[Accident] Avariata 75% !!!

Post Reply
MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Si un sfat pt toti forumistii de care sa speram ca nu veti avea nevoie: in caz de belea, este foarte important sa face cat mai multe poze si filmulete cu locul accidentului. Fotografiati numere de inmatriculare, pozitia masinilor, urme de frane sau tarare, semne si marcaje de circulatie, persoane implicate. S-ar putea sa va fie de mare folos daca ajungeti in instanta. Fotografiati declaratia pe care o dati la politie. citit procesul verbal de cercetare la fata locului inainte sa-l semnati. Daca va e la indemana chemati inainte de orice, un avocat. Altfel, in functie de interese si de cel cu care v-ati lovit, justitia romana o sa va puna cu botul pe labe. Nu aveti incredere in politie si in orice organ la statului, mai ales daca va vorbeste frumos si pare prietenos. Fiti mai smecheri ca ei. :D

manucu01
Auto:

Post by manucu01 »

multumim de sfaturi, MihaiM. Vom urmari cu interes derularea povestii.
Purtati centura!!!
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126

apachioara
nicicum
Auto:

Post by apachioara »

Imi pare rau de cele intamplate :( ... sper sa fie pana la urma totul ok...
cee'd 1.4gsl Ltd. Ed. Pewter Beige CJ-56-GUG
http://picasaweb.google.com/apachioara2/CeedU

bebelro
Auto:

Post by bebelro »

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Sper sa se rezolve problema cat mai repede si fara batai de cap si sa conduci din nou Ceed.
In cautarea semintei

psystem
Geologu'
Auto:

Post by psystem »

Si mie mi s-a intamplat ceva asemanator in seara asta. Mergeam cu un prieten, pe drum drept, vizibilitate buna. Din senin, un individ cu un Logan a intrat pe contrasens si ne-a izbit oglinda din stanga.

Am pus imediat frana insa cel cu loganul cred ca mai mult a accelerat pentru ca pana am intors noi el era deja de mult plecat. Am incercat sa-l ajungem din urma insa fara succes.

Intrebarea mea acum e: cum pot face cu asigurarea? O poate face pe CASCO in conditiile in care nu stie cine l-a lovit?

E asa de nasol cand nu esti vinovat si toate oalele se sparg in capul tau. :x

Bafta la toti si drum bun fara evenimente.
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km

palex
Auto:

Post by palex »

Normal. Autor necunoscut :)

Teddy
Sageata Blue
Auto:

Post by Teddy »

@BN XX GRL:
Imi pare rau ptr. masinuta,bine ca voi sunteti sanatosi.
In legatura cu UNITA ...eu am avut o experienta traumatizanta...
Sa inteleg ca politia nu ti-a spus inainte de a semna procesul verbal ca ai dreptul sa-l dai in judecata pe cel ce nu a acordat prioritate???...pe mine m-au intrebat !
Eu as proceda asa:
1 avocat(daca nu ai)
2 proces celui care a provocat accidentul
3 avarie peste 75% as lua banii de la casco
Daca deschizi procesul(te invata av.) ai sa ai placuta surpriza sa fi sfatuita de cel cu accidentul sau av. lui sa retragi plangerea contra unei sume de bani.
Daca aduni cele 2 sume poti sa iti iei alta masinuta.
Bafta !!!
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue HD-09-CTM
ALBUME: http://picasaweb.google.com/TeddyKyty

bibiloi
gigi pedala
Auto:

Post by bibiloi »

@psystem

Daca nu ai semne cum ca ar fi lovita in timp ce te deplasai poti sa zici ca ai gasit o in parcare, daca nu haabr nu am, intreaba la politie.
Kia Cee'd 1.4 BEST GSL Piston Gray - comanda pe 15 iunie, serie venita pe 3 septembrie, ridicata in data de 28-09-2007 ora 12.15 BT-04-EKV ex:B-71-KAO

Bogdan
Auto:

Post by Bogdan »

Bine ca sunteti teferi..masina se repara, se schimba etc etc... Foarte urata treaba cu usile care nu s-au mai deshis.
Uneori asta face diferenta intre a fi sau a nu mai fi printre cei vii...

