Kia Sportage-revizii,Km,intretinere,sfaturi
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
Re: Kia Sportage-revizii,Km,intretinere,sfaturi
A schimbat cineva uleiul din cutia automată la Kia Sportage (model 2015)? Eu am văzut în carte că se schimbă la 120.000, la revizie mi s-a spus la 90.000, acum sunt la 85.000, cutia nu dă semne de uzură, nu agață, nu intră greu în vreuna din stări (P,R,N,D). NU am o problemă să-l schimb cum au zis ei, doar că mi se face frică de procedura în sine
MIT sau IMG?

Am schimbat eu la modelul 2016, acum o luna, la 90k. Procedura e la fel ca la motor - desfac un dop, il lasa la scurs, si apoi pun altul la loc. Nimic de speriat.
Pe de alta parte, diferenta a fost una uriasa, si se simte chiar si acum, deci nu e doar placebo. Pare alta cutie, si nici a mea nu avea vreo problema inainte de schimb.
Pe de alta parte, diferenta a fost una uriasa, si se simte chiar si acum, deci nu e doar placebo. Pare alta cutie, si nici a mea nu avea vreo problema inainte de schimb.
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Maine am programare la a doua revizie, mașina are un rulaj de aproape 19500km.
Ca și la prima revizie ( 11020km) voi merge cu uleiul cumpărat de mine 4l Castrol 228lei.
Revizia o fac la MIT Motors, de la ei am cumpărat mașina, tot acolo am făcut și prima revizie.
La prima revizie am pus același ulei, foarte multumit de Castrol.
Ca și la prima revizie ( 11020km) voi merge cu uleiul cumpărat de mine 4l Castrol 228lei.
Revizia o fac la MIT Motors, de la ei am cumpărat mașina, tot acolo am făcut și prima revizie.
La prima revizie am pus același ulei, foarte multumit de Castrol.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT
Fan motoare supraalimentate pe benzină .
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Sunt super reduceri pe autodoc24.ro la placute si discuri.40%
Luati cu incredere.
Luati cu incredere.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- Flavius18
- Auto: Kia Sportage 1.6 GDI
Am luat placute, ultimele pe spate... ate-160lei
Reviziile normale la Kia Sportage se fac la 30000km sau 2 ani conform manualului dar in Romania este o "recomandare" obligatorie de 15000 sau 1 an. Explicatia care am primit-o este ca acesta este intervalul pentru conditii severizate de starea proasta a drumurilor, folosirea indelungata pe distante mici,calitatea motorinei, etc.
Eu am facut ultima revizie in Germania si daca n-ar fi pandemia, tot acolo as face reviziile urmatoare.
Eu am facut ultima revizie in Germania si daca n-ar fi pandemia, tot acolo as face reviziile urmatoare.
- Flavius18
Eu am revizia in decembrie si am sa bag Motul
"normal" este un termen ambiguu.
"normalitatea" este în funcție de mediu și cum este exploatată mașina, nu comparam o mașină folosită în Siberia și deșert cu una folosită în România sau Germania, reviziile se fac atunci când sunt necesare, nu neapărat după ce mașina parcurge un nr de km, asa că "recomandare" pe care ai scris-o nu are nici un rost, nici măcar ironic.
Uite...... eu ies des pe câmp cu mașina, unde este extrem de mult praf, de asta schimb filtrul de aer și habitaclu singur,când este necesară schimbarea 4000....6000km, fără să mai merg la service, cu toate că mașina este în garanție.
Cei doi ani sunt cu dus și întors, din ce știu eu.... chiar și producătorii uleiulilor long life recomandă să fie schimbate la un an de zile.
Și da..... în Germania reviziile se fac la 30000km km, eu dacă aș locui în Germania..... tot la 10000km as face reviziile.
In manualul mașinii sunt specificați km sub 15000 pentru anumite țări cu condiții de utilizare mai grele și nu este o "recomandare"..... este "normalitate"
"normalitatea" este în funcție de mediu și cum este exploatată mașina, nu comparam o mașină folosită în Siberia și deșert cu una folosită în România sau Germania, reviziile se fac atunci când sunt necesare, nu neapărat după ce mașina parcurge un nr de km, asa că "recomandare" pe care ai scris-o nu are nici un rost, nici măcar ironic.
Uite...... eu ies des pe câmp cu mașina, unde este extrem de mult praf, de asta schimb filtrul de aer și habitaclu singur,când este necesară schimbarea 4000....6000km, fără să mai merg la service, cu toate că mașina este în garanție.
Cei doi ani sunt cu dus și întors, din ce știu eu.... chiar și producătorii uleiulilor long life recomandă să fie schimbate la un an de zile.
Și da..... în Germania reviziile se fac la 30000km km, eu dacă aș locui în Germania..... tot la 10000km as face reviziile.
In manualul mașinii sunt specificați km sub 15000 pentru anumite țări cu condiții de utilizare mai grele și nu este o "recomandare"..... este "normalitate"
- Flavius18
Poluarea din Germania nu cred ca e la fel ca in Romania. In Germania nu am dat o picatura de apa pe parbriz, si a tinut spalatu masinii ceva timp, pe cand in Romania o spal la pranz si pana seara e praf pe ea...
Si eu mi-am schimbat filtru de polen singur si l-am scos pe cel pus de ei.
Si eu mi-am schimbat filtru de polen singur si l-am scos pe cel pus de ei.
