Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Ce idee Minule ... actiunea sa fie denumita Movement that inspiere .... sa se inspire si altii 
Minule, tot GT am comandat și eu, m-am gândit ca vor începe sa facă din nou GT cu manuala. Bineînțeles că pierderile cauzate trebuiesc asumate, plus ca la mine sa zici ca mai e cum mai e ca au 5500 de vreo 2-3 luni, dar la tine probabil avansul e de cam tot atât și de mult mai multă vreme la ei, bani blocați pe care eu poate plătesc dobândă, acum au crescut prețurile peste tot și ei asuma in contract penalizare de maxim 5%. Doar de dat avansul înapoi nu are cum sa fie soluționare amiabila sau și mai rău, sa aleg alta mașina și sa dau și diferența ? Conform contractului trebuie sa livreze de același tip, aceeași marca și aceeași valoare, cum poate avea un Ceed GT-line aceeași valoare sau valoare mai mare comparativ cu un Ceed GT in cazul in care sunt dotate identic ?
Nu eram cu mașinile noi, dar am fost îndrumat din jur și am spus “Ba, când îmi spun 10 inși ca sunt beat, poate sunt beat”, încep sa regret din ce in ce mai tare
Nu eram cu mașinile noi, dar am fost îndrumat din jur și am spus “Ba, când îmi spun 10 inși ca sunt beat, poate sunt beat”, încep sa regret din ce in ce mai tare
N-ar fi rau

In Polonia le-au oferit GT-line-uri, din pacate pentru noi cu GT-uri nu exista solutie de masini cu manuala, pentru ca au fost "destepti" si au scos automata fix cand nu aveau automate pe stocMinu wrote: ↑18 May 2022, 19:04 Si eu sunt pentru a ii actiona in judecata, daca vor anula comenzile.La mine situatia e destul de complicata, nu au cum sa imi ofere o masina identica si cutie manuala, variantele GT se vand doar cu automata.In Polonia isi bat joc de clienti, sunt ~8000 de comenzi anulate si le-au propus ca le mentin discountul facut la comanda masinii (adica 2-3% cat se da la noi) cu dreptul de a plasa o comanda noua insa pe pretul actual care daca va uitati este cu ~20% mai mare ca anul trecut, si nici nu au prioritate ci comenzile vor fi tratate ca orice comanda noua, practic imi iau un GT-Line coaja cu manuala si probabil mai trebuie sa dau ceva in plus![]()
Stau dupa masina asta de 9 luni si ceva de cand am depus dosarul de ralba si de cand o astept, probabil vom sta inca ~1 an iar dupa o masina ce are cutie manuala pentru ca o sa fie haos totat daca muta toate comenzile cu 7DCT in 6MT.Eu unul nu voi avea rabdare sa stau ~2 ani dupa masina asta, sincer, deja mi s-a luat.
Si cred ca toata miscarea asta e facuta pentru ca Kia a realizat ca nu mai face profit la masinile astea si culmea nesimtirii e ca produc Sportage cu 7DCT avand luna de comanda martie iar eu cu comanda plasata la inceput de noiembrie nimeni nu stie cand o sa intre in productie.Mai mult ca sigur o sa fie ultima Kia pe care o mai comand.
Si sa imi dea banii inapoi, ce mai poti lua cu ei acum?Toate masinile au preturi cu 20% mai mari ca anul trecut.
"Movement that ispires" ca sa zic asa![]()

***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23
-
- Auto: Kia Ceed GT MY23 Lunar Silver
Eu nu inteleg de ce invoca faza cu 7DCT cand inteleg ca se livreaza si au bagat si modele noi cu aceeasi cutie. De altfel, ma uitam pe forumul din PL ca multi au observat ca in Germania inca se poate configura Kia Ceed-ul GT, iar asta m-a facut curios, iar daca as configura acum o masina similara cu cea comandata de mine, in Germania acum costa 36 k EUR, practic cu 10 K EUR mai mult decat a fost la noi.