Bafta mare cu tot, si multumiti-i Cuiva acolo sus ca a avut grija de voi.. :roll:

Ceed nu are optiunea de deblocare automata a usilor in caz de accident?

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Ba are. Dar probabil impactul a fost de asa natura incat usile au ramas intepenite, nu blocate.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

Bogdan
Auto:

Post by Bogdan »

BN XX GRL wrote: A fost afectat senzorul de inchidere-deschidere usi. Stiu doar ca dupa vreo 2 minute au aparut niste oameni care au deschis usile din exterior.
Acum are sens... :roll:

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Si eu cred ca usile au ramas intepenite din cauza distorsionarilor. Mie mi -sa intamplat la fel.

@Teddy macar sa sara ala cu bani dar e posibil sa nu fi asa usor. Daca isi ia si el avocat mai mult ca sigr vor cauta vina si pentru GRL: ori fac expertiza sa demonstreze ca avea peste viteza legala, ori ca nu a adaptat viteza la condtiile de mers, ori mai stiu eu ce (functie de imprejurarile in care s-a produs accidentul). Apoi daca se mai gasesc doi caini vorbitori si un martor mincinos se ajunge unde nici cu gandul n-ai gandi.

Problema trebuie tratata cu maxim seriozitate de la inceput. Culcatul pe-o ureche nu e o optiune, chiar daca politia i-a dat castig de cauza in prima faza.

crispisu
Membru Fondator
Auto:

Post by crispisu »

:( imi pare rau pt incident si pt masinuta. bine ca voi sunteti ok!
Pe mine ma nedumereste foarte tare un lucru: pt neacordare de prioritate, nu se ridica permisul :?:

Malte
Auto:

Post by Malte »

Pentru neacordare de prioritate,urmata de accident,se suspenda permisul pentru doua luni.
Kia ceed 1,4 gsl,machine silver,comanda 20.06,seria la "shashiu" 05.09,ridicata pe 03.10.07.

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

BN XX GRL wrote:Casco il am la BCR Asigurari.
Cei de acolo au adus in discutie faptul ca exista posibilitatea sa intre Ei in proces cu Unita (RCA vinovat)
Nu sunt sigura de o chestiune... daca a fost vina celuilalt, mai sunt obligata sa particip cu 20% la dauna totala? :?:
Participarea cu o cota parte la dauna e in functie de ce clauze ai in polita de asigurare. Poate te ajuta cineva care are CASCO tot la BCR sau vre-un coleg care lucreaza in domeniu.
BN XX GRL wrote: In cazul in care o sa existe nelamuriri si neintelegeri dupa intalnirea de luni cu agentul constatator, o sa apelez cu siguranta la un avocat.
Casco in mod normal ar trebui sa ma ajute doar cand gresesc eu undeva, dar aici n-am avut nici cea mai mica vina.
La CASCO poti apela indiferent de cauza accidentului. Daca accidentul e din vina ta, cu siguranta te vor taxa mai mult la reinoire politei anul viitor.
MihaiM wrote: Daca isi ia si el avocat mai mult ca sigr vor cauta vina si pentru GRL: ori fac expertiza sa demonstreze ca avea peste viteza legala, ori ca nu a adaptat viteza la condtiile de mers, ori mai stiu eu ce (functie de imprejurarile in care s-a produs accidentul). Apoi daca se mai gasesc doi caini vorbitori si un martor mincinos se ajunge unde nici cu gandul n-ai gandi.
Din acest motiv spuneam si in primul post ca e mai bine sa-i lasi pe cei de la asigurari sa se bata intre ei. Nu poti sa stii cine e in spatele acelui individ si ce relatii are prin tribunale. Ajungi sa te judeci cu el ani de zile si la urma te alegi cu te miri ce (in cazul in care ai castig de cauza).
Am avut in familie o astfel de situatie iar procesul a durat vreo 5 ani. La final vinovatul a scapat ( ca avea relatii ) iar pagubitul s-a ales cu cu o infirmitate pe viata si 800 de RON despagubiri (cat i-au dat cei de la asigurari initial), bani care nu mai valorau nimic.

Asa cum spunea si MihaiM, trebuie tratata cu maxima atentie situatia.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

Post Reply

Return to “Accidente”