[Problema rezolvata] Motor 1.6 diesel -rezolvat prin resoftare!
AM 3.500 km pina acum cu 2.0 CRDi si nu am intilnit aceeasta problema.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Salut!
Ma gandeam sa-mi iau ceed. 1.6 115CP diesel. Dar acum nu mai sunt asa sigur: probleme la amortizoare, cand pe partea stanga cand pe dreapta, probleme la ambreiaj la nici 1000Km facuti, diverse zgomote si greierasi si nu in ultimul rand profesionalismul celor de la service.
Si acum chestia asta cu moatorele diesel. Ce este o masina de 100 ani incoace: un motor si 4 roti. Cand motorul nu merge ce naiba mai ramane?
Ma gandeam sa-mi iau ceed. 1.6 115CP diesel. Dar acum nu mai sunt asa sigur: probleme la amortizoare, cand pe partea stanga cand pe dreapta, probleme la ambreiaj la nici 1000Km facuti, diverse zgomote si greierasi si nu in ultimul rand profesionalismul celor de la service.
Si acum chestia asta cu moatorele diesel. Ce este o masina de 100 ani incoace: un motor si 4 roti. Cand motorul nu merge ce naiba mai ramane?
Mi s-a intamplat si mie, dar nu mai stiu exact cum si in ce conditii. Am 1,6 90, cu aproape 18k km la bord. Mergeam destul de linistit (parca inainte o alergasem putin), si cand am schimbat a 4-a, sau cand am micsorat viteza sa ajung la 60, una din doua, simteam ca se ineaca si facea intr-un hal. Am scos din viteza, i-am dat o talpa doua pana la 4000, si gata. Repet, s-a intamplat o singura data. In rest toate bune si frumoase. Greierasu din consola centrala isi face treaba, greierasu cu gura cea mai mare din "torpedou" (aproximativ) nu s-a mai facut auzit deocamdata, mai vibreaza maciulia de la schimbator mai ales in a 3-a la accelerari si suportul de centura mai scanceste din cand in cand cand e dat in sus la maxim. 

@johnzvi79 - Iti iei un motor de 2.0 CRDi. 

Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
-
- Zuza
- Auto:
Pe mine m-au sunat deja de la service pt vopsirea barii si inlocuirea lampii de ceata, e drept ca m-au programat abia pe 10 martie, dar am depus actele la service joi dim si luni seara m-au sunat. Asadar se misca repede, mai rau cu piesele ca se face comanda, dar pana nu se incarca un camion intreg acela nu pleaca. Si aici nu e vina dealerului sau service-ului din Romania. Poate sunt eu mai intelegatoare...
Cel mai sigur este ca atunci imi vor face si resoftarea ECU si dupa aia vom vedeam ce rezultat va avea asupra motorului. Se pare ca la mine se manifesta cel mai des aceasta problema.

Si eu am constatat aceleasi simptome! insa am pus-o pe seama nehotararii in a accelera sau nu in plaja de turatie cand intra turbina (1950rpm). Si cred ca este si normal deoarece la acea turatie un electomagnet actioneaza turbina. Daca nu esti hotarat (sa accelerzi) elctromagnetul actioneaza sau nu si apare acea "smucitura". Cat de simtita se face aceasta este in functie de cat de repede treci peste punctul critic.
Asa mi-am explicat eu fara sa ma gandesc ca ar putea fi un bug sau altceva.Si tare as vrea sa nu ma insel
Asa mi-am explicat eu fara sa ma gandesc ca ar putea fi un bug sau altceva.Si tare as vrea sa nu ma insel

-
- Auto:
petry_1776 si a mea face la fel de des, am fost astazi pe la service si am spus despre problema, au zis sa astept 20 min sa vina un baiat sa imi faca programare la tester, nu am mai asteptat pentru ca nu mai am zi libera prea curand, deja am pierdut 2 zile pentru ca nu sunt in stare sa livreze masina intreaga si functionala.
Mi se parea normal de vreme ce masina a fost livrata cu defectiunea asta sa se ocupe de ea fara programare, dar asta e. Inca asteptam masina pe care am platit-o.