Mi se pare nesimtire sa nu iti onorezi comenzile pentru ultimele 5-6 luni cat a fost disponibila varianta GT, ca oricum ulterior a fost scoasa, si ca importatorul sa nu poata pune intrebari catre fabrica legat de anumite modele de masini si sa dea o comunicare oficiala. Nu m-ar deranja sa imi spuna ca mai sunt intarzieri, dar sa ma asigure ca se va livra la aceeasi bani si o voi primi sigur.
Am colegi si cu BMW-uri comandate si niste spete ciudate (masina sta de 2 luni in Austria fara sa fie transportata in RO), la fel cu termene de 9-12 luni, deci toate brand-urile au intarzieri...
Incerc sa ma linistesc cu gandul ca daca e sa fie pentru mine masina, se va livra, daca nu, vom vedea.., dar ma oftic ca atunci cand am dat comanda erau asa optimisti ca vine in 3-4 luni maxim si au creat niste asteptari nereale..(macar de zicea de la inceput 1 an..)
Mi se pare nesimtire sa nu iti onorezi comenzile pentru ultimele 5-6 luni cat a fost disponibila varianta GT, ca oricum ulterior a fost scoasa, si ca importatorul sa nu poata pune intrebari catre fabrica legat de anumite modele de masini si sa dea o comunicare oficiala. Nu m-ar deranja sa imi spuna ca mai sunt intarzieri, dar sa ma asigure ca se va livra la aceeasi bani si o voi primi sigur.
Am colegi si cu BMW-uri comandate si niste spete ciudate (masina sta de 2 luni in Austria fara sa fie transportata in RO), la fel cu termene de 9-12 luni, deci toate brand-urile au intarzieri...
Incerc sa ma linistesc cu gandul ca daca e sa fie pentru mine masina, se va livra, daca nu, vom vedea.., dar ma oftic ca atunci cand am dat comanda erau asa optimisti ca vine in 3-4 luni maxim si au creat niste asteptari nereale..(macar de zicea de la inceput 1 an..)
Va salut!
Astept si eu un Ceed 1.5, doar ca am fost inspirat si am comandat cutie manuala. Observ ca sunt probleme mari cu 7DCT-ul, dar nu vad foarte multe informatii despre livrarile masinilor cu cutie manuala si as dori sa va intreb, cei care ati comandat, cat de repede v-au venit?
Astept si eu un Ceed 1.5, doar ca am fost inspirat si am comandat cutie manuala. Observ ca sunt probleme mari cu 7DCT-ul, dar nu vad foarte multe informatii despre livrarile masinilor cu cutie manuala si as dori sa va intreb, cei care ati comandat, cat de repede v-au venit?
Salutare,
aceeasi situatie o am si eu. Comanda plasata pe 10 decembrie la IMG Jilava: KIA xCeed 7DCT 1.5 benzina, echipare style plus cu dotari aditionale (fara sun roof si fara portbagaj actionat electric - am auzit ca si componentele astea ar putea cauza intarzieri extra, deci le excludem).
La momentul plasarii comenzii s a facut o estimare de 3-4 luni, luand in considerare lipsa de semiconductori cauzata de pandemie. Varianta cu razboiul care a afectat o fabrica pt componente necesare DCT ului am auzit-o. Totusi, in Polonia si UK spre exemplu, DCTurile pt xCeed s-au mai livrat in ultimele 2-3 luni:
https://www.facebook.com/groups/1520537764768607/permalink/2201865759969134/
Zvonul ca in Polonia s-au anulat comenzile in Polonia pt xCeed cu DCT (comenzi plasate in 2021) pare sa fie adevarat, il confirma un polonez in threadul din postarea FB de mai sus.
