Sportage MY22 1.6 TGDi MT echipare Urban
- AdyAero
- Auto: Kia Sportage (NQ5) 1.6 TGDI MT
Re: Sportage MY22 1.6 TGDi MT echipare Urban
Masina face 1 an (pe 22 decembrie) asa ca astazi 18 decembrie am dus-o la revizia obligatorie de 1 an la AutoNet Giulesti. Masina are 8400 km.
Preturi gasiti in poza. Uleiul i-am vazut pe geam cum l-au turnat din bidon de 5 l.
Au gresat timoneria si schimbatorul ca m-am plans ca mai intra mai greu cateodata.
Senzorii de parcare care incep sa bipaie daca stau in trafic a zis responsabilul de service ca sunt foarte sensibili si pot sa fie declansati de mai orice (nu mi se pare normal sa ii declaseze o frunza sau un bargaune dar in fine...).
Dupa 1 an si-a primit si numele: Maslina!
Preturi gasiti in poza. Uleiul i-am vazut pe geam cum l-au turnat din bidon de 5 l.
Au gresat timoneria si schimbatorul ca m-am plans ca mai intra mai greu cateodata.
Senzorii de parcare care incep sa bipaie daca stau in trafic a zis responsabilul de service ca sunt foarte sensibili si pot sa fie declansati de mai orice (nu mi se pare normal sa ii declaseze o frunza sau un bargaune dar in fine...).
Dupa 1 an si-a primit si numele: Maslina!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ulei 0w20 ? in tgdi "vechi" se pune 5w30
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT
- AdyAero
Mno, n-am motiv sa cred ca nu au pus ce trebuie.
inteleg ca n ar fi mare diferenta intre uleiuri, probabil asa se pune la cele dupa 2020
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT
Noul Tgdi are distribuție variabilă și vrea ulei mai subțire , 0W20 .
Cu un ulei așa de subțire nu aș depăși 8000km între revizii, mai ales dacă se circulă preponderent în trafic urban aglomerat și uleiul ajunge la temperaturi mari .
De curiozitate , ți-a dat litrul de ulei rămas în bidon ? Pentru că în motor intră 4l .
Cu un ulei așa de subțire nu aș depăși 8000km între revizii, mai ales dacă se circulă preponderent în trafic urban aglomerat și uleiul ajunge la temperaturi mari .
De curiozitate , ți-a dat litrul de ulei rămas în bidon ? Pentru că în motor intră 4l .
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT
Fan motoare supraalimentate pe benzină .
- AdyAero
Nu, nu mi-a dat. Ramasesem cu impresia ca intra 4,5 l in motor asa ca n-am batut in geam sa imi dea si bidonul. O sa urmaresc daca scade nivelul si imi iau un bidon de 1l sa am rezerva, pana la revizia asta nu mi-a scazut.
Incap 4.9 litri, am citit in carte cand am facut prima revizie.
Un lucru bun dacă au mărit cantitatea de ulei la noul motor Tgdi.
- AdyAero
11111 km.
Singura chestie deranjanta pana acum, consumul maricel de mers pe autostrada, 7 l/100 km @ 120 kmh pe tempomat, fara cutia de portbagaj, doar cu bare Thule wingbar, 2 adulti, 2 copii, bagaje putine.
Singura chestie deranjanta pana acum, consumul maricel de mers pe autostrada, 7 l/100 km @ 120 kmh pe tempomat, fara cutia de portbagaj, doar cu bare Thule wingbar, 2 adulti, 2 copii, bagaje putine.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- AdyAero
Ca se plangeau copii de soare in spate am pus folie Llumar Confort Titanium15 pe geamuri si luneta, nu am vrut sa fie folia prea inchisa pentru ca mi se pare ca strica aspectul masinii.
Iata masina proaspat spalata de ploaie:
Iata masina proaspat spalata de ploaie:
AdyAero
7l/100km cu 120k/h este un consum bun .
De ce nu țineți mulți seama !