Cee`d 1,6 dsl hp base
-
- Zuza
- Auto:
-
- Zuza
- Auto:
Update:
Conform celor spuse de seful de la service Mit Motors Baneasa, am fost, deocamdata, singura, prima care a semnalat aceasta problema. Acum sunt singura careia i s-a facut resoftarea. Vineri seara am tot mers prin Bucuresti cu ea, azi la fel, cred ca si mai pe seara si maine o voi alerga. Pana acum nu mi-a mai facut, pe de alta parte am impresia ca toarce mai frumos motorul, dar fiind si cald afara poate fi doar o impresie. Daca asta s-a rezolvat, Doamne ajuta, din momentul asta nu mai am nici o problema
Asadar sa ne bucuram de-o primavara frumoasa!
Succese marete si numai bine!!
Conform celor spuse de seful de la service Mit Motors Baneasa, am fost, deocamdata, singura, prima care a semnalat aceasta problema. Acum sunt singura careia i s-a facut resoftarea. Vineri seara am tot mers prin Bucuresti cu ea, azi la fel, cred ca si mai pe seara si maine o voi alerga. Pana acum nu mi-a mai facut, pe de alta parte am impresia ca toarce mai frumos motorul, dar fiind si cald afara poate fi doar o impresie. Daca asta s-a rezolvat, Doamne ajuta, din momentul asta nu mai am nici o problema

Asadar sa ne bucuram de-o primavara frumoasa!

Succese marete si numai bine!!
Eu nu inteleg, astia nu au testat masina zeci de mii de kilometri? Sa puna lucrurile la punct? Altfel vedeau problema la diesel. Pare sa fie aceeasi problema care a fost la Accent cu motoarele pe benzina. Nu pot sa inteleg cum sa dai drumul unui model, sa il lansezi, si la mai putin de un an sa recunosti ca trebuie sa rescrii softul, altfel pa motor, de parca ti-ai fi cumparat un calculator si daca ai o problema, instalezi un update si ai rezolvat problema... e strigator la cer. In fond sunt niste bani dati pe o masina, la ce folos 7 ani garantie cand service-ul te trateaza aiurea de obicei, si masina cade din problema in problema...
-
- Zuza
- Auto:
Mi-au facut resoftarea ECU, numai pt problema de la motor pe care am descris-o mai sus, n-am mai pus niste caluti in plus, deci am tot 90 CP. Aia te costa cam 500 eur, asa ca.... Asta este inclusa in garantie, pt ca e o problema. Deci nu mi-am facut resoftare pt marirea puterii motorului.liviu_sk8 wrote:Acum ai 115 cai sau tot 90?
Buna,
cum este ? a trecut o saptamana... ai mai avut ceva probleme ?
Este totul in "parametrii" normali ?
E totul ok ? Chiar sunt curios mie saptamana asta se pare ca-mi ajunge masina in tara, evident tot un diesel...
Mersi.
cum este ? a trecut o saptamana... ai mai avut ceva probleme ?
Este totul in "parametrii" normali ?
E totul ok ? Chiar sunt curios mie saptamana asta se pare ca-mi ajunge masina in tara, evident tot un diesel...
Mersi.

Kia Cee'd 1.6 5DR 115 CP CRDI EX MT, Classic, Piston Grey + diverse optionale, comanda 24.01.2008, serie 05.03.2008, livrata 21.03.2008
http://picasaweb.google.com/icstreme/22032008
@x7r3m3 tu la ce dealer ai comandat masina?
Si eu astept un raspuns la intrebarea pe care ai pus-o tu.
Si eu astept un raspuns la intrebarea pe care ai pus-o tu.
Cee'd 1.6 CRDI HP, So RED.
Comanda data pe 25.01.2008; achitata integral 19.03.2008 si ridicata pe 10.04.2008.
Album foto IC3's Cee'd
Comanda data pe 25.01.2008; achitata integral 19.03.2008 si ridicata pe 10.04.2008.
Album foto IC3's Cee'd