- ionutp
- Admin
- Auto: Sportage 2014 2.0 DSL AT
In RO, la mers >80% in afara orasului, la 6 luni de la revizie cand mi-au schimbat turbina si uleiul mi-au schimbat si filtrul de aer ca cica era imbacsit. Si arata nasol. Nici nu vrea sa ma gandesc la mers preponderent Bucuresti sau Militari Residence (pe acolo pe unde miroase nasol).
Eu as merge pe mana tipului de la 99vehicles care zicea simplu: nu conteaza cati km merge masina ci cate ore de mers. Si asa e. Daca in Bucuresti faci 20 km intr-o ora si in afara orasului faci 100 km intro ora... Motorul merge la fel de mult. Si merge chiar mai bine in afara. Acel ulei din punctul meu de vedere e la fel de "uzat" in ambele situatii.
La un calcul de "viteza medie", sa zicem 40 kmph in oras vs 80 kmph in afara (numere scoase din burta) ar insemna ca 10.000 de km in oras = 20.000 de km in afara orasului.
Eu as merge pe mana tipului de la 99vehicles care zicea simplu: nu conteaza cati km merge masina ci cate ore de mers. Si asa e. Daca in Bucuresti faci 20 km intr-o ora si in afara orasului faci 100 km intro ora... Motorul merge la fel de mult. Si merge chiar mai bine in afara. Acel ulei din punctul meu de vedere e la fel de "uzat" in ambele situatii.
La un calcul de "viteza medie", sa zicem 40 kmph in oras vs 80 kmph in afara (numere scoase din burta) ar insemna ca 10.000 de km in oras = 20.000 de km in afara orasului.
Kia Sportage 2014 2.0 DSL 136CP AT AWD
Ieri am făcut a treia revizie, la 29395km
La următoarea revizie, adică la 40000km, trebuie să schimb plăcuțele de frână față.
Revizia a fost făcută la MIT MOTORS, costuri : 480lei manopera și filtrele + 288lei 4 litri de ulei Castol, cu uleiul am venit eu.
In cei 29395..... 0 probleme.
Mașina a fost cumpărată pe data de 01.07.2019
La următoarea revizie, adică la 40000km, trebuie să schimb plăcuțele de frână față.
Revizia a fost făcută la MIT MOTORS, costuri : 480lei manopera și filtrele + 288lei 4 litri de ulei Castol, cu uleiul am venit eu.
In cei 29395..... 0 probleme.
Mașina a fost cumpărată pe data de 01.07.2019
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
@ionutp
La Skoda, cred că tot grupul VAG, softul mașinii îți dă intervalul de revizie. La modul teoretic, e 30.000 de km. Mie acum, după 1500, mi-arată "oil life - 25600 km, service time - 26.000". Dacă se merge în proporția asta, probabil că intervalul se va duce către 10.000.
La Skoda, cred că tot grupul VAG, softul mașinii îți dă intervalul de revizie. La modul teoretic, e 30.000 de km. Mie acum, după 1500, mi-arată "oil life - 25600 km, service time - 26.000". Dacă se merge în proporția asta, probabil că intervalul se va duce către 10.000.
La WV cu motor de drujbă, 1l 90cp, arată interval de revizii 15000km.
La "drujbă" reviziile le fac tot la maxim 10000km.
La "drujbă" reviziile le fac tot la maxim 10000km.
- NIonescu24
- Auto: 1.6 T-GDi 7DCT 4x4 GT Line
Salut! am fost la prima revizie (10.500 km), AUTONET KIA Giulesti, am venit aici pentru ca de aici am luat masina si incerc sa schimb si ornamentul dintre stopurile spate, ca din fabrica e plin de condens. L-au notat si urmeaza sa fiu sunat.
856 ron prima revizie (basic/generala), care a cuprins:
- schimb ulei (Mobil super 3000) + 3 filtre (fara filtru combustibil, se schimba la 2 ani)
- diverse verificari (roti, lumini din ce am vazut eu)
- completare antigel
- ungere balamale/inchideri peste tot.
- verificare/poze stop portbagaj, urmeaza sa-l schimb pe garantie.
- verificare status baterie (94% viata, 30% incarcare ca am avut in ultima luna doar drumuri scurte)
- update navigatie
- update media
Eu sunt multumit la modul de comunicare si cum am vazut ca au lucrat. Vedem pe viitor, ca asta a fost prima revizie, daca ajung si pe la MIT Motors sa compar.
856 ron prima revizie (basic/generala), care a cuprins:
- schimb ulei (Mobil super 3000) + 3 filtre (fara filtru combustibil, se schimba la 2 ani)
- diverse verificari (roti, lumini din ce am vazut eu)
- completare antigel
- ungere balamale/inchideri peste tot.
- verificare/poze stop portbagaj, urmeaza sa-l schimb pe garantie.
- verificare status baterie (94% viata, 30% incarcare ca am avut in ultima luna doar drumuri scurte)
- update navigatie
- update media
Eu sunt multumit la modul de comunicare si cum am vazut ca au lucrat. Vedem pe viitor, ca asta a fost prima revizie, daca ajung si pe la MIT Motors sa compar.
Sportage 2019 PE 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT Line
- Alx03
- Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine
Mi-a atras atentia cu ungerea balamalelor si inchiderilor. In cazul meu, nu m-a intrebat nimeni si nu s-au ocupat de asta. In schimb, am dat eu cu o vaselina speciala pe inchiderile usilor. Dar mi se pare ca rezultatele sunt de moment si usile se inchid ulterior in continuare greut.