Pierd garantia daca pun led pe faza scurta?
Pierd garantia daca pun led pe faza scurta?
Salutare, colegi,
Va cer scuze daca a mai existat aceasta discutie, dar nu am reusit sa o gasesc.
Vreau sa schimb la o Kia Ceed 2024 H7 cu Led-uri la Led it up din Bucuresti. Exista sansa sa pierd garantia pentru masina?
Multumesc pentru raspunsuri.
Va cer scuze daca a mai existat aceasta discutie, dar nu am reusit sa o gasesc.
Vreau sa schimb la o Kia Ceed 2024 H7 cu Led-uri la Led it up din Bucuresti. Exista sansa sa pierd garantia pentru masina?
Multumesc pentru raspunsuri.
Re: Pierd garantia daca pun led pe faza scurta?
Nu ai ce garantie sa pierzi la faruri . Dar atentie : un bec H7 lumineaza puternic , nu stiu daca se poate monta un bec LED in acelasi soclu care sa aibe aceeasi luminozitate .
Insa la ITP s-ar putea sa gasesti pe cineva care sa iti respinga inspectia pe motiv ca nu sunt becuri conforme ( am patit-o ) la fel cum poti sa gasesti pe altcineva care sa nu bage in seama acest lucru .
Insa la ITP s-ar putea sa gasesti pe cineva care sa iti respinga inspectia pe motiv ca nu sunt becuri conforme ( am patit-o ) la fel cum poti sa gasesti pe altcineva care sa nu bage in seama acest lucru .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Multumesc pentru raspuns!
Salutare. Acum au scos cei de la Osram parca becuri H7 led care sunt omologate RAR. Iar garantia nu ai cum sa o pierzi daca nu aduci modificari la instalatia masinii.
Salutare, pe lista de omologari a celor de la osram nu se afla modelul meu de kia.. multumesc pt raspuns
Kia inca nu este pe lista de omologare dar cred ca o sa fie curand. Mai asteapta cateva luni.
Acum vreo 2 luni nici Hyundai i30 nu era, iar acum este pe lista.
Acum vreo 2 luni nici Hyundai i30 nu era, iar acum este pe lista.
Într-adevăr, Kia nu se află pe acea listă, pentru că ledurile Osram cu ventilator pe spate sunt probabil prea voluminoase și nu încap. Dar Osram a venit și cu o soluție: becurile led varianta speed, care sunt 1:1 cu becurile cu halogen, având ventilatorul integrat. Deci, ca dimensiune sunt identice cu halogenele. Și acestea sunt omologate RAR și nu au nicio legătură cu garanția mașinii. Poți folosi orice becuri omologate. Și eu vreau să pun Osram led H7 spped cu Ceed-ul meu, dar trebuie să lămuresc o problemă importantă: este nevoie de CAN Bus? Poate știe cineva
. Un clip video relevant:
Nu stiam ca ledurile alea au ventilator
Legat de Can bus, cred ca e nevoie. Din cate am inteles ledul avand consum mai mic decat un bec halogen, il vede ca si bec ars si apare eroarea in bord.
Legat de omologare, inteleg ca trebuie sa fie omologate special pentru masina ta si ca vin cu un sticker care trebuie lipit pe undeva inca caz de verificare rar + certificatul de omologare.
Nu cred ca poti sa pui (legal) leduri omologate pentru alte masini.
Legat de Can bus, cred ca e nevoie. Din cate am inteles ledul avand consum mai mic decat un bec halogen, il vede ca si bec ars si apare eroarea in bord.
Legat de omologare, inteleg ca trebuie sa fie omologate special pentru masina ta si ca vin cu un sticker care trebuie lipit pe undeva inca caz de verificare rar + certificatul de omologare.
Nu cred ca poti sa pui (legal) leduri omologate pentru alte masini.
Nu este nevoie de omologare pentru fiecare mașină. Becurile vin cu stikere gerrmane și stikere de la RAR. În plus, primești și certificat de la RAR pentru omologare. Intră pe site-ul celor de la Aspad (sau vezi clipul video) și o să te lămurești. 
A pus cineva pana la urma NIGHT BREAKER LED SPEED H7 (cele 1:1)? Sau ma scobesc eu de 625 lei si incerc pe pielea mea?
Pe ceed 1 2008 vreau sa le pun.