau statea stramb acolo, lucru care nu se intampla. Asta e singura mea nedumerire...are sau nu reglaj pentru fiecare faza in parte?
[b].”Mersul la biserica nu te face crestin, asa cum nici mersul la un garaj nu te face masina! Dr. Laurence J. Peter"[/b]
- MeGeNe
- Moderator General
- Auto: KIA
Farurile nu au reglaj pentru fiecare faza in parte. Mai mult ca sigur ca becurile cu xenon pe care le-ai montat nu sunt pozitionate corect. O sa primesti "multumiri" de la toti partenerii de trafic cu care o sa te intalnesti.
B-39-MGN cee'd HB yellow dakar 1,6 GSL City
@84cmm : Vezi ca multe becuri au un piciorus de pozitionare ce se monteaza in partea de jos . Becurile H7 de pe masinile noastre se monteaza cu piciorusul in sus . Nu stiu cum sint cele cu XE dar verifica daca nu l-ai montat rotit cu 180 grd.
Eu cind am schimbat un bec ars l-am montat invers si nu-mi dadeam seama de ce sint farurile dereglate , mi-a venit ideea ca inainte de a umbla la reglaj sa scot becul si atunci mi-am dat seama ca-l montasem gresit.
Dupa ce l-am montat corect nu a mai fost nevoie de nici un reglaj.
Eu cind am schimbat un bec ars l-am montat invers si nu-mi dadeam seama de ce sint farurile dereglate , mi-a venit ideea ca inainte de a umbla la reglaj sa scot becul si atunci mi-am dat seama ca-l montasem gresit.
Dupa ce l-am montat corect nu a mai fost nevoie de nici un reglaj.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Becurile xenon sunt identice cu cele stock(halogen) in ceea ce priveste baza..Gresit nu prea ai cum sa le pui...Sau cine stie 

EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition