Kia Sportage (2022)
- ionutp
- Admin
- Auto: Sportage 2014 2.0 DSL AT
Re: Kia Sportage (2022)
Pentru cei care aveti drum prin Afi, gasiti pe "podium", noul Sportage <3
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Sportage 2014 2.0 DSL 136CP AT AWD
Cel mai mare dezavantaj al ei, dupa parerea mea, pe langa pret la modelele cu tehnologiile noi, PHEV mai ales, care a sarit gardul sa se lupte cu cei de la nivelul urmator, dar nu si la calitate sau fiabilitate, eu zic ca e urata. Sau poate tocmai asta este si ideea/tactica lor de marketing, scumpa si urata si atunci e mai ieftin si mai logic sa te muti pe KIA EV6 sau alte modele EV care o sa apara cu siguranta in 2-3 ani.
Eu o sa ma bucur de ICE-urile mele cat mai mult si mai vedem, poate in 3-5 ani un EV o sa fie sub 30k euro
cine stie.
"In September last year, Hyundai Motor Group announced plans to launch seven dedicated Kia EVs by 2027. According to an official document in the public domain that TopElectricSUV accessed recently, six dedicated Kia electric cars will arrive by 2025."
"Kia had filed trademark applications for ‘Kia EK’, ‘Kia IK’ and ‘Kia EV’ name series, with a number between 1 to 9 at the suffix. The Kia EV name series in these trademark applications, for instance, is as follows:
Kia EV1
Kia EV2
Kia EV3
Kia EV4
Kia EV5
Kia EV6
Kia EV7
Kia EV8
Kia EV9"
Eu o sa ma bucur de ICE-urile mele cat mai mult si mai vedem, poate in 3-5 ani un EV o sa fie sub 30k euro

"In September last year, Hyundai Motor Group announced plans to launch seven dedicated Kia EVs by 2027. According to an official document in the public domain that TopElectricSUV accessed recently, six dedicated Kia electric cars will arrive by 2025."
"Kia had filed trademark applications for ‘Kia EK’, ‘Kia IK’ and ‘Kia EV’ name series, with a number between 1 to 9 at the suffix. The Kia EV name series in these trademark applications, for instance, is as follows:
Kia EV1
Kia EV2
Kia EV3
Kia EV4
Kia EV5
Kia EV6
Kia EV7
Kia EV8
Kia EV9"
Cea noua vs 2018, calitatea materialelor e mai buna fata de modelul meu. Pare cu botul mai jos ceia ce i ar conveni teoretic un mai bun coeficient aerodinamic.
Am făcut drive test cu ev6, și tare mă mănâncă buzunarul...
Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk

-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT
Ei, nu scoate nimeni pe piata un model nou in ideea de a nu se vinde in favoarea altuia. Asa ramaneau la asta veche, si daca vindeau un sfert din volumele obisnuite si tot mergeau pe castig, mai ales ca investitiile sunt amortizate deja.
Nu, masinile s-au scumpit foarte mult in general, exista presiune din partea legiuitorilor si a concurentei si toate tehnologiile noi trebuie sa-si scoata banii, de asemenea materialele s-au scumpit si ele semnificativ (si au mai pus si oamenii bani deoparte de cand cu pandemia
).
Parerea mea ramane cea pe care am enuntat-o anterior: Sportage va fi printre cele mai abordabile dpdv financiar, chiar si in zona echiparilor de varf. Ca merita sau nu banii, asta e alta discutie, care se aplica la ansamblul pietei auto.
Nu, masinile s-au scumpit foarte mult in general, exista presiune din partea legiuitorilor si a concurentei si toate tehnologiile noi trebuie sa-si scoata banii, de asemenea materialele s-au scumpit si ele semnificativ (si au mai pus si oamenii bani deoparte de cand cu pandemia

Parerea mea ramane cea pe care am enuntat-o anterior: Sportage va fi printre cele mai abordabile dpdv financiar, chiar si in zona echiparilor de varf. Ca merita sau nu banii, asta e alta discutie, care se aplica la ansamblul pietei auto.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track
Încă o poza din lateral pentru a vedea diferența între cele două.tomavlad1 wrote:Cea noua vs 2018, calitatea materialelor e mai buna fata de modelul meu. Pare cu botul mai jos ceia ce i ar conveni teoretic un mai bun coeficient aerodinamic.

-
Din spate s-ar vedea ca cea veche arata mai "fortoasa", asta noua e mai cuminte.
Fiecare face cum crede pentru el, daca as fi acuma pe piata pentru un SUV din categoria Sportage, si as ajunge la oferta Mazda CX-5 as da avansul la o Mazda fara prea multe discutii.
Sportage este un entry-level ca si brand si tot, adica sa bate cu Renault/Skoda, doar ca Kadjar pleaca de la 22k iar Sportage de la 26 aproape, adica se duce in zona de mijloc dar nu cred ca dpvd materiale si finisaje este acolo.
O sa o o vad mai pe la vara probabil mai discutam.
Este un model de trecere de la ICE la EV, nu cred ca au avut un cost prea mare, motoarele sunt identice cu ce e pana acuma, cutia de viteza la fel pe partea de inovatii nu au nimic, dar la EV este alta poveste.
Cred ca se folosesc de EV sa urce in zona de mijloc, multi sunt un pic depasiti, Skoda e varza pe electric, VW la fel, Nissan desi au fost pioneri sunt destul de jos, cu Peugeot aici e bataia, cel putin Peugeot este un pic un fata are multe electrice in oferta.
Sportage este un entry-level ca si brand si tot, adica sa bate cu Renault/Skoda, doar ca Kadjar pleaca de la 22k iar Sportage de la 26 aproape, adica se duce in zona de mijloc dar nu cred ca dpvd materiale si finisaje este acolo.
Este un model de trecere de la ICE la EV, nu cred ca au avut un cost prea mare, motoarele sunt identice cu ce e pana acuma, cutia de viteza la fel pe partea de inovatii nu au nimic, dar la EV este alta poveste.
Cred ca se folosesc de EV sa urce in zona de mijloc, multi sunt un pic depasiti, Skoda e varza pe electric, VW la fel, Nissan desi au fost pioneri sunt destul de jos, cu Peugeot aici e bataia, cel putin Peugeot este un pic un fata are multe electrice in oferta.
-
- Auto: Sportage 1.6 diesel MT GT Line
Sportage a fost interesanta pentru ca oferea mult la bani putini. In 2016 varianta de top 2.0 DSL HP 6AT 4x4 GT Line costa 28.860 EUR (fara alte reduceri). Varianta facelift a costat 31.065 (fara alte reduceri) si avea in plus MildHybrid si 8AT + sistemele de siguranta dar nu avea tapiterie piele. Style -ul era si mai ieftin. Batea la fund concurenta. Acum GT-line 1.6 DSL HP MH 7DCT 4x4 este 37819 EUR (fara alte reduceri). Si nu poti compara 1.6 cu 2.0 si nici 7 DCT cu 8AT (platesti mai mult pentru mai putin). Inteleg ca e si tehnologie in plus dar e si diferenta la pret plus diferenta la cursul de schimb. Practic pretul a crescut mult mai mult. Acum se adreseaza altei categorii de clienti. Inainte era un SUV foarte accesibil. In prezent a trecut in categoria Tiguan de acum cativa ani.
Strict din punctul meu de vedere, cx 5 nu îmi place cum se conduce vs Sportage. Direcția și esp ul , balansul, nu știu ce este dar nu-mi place...razesul wrote:Fiecare face cum crede pentru el, daca as fi acuma pe piata pentru un SUV din categoria Sportage, si as ajunge la oferta Mazda CX-5 as da avansul la o Mazda fara prea multe discutii.
Mazda 6 în schimb, alta mâncare de pește...
Mergeți în showroom și puneți mâna pe materiale, sunt mult mai bune decât pe modelul anterior.
-
Kadjarul e vechi, putem compara preturile cu Sportage 4. Vedem cu ce vor veni, probabil va fi o masina frumoasa ca inca e mana lui Van den Acker la mijloc, dar motorizarile vor fi ca la Qashqai, si n-as da 40K pe o masina de 150 CP.
Koleos nu s-a vandut (ca de obicei) pentru ca acolo deja lumea se uita dupa chestii premium si nici motorizarile nu ajuta (si aici toate motoarele sunt sub 200 CP). Ma uitam pe topicul de Sorento si parca n-am vazut useri cu Sorento nou. Dar macar se vinde in Asia si US. Ori Renault e complet absent pe piata US.
Mazda probabil are oferte bune (n-am studiat) pentru ca e pe sfarsit de viata, cea noua va fi pozitionata mult mai sus ca preturi dupa declaratiile oficialilor.
Peugeot a facut deja miscarea asta si a trecut la zona 50k+ cu modelele de varf.
Koleos nu s-a vandut (ca de obicei) pentru ca acolo deja lumea se uita dupa chestii premium si nici motorizarile nu ajuta (si aici toate motoarele sunt sub 200 CP). Ma uitam pe topicul de Sorento si parca n-am vazut useri cu Sorento nou. Dar macar se vinde in Asia si US. Ori Renault e complet absent pe piata US.
Mazda probabil are oferte bune (n-am studiat) pentru ca e pe sfarsit de viata, cea noua va fi pozitionata mult mai sus ca preturi dupa declaratiile oficialilor.