O anulare a comenzilor ar fi nasoala si m-as alatura demersului juridic colectiv, daca se ajunge pana acolo (desi tare nu imi doresc pt ca asta implica cheltuieli, timp si nervi). Am mai auzit o posibila varianta de la un dealer (neconfirmata inca de ceva oficial), cum ca din iulie incep productia MY23 si ca se preconizeaza anularea comenzilor MY22. A mai auzit cineva zvonuri asemanatoare?
aceeasi situatie o am si eu. Comanda plasata pe 10 decembrie la IMG Jilava: KIA xCeed 7DCT 1.5 benzina, echipare style plus cu dotari aditionale (fara sun roof si fara portbagaj actionat electric - am auzit ca si componentele astea ar putea cauza intarzieri extra, deci le excludem).
La momentul plasarii comenzii s a facut o estimare de 3-4 luni, luand in considerare lipsa de semiconductori cauzata de pandemie. Varianta cu razboiul care a afectat o fabrica pt componente necesare DCT ului am auzit-o. Totusi, in Polonia si UK spre exemplu, DCTurile pt xCeed s-au mai livrat in ultimele 2-3 luni:
https://www.facebook.com/groups/1520537764768607/permalink/2201865759969134/
Zvonul ca in Polonia s-au anulat comenzile in Polonia pt xCeed cu DCT (comenzi plasate in 2021) pare sa fie adevarat, il confirma un polonez in threadul din postarea FB de mai sus.
O anulare a comenzilor ar fi nasoala si m-as alatura demersului juridic colectiv, daca se ajunge pana acolo (desi tare nu imi doresc pt ca asta implica cheltuieli, timp si nervi). Am mai auzit o posibila varianta de la un dealer (neconfirmata inca de ceva oficial), cum ca din iulie incep productia MY23 si ca se preconizeaza anularea comenzilor MY22. A mai auzit cineva zvonuri asemanatoare?
" si m-as alatura demersului juridic colectiv, daca se ajunge pana acolo " ... esti binevenit !
"Am mai auzit o posibila varianta de la un dealer (neconfirmata inca de ceva oficial), cum ca din iulie incep productia MY23 si ca se preconizeaza anularea comenzilor MY22 ... "
De "zvonul" asta se stie din martie ... doar ca nimeni nu a avut / nu are curajul sa il comunice oficial catre clienti. Folosesc banii nostri cat pot de mult ! Felicitari pt. dealerul tau ca a avut bunul simt sa o spuna !
(Ne)Oficial asa ni se spune de 3 luni, ca pina in iulie se vor fabrica toate masinile comandate din 2021 pina in martie 2022 ... ca in iulie ar apare un facelift care ar aduce bineinteles o marire de pret ( pe masina s-ar schimba doar blocurile optice pe spate care nu ar justifica o crestere a pretului cu 2000 EUR !! ) ... probabil cu asta ne mai amana cateva luni ca sa ne mai prosteasca .... e un interes sa renuntam de buna voie la contracte ca atunci cand vin masinile contracrate sa le vanda la preturi noi, mai mari ... daca nu renuntam probabil anuleaza comenzile ca in Polonia, si le refabrica la preturile de azi, mai mari ....
Movements that inspire .... Join us ... Whiskey Tango Foxtrot
"Am mai auzit o posibila varianta de la un dealer (neconfirmata inca de ceva oficial), cum ca din iulie incep productia MY23 si ca se preconizeaza anularea comenzilor MY22 ... "
De "zvonul" asta se stie din martie ... doar ca nimeni nu a avut / nu are curajul sa il comunice oficial catre clienti. Folosesc banii nostri cat pot de mult ! Felicitari pt. dealerul tau ca a avut bunul simt sa o spuna !
(Ne)Oficial asa ni se spune de 3 luni, ca pina in iulie se vor fabrica toate masinile comandate din 2021 pina in martie 2022 ... ca in iulie ar apare un facelift care ar aduce bineinteles o marire de pret ( pe masina s-ar schimba doar blocurile optice pe spate care nu ar justifica o crestere a pretului cu 2000 EUR !! ) ... probabil cu asta ne mai amana cateva luni ca sa ne mai prosteasca .... e un interes sa renuntam de buna voie la contracte ca atunci cand vin masinile contracrate sa le vanda la preturi noi, mai mari ... daca nu renuntam probabil anuleaza comenzile ca in Polonia, si le refabrica la preturile de azi, mai mari ....
