Este un alt capitol pe parte de auto.Am schimbat si marca, dar am schimbat si tipul de propulsie: de la benzina la full electric.
Peugeot E-2008 electric
Culoare : Orange Fusion
Echipare : GT-Line
Motor : electric 100kw / 136CP/ Cuplu 260Nm/ Acceleratie 0-100 in 8,3 secunde/ Tractiune fata
Baterie : 50kwh
Incarcare: DC maxima de 100kwh-30 minute de la 0 la 80%, AC maxima de 7.4kwh-7 ore.La o priza normala de 2.3kwh se incarca in vreo 20 de ore.Cu un incarcator/statie cu putere reglabila, poti incarca de acasa de la 2.3 pana la 7,4 kwh.Cel mai probabil, majoritatea inclusiv eu, va incarca cu vreo 5 kwh pentru a fi safe pentru instalatia casei.
Autonomie WLTP : 310 km.Dupa testele altora, peste 350km in oras fara AC sau folosit moderat, 300km in afara orasului la viteze de 70-100km/h si 200km in regim de autostrada.
Foarte important:management termic al bateriei, adica incalzire si racire activa.In combinație cu aplicatia My Peugeot, poti seta preincalzirea bateriilor sau racirea /incalzirea habitaclului.
Deci, iarna ai caldura in masina si bateriile incalzite, iar vara intri in masina si nu te mai coci .
Ca dotari, am urmatoarele mentiuni:
-la Peugeot exista 4 nivele de echipare: Active, Allure, GT Line, GT
-de exemplu, in cazul configurarii, ajungi la acelasi pret daca pui toate optionalele pe un Allure ca sa ajungi sa la nivel de GT Line.
-dar, de la GT Line, inclusiv GT, ai unele optiuni pe care nu le poti pune pe nivelele inferioare: scaune sport, tapiterie alcantara, interior complet negru( stalpi, plafon, fete usi, capitonaje etc), plafon exterior negru, lumini ambientale, piele pe usi, isofix pe scaunul pasagerului din fata, si altele pe care nu mi le mai amintesc.
Deci, GT Line are urmatoarele dotari:
Exterior
Faruri si stopuri full led, proiectoare ceata led, interior led
Jante 17 cu anvelope Michelin Primacy 4
Geamuri fumurii
Bare longitudinale plafon
Elemente GT Line/GT: bandouri cromate pe usi, stilizari ale barelor fata spate, oglinzi black glossy
Interior
Scaune sport cu cusatura verde lime
Piele pe usi cu aceeasi cusatura
Lumini ambientale in 8 culori
Cadrane digitale: cockpit 3D + navi 7'' android/apple car play
Volan GT cu cusatura verde lime
Fascie centrala black glossy
Frana de mana electrica si 3 moduri de condus: eco, normal, sport
Geamuri electrice fata spate cu impuls
Porturi: 1 usb type c (incarcare) + usb normal (conectare) pe fata si 2 usb normale pentru pasagerii spate
Interior complet negru+iluminare led cu touch
Portbagaj pe 2 niveluri cu o capacitate de 430l
Praguri aluminiu cu inscriptie Peugeot
Pedalier cromat sport
Si alte acareturi
Confort si siguranta:
Scaune reglabile manual pe inaltime si suport lombar
Keyless
Asistenta faza lunga, senzori ploaie, senzori lumini
Safety pack: ABS, ESP, controlul tractiunii, hill assist, senzori parcare fata spate, camera reverse 180grade, asistenta coliziune cu masini, pietoni, biciclisti, franare activa de urgenta atat pe timp de zi cat si pe noapte, recunoastere semne circulatie, lane assist, franare regenerativa,pilot automat etc
Ar mai fi cate ceva, dar in mare, astea sunt dotarile pe care mi le amintesc.
Pret de lista: 38mii euro
Pret final dupa rabla plus+rabla clasic+reducere Peugeot : 26 mii euro
Livrare : 11 decembrie 2020
Pentru cine are rabdare sa vizioneze, asa arata masina, mai putin culoarea:
https://youtu.be/lCV-TYwGBjk