In primul rand nici un SUV nu este aerodinamic, este un "dulap" cu roți, are și garda mai mare la sol , roți de diametru mare și late .
Greutate mai mare vs turisme.
Pe tempomat toate motoarele consumă mai mult vs accelerație din pedală, tempomatul este pentru confortul șoferului , nu pentru reducerea consumului.
Consumul declarat de producător este dat pentru sarcină 150kg , rulat pe drum drept , cu viteză constantă de 90km/h .
7l/100km cu 120k/h este un consum bun .
De ce nu țineți mulți seama !
In primul rand nici un SUV nu este aerodinamic, este un "dulap" cu roți, are și garda mai mare la sol , roți de diametru mare și late .
Greutate mai mare vs turisme.
Pe tempomat toate motoarele consumă mai mult vs accelerație din pedală, tempomatul este pentru confortul șoferului , nu pentru reducerea consumului.
Consumul declarat de producător este dat pentru sarcină 150kg , rulat pe drum drept , cu viteză constantă de 90km/h .
- AdyAero
Un mic update.
Prin Thasos in concediu Revizia nr 2 la ~18.300 km facuta la AutoNET Giulesti: Ulei, filtre si schimb lichid de frana (ca altfel se pierde garantia la sistemul de franare
)
Au pus ulei ulei Ravenol 0W-20 Problema cu clapeta de la busonul de benzina a fost rezolvata, am insa o alta problema cu protectia de la pedala de ambreiaj care nu sta bine si s-a taiat intr-un colt. Am dat comanda de piesa, vine cam intr-o saptamana si costa aprox 50 lei. Nu stiu daca a fost montata prost sau calc eu pe pedala mai mult pe stanga:
Prin Thasos in concediu Revizia nr 2 la ~18.300 km facuta la AutoNET Giulesti: Ulei, filtre si schimb lichid de frana (ca altfel se pierde garantia la sistemul de franare
Au pus ulei ulei Ravenol 0W-20 Problema cu clapeta de la busonul de benzina a fost rezolvata, am insa o alta problema cu protectia de la pedala de ambreiaj care nu sta bine si s-a taiat intr-un colt. Am dat comanda de piesa, vine cam intr-o saptamana si costa aprox 50 lei. Nu stiu daca a fost montata prost sau calc eu pe pedala mai mult pe stanga:
Consumul mare la sportage este din cauza unui motor subdimensionat pebtru greutatea mașinii.
Deci la 1.5 tone trebuia un minim 2000cm3.
Care dintre voi a mai facut revizia de curand, ce piese ati mai pus si ce ulei.
Deci la 1.5 tone trebuia un minim 2000cm3.
Care dintre voi a mai facut revizia de curand, ce piese ati mai pus si ce ulei.
Pe generația IV au existat motoare de 2l aspirat,2.4l aspirat,2l turbo,motoare pe benzină care consumă mult,nu s-au vândut în Europa.
Pe generația V există motorizări pe benzină de 2l,2.4l, ambele aspirate ,care consumă la fel de mult .
Pentru trafic urban regine rămân motorizările TGDI 1.6 de pe hibride HEV,PHEV .
1.6 TGDI nu este subdimensionat ca,putere și cuplu, un SUV niciodată nu o să consume cât o berlină,cum cred unii,când vrei SUV îți asumi un consum cu minim 2l mai mare decât al unei berline.
In trafic extraurban un SUV este un "dulap cu roți" , adică nu este aerodinamic .
Pe generația V există motorizări pe benzină de 2l,2.4l, ambele aspirate ,care consumă la fel de mult .
Pentru trafic urban regine rămân motorizările TGDI 1.6 de pe hibride HEV,PHEV .
1.6 TGDI nu este subdimensionat ca,putere și cuplu, un SUV niciodată nu o să consume cât o berlină,cum cred unii,când vrei SUV îți asumi un consum cu minim 2l mai mare decât al unei berline.
In trafic extraurban un SUV este un "dulap cu roți" , adică nu este aerodinamic .