michelangelo wrote:pe mine m-a speriat consumul atunci cand am iesit su ea pe poarta kia motors dupa ca am primit-o.aveam cica 5 l de benzina si computerul de bord mi-arata ca pot merge 55 sau 59 km. dar de fiecare data cand ma uitam la computer adica aproape la 500 de metri vedeam ca a mai scazut nr de km.deja devenisem obsedat.stateam cu frica in san si ma gandeam ca nu apuc sa alimentez. am ajuns la un mol,am facut plinul si gata.dar sunt sigur ca aveam un consum atunci de 14-15%.acum s-a mai reglat. e mai bine.dar dupa ce i-am facut un plin si la omv am vazut ca diferenta e sesizabila asa ca de acum in colo daca pot am sa alimentez numai de la mol. benzina mi se pare mult mai buna acolo.motorul era mult mai fericit. deci pur si simplu s-a simtit cand am alimentat de la omv,aporape dupa 5 minute de mers.
consum mixt, viteza medie 32km/h, (adica exact cat este viteza medie la care se calculeaza consulmul de oras in cartea masinii) - 6,1 l%..
consum mixt viteza medie 22 km/h - 7,6 l%
consum bucuresti viteza medie 9,5 km/h - 10,5l%
viteza medie am luat-o din CB, consumul dupa metoda pompei, alimentare cu diesel de la mol, euro 4. am incercat de fiecare data sa bag cat mai mult, am fortat umplerea "pana in gat", chiar daca nu este recomandata. ca idee, de fiecare data am urmarit sa vad km pana la urmatoare alimentare. numarul lor a inceput sa se modifice de fiecare data dupa ~4 km de la alimentare, ceeace ma face sa cred ca am reusit sa alimentez cam la fel.
Cred ca la mare ai vrut sa spui ca o sa faci
OFF TOPIC: parca tu ti-ai ridicat masina de la Klado ?a final de Octombrie, m-am dus la ei sa vad de masina si am zis ca vreau un pewter Beige la care ei au raspuns ca tocmai si-a ridicat-o clientul, a doua zi am vazut pe forum ca ai postat. Si tot pe masina ta am vazut prima data culoarea in realitate.
primii 250 km : 6.6 l/100km
80 % pe rm-vilcea .. pitesti .. bucuresti acum vreo 2 zile (30... 40 km/h pe autostrada ... abia vedeai la 10 metri in fata... multe abandonuri prin parapeti : ABS rulz !!)
20 % prin buc
Viteza medie 36kmph
1.6dsl lp
Am vreo 200 km facuti numai in oras si consum cam 9.8l la suta. Cam mult dar nu am resetat computeru niciodata. Plec saptamana viitoare la Braila si o sa-l resetez atunci. Curios ca am mers pana la Selgros, care este inafara orasului si am avut ocazia sa-i dau si suta iar consumu tot ridicat era...cam 8. Am pus pe seama ca e motoru nerodat sper sa se mai lase...
pentru 1.6 dsl hp
in 600 km am consumat 39 l de motorina 95% in Bucuresti rezulta un consum de 6.5% in conditiile in care computerul de bord se stabilise la 8.
consumul meu poate fi influentat de cantitatea de combustibil pe care o mai avea masina in momentul in care am luat-o din service.
initial mi s-a parut un consum mare insa am inteles ca problema nu era masina sau stilul meu de condus ci pur si simplu orasul (am tras cu ochiul pe forumurile "vecine"l si C4, golf, astra, accent consuma tot 8%)
crazy_frog wrote:1.6 diesel 90 cp
dupa 10.500 km pot sa va zic cam astea:
- primul drum lung l-am facut buc-sibiu- retur vreo 700 km (mers pe autostrada 140-150 ... si peste limite in localitati .. consum 6-6.2 l/100 km
de atunci fac multe drumuri bucuresti -slatina si retur.. consumul la fel 6-6.2 in functie de cat de tare trag de ea pe viraje )
prin bucuresti oricum as merge 6,8-7.. si un pic peste 7 daca e frig afara.
Eu cu asta ma laud. Dar nu incerc sa fac economie. )
Ceau am si eu o rugaminte. Mi-a venit masina acum o saptamina si e tot 1,6 LP nu am apucat sa fac decit 200 de km dar consumul in oras este de 9,1...
Am vazut ca tu ai 7 medie in oras la cei 10.500 de km is curios in primi 500 de km cit ai avut media. Sa mai lasat consumul sau ... Ms !!!