Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City
Re: Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City
Dacia Logan chiar este o mașină rezistentă, cel puțin pe partea de motoare, nici eu nu am auzit posesori să se plângă.
Într-un final rezolvăm și cu mașinile, noi să fim sănătoși!
Într-un final rezolvăm și cu mașinile, noi să fim sănătoși!
După exact două săptămâni de când am ridicat mașina de la dealer, astăzi am fost cu Ha-Na (așa am botezat-o) la spălătorie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Consumul afișat de calculatorul de bord al mașinii pe o distanță de aproximativ 300 de kilometri a fost de 6,5 litri/100 km.
Consumul real, calculat prin metoda plinului de combustibil a fost de 7,0 litri/100 km.
Adică o abatere de + 7,65 % a consumului real, față de valoarea calculată de mașină.
Că înseamnă mult sau puțin, chiar nu pot să trag o concluzie.
Drumuri bune, tuturor!
Consumul real, calculat prin metoda plinului de combustibil a fost de 7,0 litri/100 km.
Adică o abatere de + 7,65 % a consumului real, față de valoarea calculată de mașină.
Că înseamnă mult sau puțin, chiar nu pot să trag o concluzie.
Drumuri bune, tuturor!
Consum înregistrat astăzi pe traseul București - Calafat: 4,8 litri/100 kilometri (temperatură exterioară 20° Celsius).
Mers regulamentar pe tot traseul, mai ales în localitățile tranzitate pe ruta Craiova - Calafat.
Am trecut de prima mie de kilometri, prilej de-a duce de câteva ori turația motorului până la 3.500 rpm.
Deși mașina este mai înaltă decât un Logan (dacă am reținut bine cu aproximativ 1 centimetru), am constatat cu bucurie că se așează foarte bine la drum.
Fără doar și poate, suspensia spate multilink își face cu prisosință datoria.
Drumuri bune, tuturor!
Mers regulamentar pe tot traseul, mai ales în localitățile tranzitate pe ruta Craiova - Calafat.
Am trecut de prima mie de kilometri, prilej de-a duce de câteva ori turația motorului până la 3.500 rpm.
Deși mașina este mai înaltă decât un Logan (dacă am reținut bine cu aproximativ 1 centimetru), am constatat cu bucurie că se așează foarte bine la drum.
Fără doar și poate, suspensia spate multilink își face cu prisosință datoria.
Drumuri bune, tuturor!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Și acestea ar fi datele statistice aferente deplasării de ieri.
Două persoane în mașină, portbagaj relativ plin, dar nu cu bagaje grele, ci mai degrabă voluminoase.
Și acesta ar fi consumul mediu după prima mie de kilometri (1.154 km) parcurși cu mașina.
Întors acasă am centralizat consumul pe traseul București - Calafat - București, adică un total de 659,9 kilometri, distanță pentru care mașina a consumat 33,34 litri, de benzină, conform bonului de alimentare din această după amiaza.
Rezultă un consum real de 5,05 litri/100 kilometri, foarte apropiat de consumul afișat de calculatorul de bord al mașinii, care a indicat 5 litri/100 kilometri de la ultima alimentare.
Rezultă un consum real de 5,05 litri/100 kilometri, foarte apropiat de consumul afișat de calculatorul de bord al mașinii, care a indicat 5 litri/100 kilometri de la ultima alimentare.
Și acesta este consumul mediu al mașinii, după primii 1.500 de kilometri parcurși...
Foarte bun consumul, e de invidiat, eu la 1.4 T-GDI pe Kia Ceed sw din 2020, am cam 6.8 - 7 l / 100km după 85.000 km si până la 45000 a fost mult mai mare. Sa o stăpânești sănătos și mulți km fără probleme!
@Laurm: Mulțumesc mult pentru urări!
Toate cele bune și ție!
Toate cele bune și ție!
De astăzi am trecut la anvelopele de iarnă...
Ținând cont de data din calendar și de cum este vremea afară, m-am decis că nu prea are rost să mai aștept, așa că astăzi mi-am schimbat anvelopele.
Operațiunea s-a desfășurat la Auto Soft Militari, locul de unde le-am și cumpărat. Am optat pentru Hankook Winter i*cept RS3 W462, 205/60/R16 92H, Made in Hungary, DOT 4125, preț per bucată: 421,40 lei.
De remarcat data fabricației, săptămâna 41 înseamnă Luni 06 Octombrie - Duminică 12 Octombrie, adică acum o lună de zile.
Și un mic amănunt..., i-am rugat ca toate cele 4 anvelope să aibă același DOT..., și s-a rezolvat.
Nu au necesitat prea mult plumb la echilibrarea lor, 1 anvelopă a avut nevoie de 35 grame, două anvelope de 30 grame și una de 25 grame.