Peugeot a facut deja miscarea asta si a trecut la zona 50k+ cu modelele de varf.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Toti producătorii trag acum de ICE prin variante se MHEV, HEV, PHEV.Și bineînțeles, prețurile au crescut.Au crescut ca e alt model, au crescut pentru ca sunt alte tehnologii, au crescut pentru ca, din păcate, asta e tendința in orice domeniu.Când va veni HEV și PHEV o sa fie și mai mari, pentru ca toti producătorii au prețuri mari la astea 2 variante:3008 e 50mii, RAV4 tot așa, Mazda va fi și mai scumpă.Kia/hyundai au un avantaj major pe parte de hibrid și plugin, in sensul ca au niște ani buni in spate in care diferite modele au fost echipate cu motorizările respective, mai exact, părțile electrice și au demonstrat fiabilitate, consum redus, performante etc.Poate Toyota e the king pe hibride, dar sistemul lui kia și hyundai pus pe p cutie automata cu 6 rapoarte e net superioară celei CVT folosite de Toyota.
Din pacate sau din fericire, pentru toti care caută un HEV sau un PHEV, acum au de ales între una dintre cele 2 sau EV complet.Și ma refer la prețuri.
Și inca un din pacate, Sportage nu va fi niciodată full electric deoarece platforma EGMP pusă pe EV6 și Ioniq 5 va fi singura platforma care va deservi viitoarele modele electrice.
Revenind la Sportage, mie îmi place mult, atât interior cât și exterior.Nu am văzut-o live, nu am pipăit-o, dar se vede clar ca e un progres fata de generația trecută.
Din pacate sau din fericire, pentru toti care caută un HEV sau un PHEV, acum au de ales între una dintre cele 2 sau EV complet.Și ma refer la prețuri.
Și inca un din pacate, Sportage nu va fi niciodată full electric deoarece platforma EGMP pusă pe EV6 și Ioniq 5 va fi singura platforma care va deservi viitoarele modele electrice.
Revenind la Sportage, mie îmi place mult, atât interior cât și exterior.Nu am văzut-o live, nu am pipăit-o, dar se vede clar ca e un progres fata de generația trecută.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Eu unul ma rezum sa compar Sportage cu Tucson la pretul final:
- Sportage 1.6 T-GDI MHEV 7DCT HP 4x4 STYLE = 29.612
- Tucson 1.6 l, 230 CP, Hybrid, 4 WD, benzina, Style+ cu 6 AT = 29.995
Parca ar fi un pic de diferenta...
- Sportage 1.6 T-GDI MHEV 7DCT HP 4x4 STYLE = 29.612
- Tucson 1.6 l, 230 CP, Hybrid, 4 WD, benzina, Style+ cu 6 AT = 29.995
Parca ar fi un pic de diferenta...
-
Asta cu ajutorul de la stat pentru hibrizi.
Ce e mai interesant de zis e ca un Tucson echivalent cu Kia de mai sus (adica MHEV, 1.6 TGDI 4x4 Style 7 DCT etc) e 26.663€. Ca Hyundai mai are o promotie in plus.
Apropo de ajutoare de la stat, am gasit un articol de asta vara (autoexpert) din care reiese ca in zona premium e mai ieftin hibridul decat un ICE echivalent. In zona de mijloc inca nu (cel putin la vremea respectiva).
Ce e mai interesant de zis e ca un Tucson echivalent cu Kia de mai sus (adica MHEV, 1.6 TGDI 4x4 Style 7 DCT etc) e 26.663€. Ca Hyundai mai are o promotie in plus.
Apropo de ajutoare de la stat, am gasit un articol de asta vara (autoexpert) din care reiese ca in zona premium e mai ieftin hibridul decat un ICE echivalent. In zona de mijloc inca nu (cel putin la vremea respectiva).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MHEV nu este hybrid, e mult mai slab, are o baterie de 48v fata de 12v, simplistic vorbind - "Mild Hybrid cars only use their electric motors to support the engine during acceleration and cruising – the electric motor cannot power the car on its own. In a full or self-charging Toyota Hybrid, you can enjoy pure electric power for up to 50% of your city journeys and when cruising at speeds up to 50 km/h."
Nici la CO2 nu inteleg cum poate fi considerata o pentru rable sau eco-checks.
In lista ta sunt doar PHEV care este altceva.
MHEV foarte slab - Mild-Hybrid EV
Hybrid Toyota/Lexus nu cred ca sunt altii care fac
PHEV - plug-in hybrid EV - o poti baga in priza si ai full EV 30km in sus
EV - cred ca e clar aici
Nici la CO2 nu inteleg cum poate fi considerata o pentru rable sau eco-checks.
In lista ta sunt doar PHEV care este altceva.
MHEV foarte slab - Mild-Hybrid EV
Hybrid Toyota/Lexus nu cred ca sunt altii care fac
PHEV - plug-in hybrid EV - o poti baga in priza si ai full EV 30km in sus
EV - cred ca e clar aici
-
Am scris MHEV ca asa sunt toate astea "clasice" acum, adica (practic) nimic electric. Ma refeream la comparatia intre Sportage si Tucson, sa nu creada cineva ca una are MHEV si alta nu si ar influenta ceva la pret, de-aia am precizat MHEV-ul, ca apare la ambele, deci ca powertrain sunt identice.
Lista e intre ICE normal si PHEV.
Lista e intre ICE normal si PHEV.