7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
Masina mea (Sportage 7DCT) a fost reparata in final de MIT MOTORS Bucuresti.
Periada in care am fost privat de masina: 5 luni fara vreo 3 zile (Peste 3 luni petrecute la Iasi)
Cei de la Bucuresti au avut grija sa recompenseze cumva toata periada in care nu m-am putut folosi de auto desi nu erau obligati.
Din pacate nu-mi pot schimba parerea despre personalul departamentului de service KIA Iasi.
Periada in care am fost privat de masina: 5 luni fara vreo 3 zile (Peste 3 luni petrecute la Iasi)
Cei de la Bucuresti au avut grija sa recompenseze cumva toata periada in care nu m-am putut folosi de auto desi nu erau obligati.
Din pacate nu-mi pot schimba parerea despre personalul departamentului de service KIA Iasi.
-
- Auto: Sportage 2019,1.6L DSL,DCT
5 luni? Nu au vrut sa recunoasca ca e o problema cu DCT-ul?
Aoleo citesc și ma îngrozesc...motivul principal pentru care aleg o mașină nouă e ca nu am timp/nervi/chef sa umblu prin tot felul de service-uri, discuții interminabile cu sefi și șefuleti cu atitudine de zei. 5 ani vreau sa merg la service doar pentru reviziile periodice. În cazul asta MT e alegerea rațională, deși în 2020 pe o mașină nouă de 30k E, nu prea își mai are locul
Sportage MY2021 GT-Line+, 1.6T-GDI, MT, 4x4, Blue Flame
-
Asa am zis toti...luam Kia si 7 ani stam fara griji ca nu or fi fraieri sa vanda pocnitori sa mergem mereu cu ele prin service...cele mai fiabile masini de pe piata etc etc.
Poate ai noroc si nu o sa vezi service-ul cu a ta.
Daca as mai avea acum 30k nu as mai cumpara Kia/Hyundai...cea mai scumpa greseala a mea de pana acum.
Daca as mai avea acum 30k nu as mai cumpara Kia/Hyundai...cea mai scumpa greseala a mea de pana acum.
-
- Auto: Kia Sportage 2019
Numai tremurat atât ,dar foarte tare..după ce au dat ambreiajul jos m-au sunat sa ma anunțe ca nu este gata mașina și ca ,este și volanta dusa și trebuie înlocuită .Fraierica wrote:Eu acum sper sa nu fie cazul si de volanta la 40.000 km.
Dar nu ma mai mira nimic sincer.
De ce au schimbat si volanta? In afara de tremurat aveai si alte probleme?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Nu am avut un auto nou pana acum , doar sh ..dar sincer la 28 k cât am dat mi-am furat-o urat.Fraierica wrote:Asa am zis toti...luam Kia si 7 ani stam fara griji ca nu or fi fraieri sa vanda pocnitori sa mergem mereu cu ele prin service...cele mai fiabile masini de pe piata etc etc.
Ideea ca e nu sunt multe SUV-uri compacte pe piața pe care sa le cumperi noi, cu 4×4, aproape full-option in 30k E. Si cu 7 ani garanție
de aici atractivitatea. Oricum, și de Megane-ul actual se spunea ca e cea mai proasta alegere (și pentru mulți cumpărători asa a fost), dar al meu a ajuns la 15 ani vechime fără intervenții majore (doar o caseta direcție, senzori și un demaror curățat). E clar ca depinde mult și de regimul de exploatare, important e sa nu existe defecte de fabricare, cum am impresia ca e aceasta situație cu DCT-ul Kia
Sportage MY2021 GT-Line+, 1.6T-GDI, MT, 4x4, Blue Flame
-
Aha...deci daca nu se rezolva tremuratul dupa schimbarea ambreiajului sa cerem si volanta noua.
Doamne ajuta si apara!
Doamne ajuta si apara!
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line
deja se exagereaza prea mult
tocmai din acest motiv nu recomand nimanui sa-si cumpere masina sau orice alt produs doar dupa ce rasfoieste un forum
in domeniul meu m-am lovit de cateva situatii in care diversi clienti imi spun "am citit eu pe un forum ca nu este ok compania x sau y"
in majoritatea cazurilor problema nu este la compania respectiva ci la consumator care deformeaza realitatea.
eu din fericire nu vorbesc din carti ci din feedback-ul posesorilor de kia care sunt mult mai multi decat cei ce discuta aici pe forum.
Ca peste tot exista 2-3 cazuri nefericite din 1000 dar in cazul altor marci mult mai bine vazute (VW , Audi , BMW , Mercedes) problemele sunt mult mai mari si mai dese.
Raport calitate/pret Kia este in continuare varianta cea mai buna. Skoda - locul 2
Hai LA MULTI ANI !!

tocmai din acest motiv nu recomand nimanui sa-si cumpere masina sau orice alt produs doar dupa ce rasfoieste un forum

in domeniul meu m-am lovit de cateva situatii in care diversi clienti imi spun "am citit eu pe un forum ca nu este ok compania x sau y"
in majoritatea cazurilor problema nu este la compania respectiva ci la consumator care deformeaza realitatea.
eu din fericire nu vorbesc din carti ci din feedback-ul posesorilor de kia care sunt mult mai multi decat cei ce discuta aici pe forum.
Ca peste tot exista 2-3 cazuri nefericite din 1000 dar in cazul altor marci mult mai bine vazute (VW , Audi , BMW , Mercedes) problemele sunt mult mai mari si mai dese.
Raport calitate/pret Kia este in continuare varianta cea mai buna. Skoda - locul 2

Hai LA MULTI ANI !!

Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE
EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +
-
Nu stiu exact unde au gresit pentru ca sunt destui care is multumiti de 7DCT.
In cazul meu ( km multi anual si mers in forta) se pare ca 7DCT-ul nu e ce trebuie.
Daca mergi 5000-7000 km pe an si mergi usor si relaxat s-ar putea sa nu ai probleme deloc.
De asemenea tot in cazul meu racirea motorului nu e eficienta, se incinge in draci si evapora antigel, producatorul nu are o explicatie pentru acest lucru:" la toate punem antigel la revizie" " consumu de antigel e normal" - ba am raspuns scris de la ei cum ca ar fi normal sa ai 50-100 ml de antigel evaporati/pierduri la 1000-1500 km...repet raspuns scris oficial de la Kia Romania
Asta e pana la urma...nu auzi ce zic baietii pe aici ca is probleme mai grave si la masini noi de 50-60k...suntem noi prea pretentiosi la 30.000 euro
In cazul meu ( km multi anual si mers in forta) se pare ca 7DCT-ul nu e ce trebuie.
Daca mergi 5000-7000 km pe an si mergi usor si relaxat s-ar putea sa nu ai probleme deloc.
De asemenea tot in cazul meu racirea motorului nu e eficienta, se incinge in draci si evapora antigel, producatorul nu are o explicatie pentru acest lucru:" la toate punem antigel la revizie" " consumu de antigel e normal" - ba am raspuns scris de la ei cum ca ar fi normal sa ai 50-100 ml de antigel evaporati/pierduri la 1000-1500 km...repet raspuns scris oficial de la Kia Romania
Asta e pana la urma...nu auzi ce zic baietii pe aici ca is probleme mai grave si la masini noi de 50-60k...suntem noi prea pretentiosi la 30.000 euro
-
Cam cum exageram? Adica toti cei care schimbam ambreiajele la km putini facem offroad la greu pe iarba uda ca apoi sa venim aici sa ne plangem?
La multi ani !
La multi ani !
-
Nu te-ai gandit ca problema e la tine , la stilul tau de condus si la nr de km pe care-l faci anual?
E ca si cum iti iei masina pentru UBER , ti se urca 1000 de persoane pe luna in masina si apoi dai vina pe Kia ca n-au facut stofa de 3 ori mai groasa ca sa nu se rupa
cum iti spuneam si mai sus " in majoritatea cazurilor problema nu este la compania respectiva ci la consumator care deformeaza realitatea "
nu vreau sa intru in polemica aiurea dar avand experienta pe aceasta marca cam pot sa-mi dau cu parerea in mod avizat.
E ca si cum iti iei masina pentru UBER , ti se urca 1000 de persoane pe luna in masina si apoi dai vina pe Kia ca n-au facut stofa de 3 ori mai groasa ca sa nu se rupa

cum iti spuneam si mai sus " in majoritatea cazurilor problema nu este la compania respectiva ci la consumator care deformeaza realitatea "
nu vreau sa intru in polemica aiurea dar avand experienta pe aceasta marca cam pot sa-mi dau cu parerea in mod avizat.
-
In principiu ai dreptate cu Uber-ul insa nu consider ca 25-30km pe an si un stil de mers tare pe autostrada inseamna ca rup masina in doua si ca e normal sa se strice.
Nu o omor in oras, nu fac offroad, nu fac liniute/curse , nu fac Uber / taxi. Inainte de pandemie mergeam frecvent la familie in Austria pentru ca nu merg cu avionul
, deci merg pe gol de obicei singur in masina fara multe bagaje.
Si pentru ca merg noaptea de obicei fortez pana la limita ridicarii carnetului pe autostrada.
Nu mi se pare ca exagerez in exploatare sau ca rup masina...dar da cam exagerez cu viteza, nu faceti ca mine
Nu o omor in oras, nu fac offroad, nu fac liniute/curse , nu fac Uber / taxi. Inainte de pandemie mergeam frecvent la familie in Austria pentru ca nu merg cu avionul
Si pentru ca merg noaptea de obicei fortez pana la limita ridicarii carnetului pe autostrada.
Nu mi se pare ca exagerez in exploatare sau ca rup masina...dar da cam exagerez cu viteza, nu faceti ca mine
-
incearca sa nu mai exagerezi si o sa vezi ca peste 2-3 ani tot kia iti iei
))

-
Prietene, nu este o exagerare , ci purul adevăr .Dacă te deranjează nu citi, eu am spus adevarul și îl adeveresc prin cartea serviceandrei1271984 wrote:deja se exagereaza prea mult![]()
tocmai din acest motiv nu recomand nimanui sa-si cumpere masina sau orice alt produs doar dupa ce rasfoieste un forum![]()
Raport calitate/pret Kia este in continuare varianta cea mai buna. Skoda - locul 2![]()
Hai LA MULTI ANI !!