Movements that inspire .... Join us ... Whiskey Tango Foxtrot
Oricine are probleme cu livrarea și considera ca dealerul i-a cauzat un prejudiciu (fie și faptul ca ai dat avansul când mașinile erau mai ieftine) este binevenit in acțiunea colectivă, dealerul ar trebui sa-și asume pierderea ca dacă era invers sa se ieftinească componentele ca era saturație dintr-o data cred ca ne veneau mașinile in săptămâna următoare și ne pupau mâinile.
De renunțat nu se poate renunța pana nu trece termenul in care au zis ca livrează (la mine 6 luni) plus eventuale amânări, adică încă 2 luni după cum am contractul. Îmi place de băieții ăștia, iau credite de câteva mii de euro pe câteva luni fără dobanda ?
Deja îmi vine sa ma duc la ei sa le cer despăgubiri ca minim 4 ore pe zi stau cu ochii pe forum pe aici, forum Polonia, cazuri similare, contract, calcule cu prețuri de acum și toate cele
Din câte am calculat bazat pe fisele de produs de la Kia, nu pot oferi 1.5 T-GDi de aceeași valoare aproape nimănui cu GT, diferența de preț dintre dct și manuala pentru modelul 2022 era între 1392 și 1595 euro (in funcție de ce mașina vorbim), acum e aproximativ 1779 euro. Diferența dintre 1.5 T-GDi și 1.6 T-GDi era atunci de aproximativ 1550 de euro. Practic, dealerii ori ne-o bagă pe aia cu “tu ai dat 25000 pe mașina dotata, cu 200 de cai și automata, iar acum la banii aia iei manuala de 160 de cai cu ceva opțiuni și cam atât”, ori își asuma ca vor trebui sa dea in pierdere. Sa speram ca vom avea noroc și nu e nevoie sa ne pierdem timpul, banii și nervii
Chestia cu din Iulie se apuca de modelul nou o știam de când am semnat, motivul invocat: “vrem sa terminam cu toate comenzile de pana in Aprilie pana in Septembrie și după se ne ocupam de comenzile 2023”. Singura situație in care ar putea schimba prețul mașinii e o modificare la legislația fiscală
Și, ca o continuare la “Movement that inspires”, as adăuga faptul ca e foarte simplu de calculat cât ar câștiga Kia de pe urma fiecăruia: accepți faptul ca prețurile au crescut și ei vând la prețul nou, nu la prețul de când ai cumpărat - aproximativ 1400 de euro +/- 200 de euro, ai vrut DCT și accepți manuala fără sa ajustezi prețul - 1500 de euro +/- 100 de euro, accepți 1.5 ca nu mai oferă 1.6 - aproximativ 1550 de euro (deși s-ar putea sa fie și mai scump la my23, dar am calculat la prețurile de dinainte). Practic, noul slogan Kia ar trebui sa fie “payments for inspired”.
De renunțat nu se poate renunța pana nu trece termenul in care au zis ca livrează (la mine 6 luni) plus eventuale amânări, adică încă 2 luni după cum am contractul. Îmi place de băieții ăștia, iau credite de câteva mii de euro pe câteva luni fără dobanda ?