Mi le-au schimbat și montat pe mașină, doi băieți pe care îi recomand cu drag: Cristi și Dan, îi găsiți la rampa numărul 4 pe partea stângă.
Foarte atenți la detalii, deschiși la dialog și întrebări, iar la final strângerea prezoanelor a fost făcută cu cheia dinamometrică.
Kilometri bord: 1.745 km.
P.S M-am gândit că în următoarele luni, nu prea are cum să vină primăvara..., dar în primul rând am vrut să evit aglomerația tradițională, care apare invariabil atunci când se anunță prima zăpadă.
Ținând cont de data din calendar și de cum este vremea afară, m-am decis că nu prea are rost să mai aștept, așa că astăzi mi-am schimbat anvelopele.
Operațiunea s-a desfășurat la Auto Soft Militari, locul de unde le-am și cumpărat. Am optat pentru Hankook Winter i*cept RS3 W462, 205/60/R16 92H, Made in Hungary, DOT 4125, preț per bucată: 421,40 lei.
De remarcat data fabricației, săptămâna 41 înseamnă Luni 06 Octombrie - Duminică 12 Octombrie, adică acum o lună de zile.
Și un mic amănunt..., i-am rugat ca toate cele 4 anvelope să aibă același DOT..., și s-a rezolvat.
Nu au necesitat prea mult plumb la echilibrarea lor, 1 anvelopă a avut nevoie de 35 grame, două anvelope de 30 grame și una de 25 grame.
Mi le-au schimbat și montat pe mașină, doi băieți pe care îi recomand cu drag: Cristi și Dan, îi găsiți la rampa numărul 4 pe partea stângă.
Foarte atenți la detalii, deschiși la dialog și întrebări, iar la final strângerea prezoanelor a fost făcută cu cheia dinamometrică.
Kilometri bord: 1.745 km.
P.S M-am gândit că în următoarele luni, nu prea are cum să vină primăvara..., dar în primul rând am vrut să evit aglomerația tradițională, care apare invariabil atunci când se anunță prima zăpadă.
Chiar și după montarea anvelopelor de iarnă..., sunt în continuare plăcut surprins de consumul mașinii.
Traseu: Petrom Calafat - București (Drumul Taberei)
Consum mediu: 4,8 litri/100 km
Benzină Standard 95 - preț: 7,53 Lei/litru.
Iar consumul cumulat pe întreaga distanță parcursă (2.423,2 kilometri ) este de 5,7 litri/100 km.
Traseu: Petrom Calafat - București (Drumul Taberei)
Consum mediu: 4,8 litri/100 km
Benzină Standard 95 - preț: 7,53 Lei/litru.
Iar consumul cumulat pe întreaga distanță parcursă (2.423,2 kilometri ) este de 5,7 litri/100 km.
Atașez și raportul generat de KIA Connect pentru deplasarea de ieri (după ce am alimentat la Calafat, pe drumul către casă am mai avut două opriri):
1. Petrom Calafat - Benzinăria Oscar Podari, înainte de intrarea în Craiova;
2. Benzinăria Oscar Podari - Petrom A1 București-Pitești km.94, Comuna Căteasca;
3. Petrom A1, km.94 - București Drumul Taberei.
Pe ultimul segment de drum a fost foarte aglomerat de la kilometrul 36 și până la ieșirea pe A0, pe acolo m-a scos Waze-ul către Drumul Taberei.
De aici provine și viteza medie mai mică înregistrată pe ultimii 106 kilometri.
1. Petrom Calafat - Benzinăria Oscar Podari, înainte de intrarea în Craiova;
2. Benzinăria Oscar Podari - Petrom A1 București-Pitești km.94, Comuna Căteasca;
3. Petrom A1, km.94 - București Drumul Taberei.
Pe ultimul segment de drum a fost foarte aglomerat de la kilometrul 36 și până la ieșirea pe A0, pe acolo m-a scos Waze-ul către Drumul Taberei.
De aici provine și viteza medie mai mică înregistrată pe ultimii 106 kilometri.
KIA Xceed MY26 - 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City (MY26)
- Cod Motor: G3LE
- Putere: 115 CP @ 6.000 rot/min
- Cuplu: 200 Nm @ 2.000-3.000 rot/min
- Distribuție: Dual VVT
- Capacitate baie de ulei: 3,6 litri
- Cantitate lichid de răcire: 5,5 litri
- Masă proprie: 1.276 kilograme
- Dimensiunea pneurilor: 205/60 R16 92H
- Dimensiunea jantelor: 6.5J x 16 ET40
- Gardă la sol minimă - Anvelope 16": 172 mm
- Dimensiuni (L x l x h): 4.395 / 1.826 / 1.483 mm
- Normă de poluare: Euro 6e bis