Costuri revizii

R0bert
Auto: Audi

Re: Costuri revizii

Post by R0bert »

Nici pe mine nu ma incanta dar au spus ca , dupa sasiu, asta recomanda producatorul 0w, si nu a fost chip sa ma inteleg cu ei pentru altceva. Nu marca uleiului ma deranjeaza ci zero ala, pe care il consider cam subtire. Este prima revizie, cica gratuita, si ma gandesc ca asa o joaca ei . O las asa si pe la 5k km cred ca merg sa il schimb, si schimb si pravalia (o sa merg la Jilava).

yso
Auto: --

Post by yso »

Nu ma pricep la asta. Probabil ca asa recomanda producatorul pentru motorul tau de 1.5.
La motorul de 1.4 tgdi pun 5w30.
Poti sa trimiti un email si la cei de la Jilava si sa ceri un pret pentru prima revizie si ce tip de ulei recomanda ca sa-ti faci o idee.

R0bert

Post by R0bert »

Operatiunea prima revizie s a incheiat.
Am fost la MIT pentru ca aveam prima revizie gratuita, si pentru ca treaba sa fie buna am fost si eu finut cu baiatul care s a ocupat de masina (inainte de a incepe treaba). Cand am vrut sa parchez nu am gasit loc decat in spate, si mi am dat seama ca , practic, pot sta langa masina (baietii aveau usile ridicate de la hala). Poti deasemenea sa urmaresti prin geam ce se lucreaza.
Costuri pe factura : filtru aer- 99 lei, filtru polen-100 lei, buson baie ulei-15l ei, saiba buson-7.44lei, ulei Mobil1 ESP 0w20, 4.2 litri- 225 lei, filtru ulei- 31 lei, manopera- 476 lei. Total 877.99 lei.
Mi s a recomandat sa nu astept pana se ruleaaza cei 15k km si sa vin la maxim 10k, ceea ce oricum faceam.
Zi faina!

CataCGI
Auto: Kia XCeed MY22 1.5T-GDI

Post by CataCGI »

R0bert wrote: 05 Mar 2025, 18:12 Nici pe mine nu ma incanta dar au spus ca , dupa sasiu, asta recomanda producatorul 0w, si nu a fost chip sa ma inteleg cu ei pentru altceva. Nu marca uleiului ma deranjeaza ci zero ala, pe care il consider cam subtire. Este prima revizie, cica gratuita, si ma gandesc ca asa o joaca ei . O las asa si pe la 5k km cred ca merg sa il schimb, si schimb si pravalia (o sa merg la Jilava).
Nu iti mai face probleme legate de ulei, nu conteaza cum il consideri tu, conteaza cum il da producatorul. In ziua de azi, precizia este mai mare si multe trasee sunt mult mai subtiri decat erau pe vremuri, drept urmare au nevoie de un ulei mai subtire ca sa patrunda peste tot. Daca vrei, poti sa verifici si in manual si vei vedea ca fix ala este uleiul recomandat de producator, nu de service. Motorul merge bine cu uleiul asta, este silentios si nu papa ulei (eu cred ca ii completez undeva la 200ml de la o revizie la alta, ceea ce e perfect normal).
Kia XCeed MY22 1.5T-GDI

R0bert

Post by R0bert »

Multam de raspuns!
Adevarat, nu imi mai bat capul. Cred ca mai important este sa schimbi uleiul la maxim maxim 10k . Pana la prima revizie nu am completat deloc.🍻

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”