Siguranta arsa -nu mai functioneaza priza de 12v.....

Cum se rezolvă diverse probleme
dre_andrei
Auto:

Siguranta arsa -nu mai functioneaza priza de 12v.....

Post by dre_andrei »

dupa 2000 km,cu detectoru de radar aprins,priza de 12V nu mai functioneaza.. aveti idee de la ce poate fi? alti proprietari de cee'd cu aceeasi problema? astept raspuns...

mykep
On Air
Auto:

Post by mykep »

ai incercat sa alimentezi si alt dispozitiv de la aceeasi priza?
Kia Cee'd 1.4 GSL Abyss Blue, Best + Opt
BV 77 MKP
ODO 71.000 KM

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

am incercat cu 3 dispozitive : compresor aer, detector radar, incarcator de telefon si toate 3 merg la bricheta, dar nu si la priza de 12V... am sa merg azi la service, sper sas fie doar o siguranta asta... :D aveti idei? shtiti cumva pe unde sunt sigurantele? ma pot uita eu la ele? care e cea de la priza de 12V?

doringvd
Moderator
Auto:

Post by doringvd »

din cate stiu eu...tabloul cu sigurante este in capatul bordului in partea soferului(vezi cand deschizi portiera)
Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"

Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316

ODO 75000km Image

--------------------------
FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM
--------------------------

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

am vazut k e acolo o chestie de care probabil tre sa tragi, dar am tras destul de tare, nu iesi, si mi-e cam frica sa n-o rup...

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

In cartea masinii stiu ca in mod normal ai si pozitionarea tabloului se sigurante. Iar la unele marci e indicata si functia fiecarei sigurante ...
La Cee'd insa nu am stat sa ma uit f atent pe carticica ( doar am rasfoit'o un pic pe cea care era in masina din reprezentanta)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

cred k o sa deschid si eu cartea cand ajung acasa... vad k nu mai merge fara... apropos, cei care aveti cee,d, ce rodaj i-ati facut, cum si cati km?

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

s-a rezolvat. era o siguranta arsa, de 15A :), mi-am luat un set din carrefour, 4,5 lei... luaati-va si voi k e bine venit,sunt totusi si niste sigurante de rezeva sub capota, deasupra bateriei.acum merge, sper s nu mai apara...

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Ai rezolvat'o tu sau ai ajuns cu ea la service? Ai in cartea masinii si schema cu sigurantele si rolul fiecareia?
Pachetul legislativ nu curpinde si becuri de rezerva/sigurante si alte maruntisuri d'astea? La Symbol nul trecut am primit si asa ceva pe langa extinctor/trusa medicala ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

Pachet legislativ = ce te obliga legea adica triunghiul-trusa-extinctor-vesta (unde e cazul) pe care ti le cumperi singurel de la magazin ca nu ti-ai comandat Dacia papuc sa ti le dea fabrica impreuna cu setul de becuri de rezerva cu sigurante ca de aia ai masina "eftina". Maine-poimaine o sa vii cu pretentii sa-ti umple vasul de lichid de spalat parbrizul sau sa-ti dea masina cu plinul facut, eventual si o sticla de sampanie. A,...era sa uit: si un air-freshner la oglinda. (asta ca sa mai bag niste vrute-nevrute)
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Stai linistit... ca nici aia care le dau o data cu masina nu le dau gratuit. ;)Insa prefer sa le am de la inceput decat sa stau sa umblu dupa ele pe la magazine
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

deci.. sunt nishte sigurante puse acolo zic eu la toate masinile, nu au legatura cu nici un pachet legislativ, si sunt sigurante care sunt puse ca sa le ai la nevoie. nu am vrut sa ma bag eu, am mers la un service, a venit un electrician amabil, a scos capacu din stanga bordului, a scos siguranta bulita, a bagat alta buna, mi-a urat o zi buna si asta a fost tot :).
Multumit de tratament. Asta s-a intamplat la Mit Motors Baneasa, de acolo am luat masina. pe capacul ala de la bord care il scoti, este facuta o schema cu sigurantele si de la ce sunt ele. atentie, cand aveti probleme trageti tare de el ca sa iasa, altfel n-aveti nici o sansa :P

Vietnam
Skywalker
Auto: Sportage 2.0 DSL AT AWD HP

Post by Vietnam »

Hmm si oare de ce ar sari o siguranta la o masina noua care nu are nici prea multi Km la bord? De obicei sigurantele nu sar asa de florile marului. Oare din ce cauza? Siguranta proasta sau o supraincarcare a circuitelor din cauza...??? caldurii?
CEE'd 1.4 Base GSL LX MT Abyss Blue 2007-2014
Sportage 2.0 DSL AT AWD HP ( 184 CP) SAND TRACK 2014 -

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

nu shtiu... dar pe priza aia am folosit doar incarcatorul de la tel... vreo 10 ore in total, era siguranta de 15A si acuma mi-a pus de 20... sper sa fie doar o intamplare...

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Cred ca era indicat sa lase tot de 15A, desi mare diferenta nu e nici pana la 20. Daca si cu asta mai patesti asa ceva ... clar trebuie verificat mai atent, nu doar schimbata siguranta
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Locked

Return to “Tips & Tricks”