Cum ziceam si pe topicul portocalei, ma gandeam sa trec pe automata.
Dupa ce am avut o discutie cu cei de la reprezentanta, termenele de livrare nu au fost prea incurajatoare, dar totusi, as fi comandat una oricum, ar fi durat putin pana m-as fi decis. Si probabil ca la anul deschideam un topic nou.
Dar la fix 2 zile dupa ce am fost sa ma interesez, a aparut un GT pe stoc la Targu Jiu. Al meu era, cred ca am sunat imediat dupa ce l-au postat, aveam cautari salvate si pe olx si pe autovit fix ptm modelul acesta si l-am ginit repejor.
Diferente fata de portocala: Culoarea, "Dark Penta Metal" ii zice in mod oficial, e un gri inchis/deschis, depinde daca e in soare sau umbra.
Ca si dotari in plus:
- E automata, clasicul 7DCT. Am citit despre el, ca sunt problematice. Dar din pacate pe GT-uri nu mai exista varianta de manuala. Sper ca o sa fie in regulata.
- Supervision Cluster de 12,3" --> arata foarte bine.
- Sistem asistare şi evitare coliziune cu autoturismele din punctul mort (imi place ca daca ai un vehicul in unghiul mort si semnalizezi, primesti o avertizare sonora)
- Padele si Adaptive Cruise Control
Ca si dotari in minus fata de portocala: Trapa si cam atat cred.
Iar restul sunt cele clasice: Faruri full led,scaun sofer cu memorare a pozitiei, scaune incalzite fata/spate, volan incalzit, sistem sine portbagaj si portbagaj cu deschidere automata, difuzoare si sistemul cu JBL, incarcator wireless si cablajul pentru carligul de remorcare.
Am enumerat cam ce imi amintesc in mare acum si ce ar fi extra fata de ce e standard pe GT.
Am condus putin peste 5 ore si 350 de km pana acasa, timp in care doar de 3 ori am cautat ambreiajul

M-am obisnuit cat de cat cu automata si chiar e foarte confortabila la drum lung, nu as putea zice ca e cea mai sportiva cutie, dar isi face treapta. Cu siguranta mai sa o invat, dar primii 1000-2000km o menajez putin.
Surprinzator, am obtinut un consum de 7.3, avand in vedere ca am avut si serpentine, si autostrada, si DN-uri, si localitati, si am mai piscat-o putin e foarte bine. In mare am mers pe normal, dar pe anumite portiuni si pe sport.
Revin cu cateva poze, unele nu foarte reusite, Dar cred ca o sa mai urmeze un set zilele astea, cu amandoua. Acum urmeaza sa merg sa iau portocala la o spalatorie si sa o pun la vanzare.