Deja îmi vine sa ma duc la ei sa le cer despăgubiri ca minim 4 ore pe zi stau cu ochii pe forum pe aici, forum Polonia, cazuri similare, contract, calcule cu prețuri de acum și toate cele
Din câte am calculat bazat pe fisele de produs de la Kia, nu pot oferi 1.5 T-GDi de aceeași valoare aproape nimănui cu GT, diferența de preț dintre dct și manuala pentru modelul 2022 era între 1392 și 1595 euro (in funcție de ce mașina vorbim), acum e aproximativ 1779 euro. Diferența dintre 1.5 T-GDi și 1.6 T-GDi era atunci de aproximativ 1550 de euro. Practic, dealerii ori ne-o bagă pe aia cu “tu ai dat 25000 pe mașina dotata, cu 200 de cai și automata, iar acum la banii aia iei manuala de 160 de cai cu ceva opțiuni și cam atât”, ori își asuma ca vor trebui sa dea in pierdere. Sa speram ca vom avea noroc și nu e nevoie sa ne pierdem timpul, banii și nervii
Chestia cu din Iulie se apuca de modelul nou o știam de când am semnat, motivul invocat: “vrem sa terminam cu toate comenzile de pana in Aprilie pana in Septembrie și după se ne ocupam de comenzile 2023”. Singura situație in care ar putea schimba prețul mașinii e o modificare la legislația fiscală
Și, ca o continuare la “Movement that inspires”, as adăuga faptul ca e foarte simplu de calculat cât ar câștiga Kia de pe urma fiecăruia: accepți faptul ca prețurile au crescut și ei vând la prețul nou, nu la prețul de când ai cumpărat - aproximativ 1400 de euro +/- 200 de euro, ai vrut DCT și accepți manuala fără sa ajustezi prețul - 1500 de euro +/- 100 de euro, accepți 1.5 ca nu mai oferă 1.6 - aproximativ 1550 de euro (deși s-ar putea sa fie și mai scump la my23, dar am calculat la prețurile de dinainte). Practic, noul slogan Kia ar trebui sa fie “payments for inspired”.
Bravo that's the spirit that inspire ! Asa da !
XCeed comandat in ianuarie, saptamana trecuta dealer ul mi a spus vara-toamna. Asta cam inseamna ca se depasesc si cele 8 saptamani extra.
Curiozitate. Cum poate anula contractul? Nu am vazut in contract nimic specificat in legatura cu situatia actuala.
Recitind contractul acum, doua chestii mi-au atras atentia.
restrictiile de fabricatie - partea asta acoperta criza de semiconductori, nu? adica nu suntem eligibili de acel 0.1% pe zi
asta imi da cu virgula...
Curiozitate. Cum poate anula contractul? Nu am vazut in contract nimic specificat in legatura cu situatia actuala.
restrictiile de fabricatie - partea asta acoperta criza de semiconductori, nu? adica nu suntem eligibili de acel 0.1% pe zi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Restrictiile trebuie declarate oficial de producator si aduse la cunostiinta clientului in scris.
Se pare ca au aparut deja in scris notificari in care se vorbeste in clar de posibilitatea anularea productiei ...
Poate prelungi cu inca 8 saptamani daca sunt restrictii de fabricatie, precum criza de semiconductori, dar nu mai mult si asta daca te informeaza cu 2 saptamani inainte.Dupa aceasta perioada, trebuie sa plateasca 0.1% pe zi, dar din ce inteleg eu e doar din avans.alexs wrote: ↑20 May 2022, 10:28 XCeed comandat in ianuarie, saptamana trecuta dealer ul mi a spus vara-toamna. Asta cam inseamna ca se depasesc si cele 8 saptamani extra.
Eu am primit deja documentul de prelungire cu 8 saptamani invocand "restrictii de fabricatie" dar dealerii nu vor sa ne lamureasca ce inseamna pentru ei restrictii de fabricatie. doar ca s-a dus si mama ei de prelungire a contractului la mine.Am avut promisiunea ca saptamana asta ma suna ca trebuie sa primeasca informatii de la fabrica, e vineri deja, deci slabe sanse.
***Ceed GT MY23 Blue Flame
E corect ce a zis Minu ... si o stire calda .... s-au modificat conditiile generale contractuale si acum acele 8 saptamani de prelungire s-au transformat in 6 luni .... si deja se dau si la noi notificari in care se vorbeste in clar despre posibilitatea anularii unilaterale a productiei de catre producator cu varianta de mutare pe variantele noi, sau deloc.
Nu inteleg cum se poate face asa ceva. Cum se pot modifica conditiile contractuale fara acordul ambelor parti?