[quote="BAU"]
[quote="sonty"]
Pt ca sunt inca "taticul' acestui topic ... sa nu ne certam asa din nimic ...ok!
din cate stiu eu despre uleiuri .... pot sa va spun:
- majoritatea celor sintetice - si aici sunt cele ce incep cu 0 si 5 inaintea lui W - de la iarna engl si ....se termina cu 20/30/40 si poate si altele au un interval mare al temperaturilor de utilizare deci se pot folosi tot anul si toata viata masinii ......absolut un singur tip.
- daca noi ceed-arii avem in cartea masinii tipul de ulei recomandat nu cred ca e cazul sa batem campii cu alte uleiuri - (nu firma ci tipul n.a.).
- 0w40 l-am folosit si eu ... este un ulei super ... dar nu e prezent in carte deci ...il scoatem din discutie.
- acest 10w40 .... majoritatea site-urilor de uleiuri mobil/castrol samd il recomanda pt masini old - pai parca nu avem masini deja old ...........nu?.
- partea financiara .... parerea mea este ca pt un schimb la 15.000 sau 20.000 km ca sa nu mai vorbesc de acel "1 an" ... nici nu incape indoiala ca este necesar
numai un ulei sintetic ...... daca este si LL adica viata lunga engl. este si confirmarea duratei de utilizare ... durata care este "plastic vorbind" - 1 an sau 15/20.000 km din revizie in revizie.
- nu vreau sa ma repet insa respectand manualul si ceea ce gasim la noi in Romania .... alegerea este cam 5w30 ..... pt care atunci cand il alegeti sa nu va zgarciti la bani - sfatul meu prietenesc.
- se pare din rasfoirea forumului ca se poarta cam peste tot prin tara 5w30 ce confirma manualul si inlatura temerile noastre.
in rest kilometrii cat mai lungi cu cat mai putin carburant .....