Azi am fost sunat de dealer, configuratia: Sportage PHEV 1.6 T-GDi 6AT 4x4 GT Line (tot mai putin trapa) comandata in martie si vine masina in 2-3 saptamani.
A zis ca a fost epuizat rabla pe anu asta si abia la anu se mai face (poate si nu se stie cum o sa fie), va trebui sa platesc diferenta ca nu vreau sa stea acolo +5luni ...nasol asa...
Salut @gabi_mihai
Sunt curios de aceasta disponibilitate. Intreb sa văd dacă cumva acesta este un “mod de operare” al unui dealer din București.
Pe la sfârșitul lunii August am sunat / vizitat și eu mai mulți dealeri din Buc / țara pentru un Sportage PHEV.
La ultimul call ce sa vezi, am nimerit la un dealer care chipurile avea o precomandă (sau cum se cheamă) data prin Aprilie pentru un Sportage Style PHEV si după calculele lor urma sa vina Nov-Dec anul asta.
Nu eram așa grăbit si ma gandeam ca fac o afacere buna văzând termenii de 10luni plus asa ca am mers înainte , am dat un avans f mic (3%) si hai sa ne înscriem la Rabla.
Aici surpriza, al meu dealer nici nu s-a îngrămădit sa ceara acte sa se agite etc deci nu am prins sesiunea asta, ca a mers aplicația greu bla bla - de unde cu gândul ca sigur știa ca nu vine nimic in acest an.
Am stat mult si m-am gândit sa pun cap la cap informațiile si de aceea intreb dacă iti suna cunoscut ceva de aici - suni , intrebi, cauți si vine si zice da avem noi ceva care tre sa vina, nu e GT line sau Business but is good enough … pauza
Ma deranjează mai mult minciuna dacă e așa.
Mulțumesc !
PS primul post aici !
PHEV-ul de care vb nu e la un dealer din bucuresti...l-am descoperit sunand alti dealeri si cautat ceva refuzat de alte persoane.. L-as fi luat eu dar eu am rabla clasic aprobat pt GT line HEV amanat pt 2023 si la care renunt..si nu pot sa-l folosesc pt PHEV care necesita rabla plus..
Se pare ca zilnic se mai realoca 6-7 locuri la rabla plus pe tara..din cauza ca sunt persoane care renunta etc....e bataie pe ele dar dealerul tau probabil ca nu vrea bataie de cap sau sa se streseze ca sa prinda un loc..mai bine te taxeaza 6k...
Stati sa vad daca am inteles bine: daca cineva renunta la masina, tichetele rabla pot fi re alocate altcuiva ? Chiar daca au fost introduse in sistemul PSIPAN ? adica daca eu renunt la masina, dealerul le poate da altuia si eu sa imi recuperez banii platiti pe tichete de la noul cumparator ?
Nu..daca cineva renunta, altul cu tichete se poate inscrie prin intermediul unui dealer si beneficia de reducerea respectiva....banii dati pe tichete nu se mai recupereaza din pacate..
Tocmai m-a sunat ag. de vanzari sa-mi spuna ca imporatorul KIA Romania a luat decizia sa nu modifice pretul pt. cei care au semnat noul contract. Imi trimite astazi noul-noul contract pt semnare.
Kia Sportage GT Line HEV 4x4
Mazda CX-5 Takumi e-Skyactiv G194 AWD
Sunt curios cat ti-au zis ca e timpul de asteptare... din ce am aflat minim 8 luni din noiembrie/decembrie..ei promit multe ca sa se foloseasca de avans in continuare..si apoi dupa inca 8 luni..surpriza...nu a venit masina..a mai facut fabrica ceva...de ce nu vor sa puna o clauza de genul in contract..iti dam 6k de euro despagubire daca nu-ti livram masina dupa inca 8 luni
@gabi_mihai
Pai, daca eu sint inscris si renunt, zici tu ca altcineva cu alte tichete poate fi inscris in sistem de catre dealer. Deci la fel de bine eu as putea sa iau tichetele respective aferente masinii la care am renuntat, si sa ma duc la dealerul altei marci, si el sa ma inscrie cu ele pe o masina la care a renuntat altcineva ...
Si daca singura modificare e MY 22 in MY 23, e suficienta o anexa la contract, cu un rind: se inlocuieste MY 22 cu MY 23, eventual cu un nou termen de livrare, desi nu se specifica niciunde in fisa de produs, nici cea veche, nici cea noua, care e diferenta pt client intre cele doua. Cel putin eu nu am constatat nici o diferenta pt configuratia comandata de mine, poate doar daca pt alte configuratii a disparut ceva, si ce era in MY 22 nu mai e in MY23.